Call of Duty

Teljes Vanguard uralom?! – Ez most a Warzone Pacific 10 legerősebb fegyvere

December elején érkezett meg a Call of Duty: Vanguard és Warzone első közös szezonját elstartoltató frissítés. A battle royale rész hivatalos neve ezentúl Warzone Pacific és természetesen rengeteg új fegyverrel bővült az elérhető repertoár. Az első időszakban ráadásul olyan játékmóddal is találkozunk, melyben csak a Vanguard fegyvereket érhetjük el, így a felhasználók gyorsabban adaptálódhatnak az új felhozatalhoz. Ennek köszönhetően egy kicsit árnyaltabb lehet az első szezon meta statisztikája, de hamar kiderült, hogy mely újdonságok nyerték el legjobban a játékosok tetszését.

5. Swiss K31

Míg a Kar98k már hónapok óta a TOP 3 fegyverben van, az olyan lassabb bolt-action fegyverek mint a Tundra vagy épp az AX-50 szépen estek le. Hosszú idő után két Sniper is (tudjuk, a Kar98k technikailag Marksman Rifle) is van a listán, a Swiss szeptemberben érkezett meg az ötödik helyre, majd október elsejére a dobogó második fokát is sikerült elcsípnie, kis visszaesés után ismét a második helyen találhatjuk meg. A fegyverben mindent megtalálhatnak a játékosok, amiket szeretni lehet egy ilyen puskában, de a Kar98k első helyét nem hisszük, hogy megszorongathatná…..legalábbis októberben még ezt mondtuk. Aztán novemberben szépen maga mögé utasította a fegyvert, de nem tartott sokáig a Swiss uralkodása, december végére pedig már az ötödik helyig csúszott le.

4. Bren

Két hete még sehol nem volt, most pedig már a virtuális dobogót ostromolja a Vanguard LMG-je. A felhasználók rájöttek, hogyan lehet igazán kihasználni az erejét, így rengeteg játékos kötelező választásként tekint a fegyverre. Az LMG fegyverek általában adott szituációkban lehetnek erőteljesek, a Bren azonban szinte minden körülmény között derekesan helytáll.

3. Kar98k

Azt hiszem a Kar98k-t egyik FPS játékosnak sem kell bemutatnunk, igazi klasszikusról beszélhetünk. Annak ellenére, hogy bolt-action fegyver, még így is az egyik leggyorsabb mesterlövészpuska a játékban. Ezen tulajdonságát kihasználva állandó nyomást tudunk gyakorolni kiszemelt ellenfeleinkre, így megakadályozva akár a már lelőtt játékos felszedését. A legnagyobb hátrányának talán a meglehetősen komoly bullet dropot említhetjük meg, ám gyakorlás után már ez sem állhat az utunkba. Június után ismét visszatért a trónra október elején, másfél hónapig sikerült is tartania, majd egész a 3. helyig zuhant Verdansk végére. Caldera első napjaiban újabb előre kapott, ám a Vanguard újoncoknak köszönhetően ismét hátrébb került.

2. STG44

Ikonikus fegyver, szintén borítékolható volt, hogy a játékosok jelentős része használni fogja a meccsek sorrán. December elején belül a dobogó alsó fokára került, nem is véletlenül. Annak ellenére, hogy a tűzgyorsasága nem a legjobb, menedzselhető visszarúgása és nagyon kellemes sebzésértékei kiváló társunkká teszik Caldera szigetén. Karácsony előtti héten az első helyet is megjárta, de a mostani második helyéven is a Warzone Pacific legnépszerűbb AR-jének számít.

1. MP-40

Már a december közepi összefoglaló listán is lehetett látni, hogy egy kis barátkozás után komoly potenciál van az SMG class-ba tartozó fegyverben. Az MP-40 nagyon kellemes TTK (Time-to-Kill – Öléshez szükséges idő) értékkel rendelkezik, ám eközben megfelelő mobilitást ad, így az agresszív felhasználóknak sem okoz csalódást. A Mac-10 és az OTs 9 után ismét egy közösségkedvenc SMG érkezett a játékba, kérdés, hogy meddig bírja ki komolyabb nerf nélkül.

A TOP 10 sorrendje december 30. 0:00-kor:

Arpi

Korábbi cikkek

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

7 óra telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

9 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

10 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

10 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

11 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

11 óra telt el azóta...