Tech/Tudomány

Okosfésű és hangtompító? – Minden idők legfurcsább és leghaszontalanabb kütyüi

Első találkozáskor az új kütyük mindig kicsit furcsák, függetlenül attól, hogy végül mennyire hasznosnak bizonyulnak. Gondoljunk csak arra, hogy anno egy okostelefon előhúzása a zsebünkből mennyi furcsa pillantásokat váltott ki. Ma már semmi sem lehet ennél hétköznapibb, mivel a telefonok a barátokkal való kapcsolattartástól a taxirendelésig mindenre alkalmas eszközzé váltak.

Most olyan kütyüket gyűjtöttünk össze, amelyek túl furák vagy egyenesen haszontalanok.

1.Selfie kenyérpirító

A legizgalmasabb dolog, ami egy pirítóssal történhetett azóta, hogy 2004-ben Szűz Mária megjelent egy grillezett sajtos szendvicsen. Ez az újszerű készülék 75 dollárért képes ráégetni a fejed egy szelet rozskenyérre.

 

Bár a neve Selfie Toaster, ez nem egy csatlakoztatott eszköz. Ehelyett a felhasználóknak egy egyedi lézervágott fém grillezőlapot kell becsúsztatniuk a készülékbe – amelyet a gyártó, a Burnt Impressions biztosít. A szelfi fénykorában, 2014-ben megjelent Selfie Toaster még mindig megvásárolható, ha esetleg lemaradt volna róla. De most komolyan, kinek jut eszébe egy ilyet vásárolni?

2.Pavlok

Számos viselhető eszköz rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek célja a szokásaink javítása: az Apple Watch például emlékezteti a felhasználókat, hogy óránként egyszer álljanak fel, a Fitbitek pedig megmutatják, hogy naponta mennyit sétáltunk.

A Pavlok egy másfajta motivációt alkalmaz: a fájdalmat. A 179,99 dolláros csuklópánt a csuklódat rázza meg akárhányszor rossz szokást követsz el, például dohányzol vagy ropogtatod az ujjad. A cél? Rávenni, hogy az adott szokást egy sokkhatással társítsa, így ritkábban fogja elkövetni. A viselője szabályozhatja az áramütés intenzitását, amely a kis zümmögéstől a valóban kellemetlen áramütésig terjedhet.

3.Oakley Thump MP3 napszemüveg

A világ első (és utolsó?) „digitális zenei szemüvegét”, az Oakley Thumpot eredetileg az MP3-mánia csúcsán, 2004-ben adták ki, 395 dolláros áron (128 MB-os modell). Az Apple akkoriban 399 dollárért árult 40 GB-os iPodot. A rendkívül jó minőségű lencséket gyártó Oakley-val szemben méltányos, hogy meglepően sikeresnek bizonyult a fülbe dugaszolható szemüvegek bevezetése. Az eredeti Thumpok 2005-ben átadták át helyüket a kényelmesebb Thump 2 modellnek, 2006-ban a nagyobb kapacitású Thump Pro-nak, 2007-ben pedig a finomabb Split Thumpnak.

Most komolyan, képzelj el most valakit, amint egy ilyen szemüveget hord.

4.MoodMetric

Bár a „hangulatgyűrűk” már évek óta léteznek, és mint kiderült, egy hatalmas átverés az egész, a MoodMetric azt reméli, hogy többet tud annál, minthogy egyszerűen jelezze, hogyan érzi magát a viselője: segíteni akar az érzelmek kezelésében is.

A MoodMetric az idegrendszer jeleit méri, hogy betekintést nyújtson viselője mentális állapotába. A gyűrű egy okostelefonos alkalmazáshoz csatlakozik, amely a vállalat állítása szerint valós időben képes megjeleníteni, hogy az adott személy érzelmei mennyire intenzívek. Az azonban már kevésbé világos, hogy miért van szüksége bárkinek is egy olyan kütyüre, amely megmondja neki, milyen hangulatban van.

5.Az okossó-adagoló

Mikor gondoltál utoljára arra, hogy a megfelelő mennyiségű sót tegyél az ételedbe? Ha nagyon aggódsz, hogy esetleg túl sok sót szórsz bele, vagy nem tudod a megfelelő mennyiséget, akkor van egy „okos” kütyü, ami segíthet!

 

A Smalt sóadagoló azt állítja magáról, hogy a világ első „intelligens sóadagolója”, amely egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül ad tanácsot a megfelelő sómennyiségről. Ha ez nem győzne meg, a készülék Bluetooth hangszórókkal és többszínű világítással is rendelkezik, amely megadja a hangulatot. Nem is tudom, mit mondhatnék…

6.USB egér digitális mérleggel

Képzeld el, hogy olyan helyzetbe kerülsz, amikor egy kritikus technikai problémát oldasz meg a számítógépeden, és valamit le kell mérned. Nem kell mérleget keresned, van egy beépített mérleg közvetlenül az egértest alatt. Mennyire kényelmes!

A gyártó szerint ennek az eszköznek van gyakorlati haszna. Mégpedig az, hogy szórakoztathatja a számítógép-felhasználót, és csökkentheti a munkahelyi stresszt! Lehet nekem is kéne egy ilyen egér.

7.Withings Hair Coach (Bluetooth kefe)

Állítólag a cég azt állítja, hogy a világ első „okos hajkeféje” adatokat szolgáltat a felhasználóinak a hajszálak egészségéről, a fésülés minőségéről és ajánlásokat ad a jobb fésülködésre. Több érzékelővel, jelátalakítóval és mikrofonnal rendelkezik, amelyek kiszámítják a fésülési mintákat, a mozdulatokat és az alkalmazott nyomást.

Ha a fésülködést soha nem csináltad jól, akkor 200 dollárért megvásárolhatod ezt a haszontalan kütyüt. Ami viszont meglepő, hogy ez a nem kívánt technológia a Withings és két vezető kozmetikai cég, a Kérastase és a L’Oreàl együttműködése. Lassan már semmit sem csinálunk jól.

8.Hushme hangmaszk

Már van egy kütyü, amivel úgy beszélhetsz telefonon, hogy közben nem zavarsz másokat, vagy talán még a magánéleted is biztonságban tudhatod. A Hushme Voice Mask a szád köré tekeredik, és szigetelés segítségével tompítja a hangodat.

De valahogy nem lehet eltekinteni Bane (Batman) ikonikus kinézete mellett.

Mit gondoltok ezekről a kütyükről? Hülyeség, vagy van, ami akár hasznos is lehet számodra?

 

DV

Korábbi cikkek

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

2 perc telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

17 perc telt el azóta...

Több mint 20 Warzone fegyvert érintenek a Season 3 nerfek, buffok

2024.04.03. – A Warzone játékosok közel két hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és…

47 perc telt el azóta...

A LEGO-szerű Xbox 360 árán már egy Xbox Series-t is vehetnél

Bódi Dániel 2024.04.03. - Jó drága lett "Európában" (Egyesült Királyságban) a tavaly szeptemberben bejelentett, és…

2 óra telt el azóta...

Leáldozhat a kukkolóknak az új iOS frissítéssel – fontos lépést tesz az Apple

Gábor János 2024.04.03. - Az Apple hamarosan megjelentet egy várva várt, zaklatás elleni frissítést az…

2 óra telt el azóta...

A 2023-as adatok szerint a live service játékok uralják a piacot

2024.04.03. - Az emberek szeretik az újdonságokat, legalábbis a fogyasztói társadalom eköré a "tény" köré…

2 óra telt el azóta...