EA Sports FC

Nem tudtok korrektül játszani? – Elharapództak a toxic helyzetek a FIFA 22-ben

A FUT Objectives küldetések teljesítéséhez sokszor van szükség a FUT Friendlies mérkőzésekre is. A játékosok között így elterjedt egy olyan íratlan szabály, hogy ha győzelemre van valakinek szüksége, akkor az első lőtt gól után az ellenfél kilép, így gyorsan tud pörögni a játék, ezáltal hamarabb teljesíthető a küldetés. A szabály a „Golden Goal” nevet kapta, mivel a hamarabb lőtt gól dönti el így egymás közt a meccset. Mivel ezeket a győzelmeket, vagy vereségeket a fő profilban nem jegyzik, ezidáig működőképesnek bizonyult.

Az Icon Swaps idei megjelenésével mindenkinek az a fő célja, hogy mihamarabb minél több Token-t szerezhessen. Igen ám, csakhogy ezt sokan már elég erőszakosan, néha már agresszívan és sértően, vagyis toxic-módon teszik. Olyannyira, hogy az első gólt szerző játékos kapásból megállítja a játékot, ezzel kényszerítve a másikat, hogy kilépjen. Amennyiben ez nem történik meg, készülnie kell arra, hogy valamilyen sértő és bántó üzenet fog érkezni a postaládába.

Az alábbi nyílt üzenet a játékot mérgezőknek szólt, a Reddit-en tette közzé egy theoxicleaner315 nevű felhasználó.

Figyelj, szeretem a Golden Goal játékot. Nyilván nem mindenki, és a helyzet az, hogy… Rendben van. Lehet, hogy csak még egy gólra van szükségük, hogy megszerezzék a Token-t. Vagy talán csak jól akarják érezni magukat, amikor a csapatukkal játszanak. Az Aranygólra nem kell számítani, hanem ünnepelni kell, amikor megtörténik. Szerintem a probléma része az, hogy OLYAN sok népszerű streamer/tartalomkészítő válik annyira mérgezővé, ha nem kapnak aranygólos győzelmet, hogy többen gondolják, hogy a mérgezés rendben van. Ne feledd, nem mindenki játssza ezt ugyanúgy! Ne légy ****, ha valaki nem adja fel, amikor gólt kapsz, hiszen nem szükséges neki sem.

Teljesen helytálló gondolatok, hiszen sokan valóban a játékélményért játszanak, és nem azért, hogy minél hamarabb legyen fullos, speciális lapokkal teli csapatuk, és ez teljesen rendben van. Viszont ez a fajta mérgező viselkedés nem tesz jót a játékra és a játékosokra nézve. Sajnos a FUT Champs módba is beférkőzött, ugyanis az idei évben már nem konkrét időpontban kapják meg a jutalmat a játékosok, hanem akkor, ha megvan a lejátszott mérkőzések száma. Így itt is elkerülhetetlenné vált, hogy találkozzunk ezzel a mérgező helyzettel. Természetesen sajnos az EA ezzel kapcsolatban sem tesz semmit. Pedig igencsak kellene.

Ti mit gondoltok? Lesz erre valaha megoldás?

Forrás: www.dexerto.com

Ezt olvastad már?

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Örök emlék: így égetik bele magukat az RGB RAM-ok a videokártyákba

2024.04.07. – Míg egykor csak néhány periféria kiváltsága volt az RGB világítás, addig manapság már…

3 másodperc telt el azóta...

Hihetetlen, de egyre többen játszanak a Warzone-nal és a MW 3-mal

2024.04.07. – A Call of Duty: Warzone kliense a negyedik születésnapját ünnepelhette idén márciusban. A…

15 perc telt el azóta...

Ezzel a 22 remek játékkal most teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

Bódi Dániel 2024.04.07. - Bár a Steam közel sem olyan nagyvonalú, mint mondjuk az Epic…

3 óra telt el azóta...

Íme a PC-történelem 4 legborzalmasabb, semmire se való videokártyája

RP 2023.10.05. - Ha megnézzük a jelenlegi videokártya-piacot, akkor könnyű elfelejteni, hogy bizony nem csak…

7 óra telt el azóta...

Megadta magát az Apple: iPhone-ra is jöhetnek a retro emulátorok

Gábor János 2024.04.07. - Az App Store szabályainak módosítása, amit az Apple Insider szúrt ki,…

7 óra telt el azóta...

Eldobod az agyad: új CoD-ot és Gears of Wart mutathat be az Xbox

Gábor János 2024.04.07. - A Microsoft a jelek szerint azt tervezi, hogy a hagyományos nyári…

8 óra telt el azóta...