Tech/Tudomány

Horror árazás karácsonyra – Ennyibe fáj, ha új PlayStation 5-öt vennél

Előre figyelmeztetünk mindenkit! Aki arra számít, hogy találtunk valami zsíros akciót az egyik noname webshopban, az nagyot fog csalódni. A bontatlan, vadonatúj PS5 sajnos a chiphiány begyűrűzése miatt ritka, mint az ügyes orosz csapattárs. Ha pedig a limitált erőforrásból elő is állítanak pár darabot, a scalperek egyből lecsapnak rájuk és felvásárolják az európai készleteket.

Magyarországon az arukereso.hu adatai alapján jelenleg egyetlen egy webshop árul újonnan PlayStation 5-öt. De azt is horror áron.

Az említett webshop a mobilcorner, ahol még van raktáron 1 db Sony PlayStation 5 Digital Edition. Alig 300.000 forintot kell érte kicsengetni, és már vihetjük is!

Emellett még előrendelhetjük az Alza oldalán is a PS5-öt, de semmilyen információ nincs róla, mikor érkezik meg a berendelt példány. Lehetnek hetek, de akár hónapok is, a pénzünk meg csak áll a dologban. Mi tehát a megoldás?

Új PS5 a Marketplace-ről

Aki mindenképp egy PS5-öt szeretne a karácsonyfa alá, annak maradnak a fórumok, vagy az egyre népszerűbb a Facebook Marketplace. Ahol egyébként bőven van kínálat, a fentinél egy fokkal barátibb áron. Bontatlan, eredeti csomagolású PS5-öt 235.000 és 250.000 forint között találtunk, Digital Edition-ből pedig 220.000 a bontatlan, zsírúj változat. Aki megkockáztatja az „egyszer használt” és a „csak kipróbáltam picit” változatokat, már 200.000 forintért is hazaviheti a karácsonyi PS5-öt.

Mire figyeljünk, ha innen vásárolnánk

Igazából egyszerű a történet. Ha van rá gyártói garancia, és erről személyesen is meggyőződtünk, akkor tét nélküli a történet. Még ha hibás is lesz, pénzt biztosan nem bukunk vele, hiszen ha lassan is, de a gyártó kijavítja nekünk. Ha pedig tényleg boltban vásárolt darabról van szó, miért is ne járt volna hozzá a 2 éves standard gyártói gari.

A másik tényező, amit érdemes megvizsgálni, hogy ha bontatlan darabért fizetünk, akkor az tényleg bontatlan is legyen. A fényképek ilyen esetben nem a legbiztosabb források, érdemes személyesen is meggyőződni a dologról, de ekkora beruházásnál ez talán egyébként sem lesz probléma sem az eladónak, sem a vevőnek. Irány tehát a Marketplace, és az egyéb fórumok, de csak okosan és óvatosan költsétek a karácsonyi büdzsét!

Olvastad már a legújabb Playstation botrányt?

DV

Korábbi cikkek

Így néznének ki a világ országainak saját Pókemberei – MAGYAR is van

RP 2023.10.02 – A 2022-es évben utat tört magának az AI és bizony 2023-ban sem…

3 óra telt el azóta...

Olyan titkot rejtenek az iPhone-ok kijelzői, amit magunktól sosem találnánk

Bódi Dániel 2023.10.01. - A gyártók részéről bevett szokás, hogy a gyártási folyamatot megkönnyítendő mindenféle…

4 óra telt el azóta...

A leghíresebb zenészek rúgják az AI-t: Billie Eilish, Katy Perry is beszállt

Gábor János 2024.04.06. - Óriási a cirkusz a zenegeneráló AI-k miatt, hiszen azokat - a…

4 óra telt el azóta...

30+-os gamer vagy? – 5 fontos szabály, amit jó, ha még most megfogadsz

Bódi Dániel 2022. 10. 21. - Annyira jó végre egy olyan világban élni, ahol nem…

5 óra telt el azóta...

Jön a Mandalóri a moziba – premierdátumot kapott egy sor Disney-film

Gábor János 2024.04.06. - Frissítette a következő pár évben megjelenő filmjeinek naptárját a Disney, így…

5 óra telt el azóta...

Siess: néhány AAA cím csak pár napig olcsó PS-re – akár 75% off!

Gábor János 2024.04.06. - Nagyon jól jársz a PS Store legújabb akciójával, amiben 20-75 százalékkal…

5 óra telt el azóta...