Call of Duty

Ezért vették ki a Vanguardot a PlayStation Store kiemelt ajánlatából?

Nem tudom, ki mennyire figyelte a híreinket, de mi is írtunk róla, hogy az Activision zavaros időket élt át az elmúlt hónapokban. Az év elején a Call Of Duty kiadója ellen több per is indult, mivel több alkalmazott szerint a vállalat vezetése toxikus és visszaélő magatartást tanúsított a cégen belül. Az alkalmazottak ez ellen szervezetten léptek fel, aminek számos követkeménye lett, többek között több vezető lemondott, fejlesztők léptek ki, úgy általánosságban nagy lett a káosz, a zűrzavar és a botrány.

Bár az Activision szerette volna kezelni a helyzetet, úgy tűnik, ez nem sikerült, és a lavina még mindig nem ált meg. A héten a The Wall Street Journal közzé tett egy cikket, amely szerint az Activision vezérigazgatójának, Bobby Koticknak nemcsak a vállalatánál zajló visszaélésekről volt tudomása, hanem aktívan dolgozott egy férfi kollégája állásának megmentésén, miután zaklatással vádolták. Ezt az iparágban több vezető elítéli, többek között a PlayStation vezetője is.

Jim Ryan, a PlayStation vezetője és Phil Spencer, az Xbox vezetője is szót emelt Kotick ellen. Spencer odáig ment, hogy arra is utalt, hogy „mindent átértékelnek” az Xbox és az Activision kapcsolatáról. Nem sokkal később a rajongók arra lettek figyelmesek, hogy a Sony PlayStation Store kiemelt ajánlatai közül eltűnt a Call of Duty: Vanguard.

 

Ez azt jelenti, hogy a játék nem jelenik meg a címlapon, annak ellenére, hogy megjelenése óta ott volt látható. Arról nem is beszélünk, hogy a Sony-nak és az Activisionnek külön PS exkluzív tartalmi megállapodása is van a Call of Duty kapcsán. Ez azt jelenti, hogy sok CoD tartalom először, vagy teljesen csak PS-en jelenik meg. Lehet, hogy mindez erre is hatással lesz?

Persze nem biztos, hogy a döntés az Activision botrány miatt született, vagy egyszerűen le akarták venni, és így jött ki a lépés. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Apropó, erről hallottál már? Kellemetlenül furák voltak, mégis imádtuk őket – Így néztek ki régen a VGA dobozok

 

 

DV

Korábbi cikkek

Android-újítás: koppintással azonosíthatod az idegen számot

Gábor János 2024.04.08. - A világot nem váltja meg, nagyon egyszerű elven működik, mégis hiánypótló…

35 perc telt el azóta...

Megőrülsz – Valaki förtelmes PC-t épített ennek a gitárnak a belsejébe

2024.04.08. - A kreativitásnak egyszerűen nincs határa, ami bizony akkor is érvényes, amikor valaki számítógépet…

1 óra telt el azóta...

Kiszivárgott a Microsoft levele: az új Xbox nagy technikai ugrás lesz

Gábor János 2024.04.08. - A Windows Central új jelentése az Xbox elnökének, Sarah Bondnak a…

2 óra telt el azóta...

Közelharcban erős: így szereld fel a Warzone legújabb SMG-jét

2024.04.07. – A Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja néhány nappal ezelőtt, április harmadikán vette kezdetét.…

16 óra telt el azóta...

Ezt tudja manapság egy gamer laptop 2 millió forintért

2024.04.07. – Egy időben meglehetősen rossz volt a gamer laptopok megítélése. Tegyük hozzá, hogy nem…

16 óra telt el azóta...

A Valve gyakorlatilag teljesen megölte a külsős Counter-Strike 2 oldalakat

2024.04.07. – A Valve nem sokat pihent a Major után. A Counter-Strike 2 Majort a CSGOEmpire gárdája…

16 óra telt el azóta...