Ha megpróbáljuk kb egyenlő részekre osztani a rangok táblázatát, meglepő eredményt kapunk. Úgy tűnik, mintha elfogytak volna Európában a Silverek.

A Leetify mérései alapján naprakész statisztika készült arról, hogy az európai MM játékosok milyen CS:GO rangban is állnak jelenleg. Elsőre vélhetően mindenki azt gondolná, hogy bizony a Silverek vannak a legtöbben, pedig a 2.1 millió accounton végzett mérés szerint ez közel sincs így.

Ha megpróbáljuk kb egyenlő részekre osztani a rangok táblázatát, tisztán látszik, hogy pont a Silver játékosok vannak kisebbségben.

Lássuk is százalékokra lebontva a négy csoportot:

  • A Leetify méréséből tökéletesen kiderül, hogy a Silverek hat különböző rangját összeadva is csak 18.8%-át kapjuk meg a játékosoknak. Ennyien mondhatják el magukról, hogy jelenleg Silverek.
  • A következő kategória a Sherifftől magasabban játszó playerek, ez is öt különböző rang számaiból tevődik össze. Itt a játékosok 23%-a tanyázik, ezzel ők már dobogósok a létszámot tekintve.
  • A második helyen a Kala játékosok állnak, a három különböző rangból tevődik össze az európai játékosbázis 25.8%-a.
  • A legtöbben pedig a Nova playerek vannak, a négy különböző Nova rangban összesen a játékosok 32.5%-a található.

A mérést készítők szerint egyébként az európai skill-görbe szinte tökéletesen megfelel az elvárásoknak, hiszen ideális esetben ez lenne a normális elvárás. A két szélsőség kisebb, mint a középen tömörülő tömeg. Ehehz képest érdemes megnézni az amerikai görbét, valószínűleg ezért tart ott az NA CS, ahol…

Az itteni Silverek létszáma 51,9%, vagyis az összes játékos több mint fele Silverben játszik… Ezzel szemben Sheriff fölött csupán 9,4% található. A görbe pedig nem az Európában látott mintát követi, hanem egy folyamatosan csökkenő, a végére szinte elfogyatkozó számsort.

Ezt olvastad már?

48 millió forintot pucoltak le scammerek egy ellopott CS:GO accountról

×