Call of Duty

CoD Vanguard exkluzív: Így hangolják az új fegyvereket a Warzone-hoz

Korábban, amikor egy új CoD megjelent, a használható fegyverek jellemzően az azt követő 12 hónapra adottak voltak, nem sokat változtak. A fegyvereket a multiban addig nyűtték, míg meg nem jelent egy teljesen új játék, saját fegyverarzenállal. Manapság a folyamat ennél kicsit bonyolultabb. Az új fegyverek nem csak jobban testreszabhatók, de rengeteg kiegészítő közül lehet választani, ráadásul a fegyverek több játékban is használhatók. A Warzone Pacific frissítésével több mint 100 fegyver lesz mixben, így nem lesz egyszerű a fejlesztőknek kidolgozni a rendszert.

De hogyan is működik? Mit jelent az új fegyverek készítése a CoD franchise-ban 2021-ben? Hogyan tudnak a fejlesztők lépést tartani a hatalmas mennyiségű tartalommal?

Erre a Sledgehammer Games fejlesztői adtak választ a Dexertonak, hogy minden világos legyen a Warzone frissítésig.

Hogyan balanszolják a fegyvereket a Vanguardban, Warzone-ban?

A CoD Vanguard tehát további 38 fegyver megjelenését eredményezi a franchise-ban. Ezúttal minden fegyver a második világháború korszakából származik, és bár a fegyverek jelenleg csak a multiban érhetők el, hamarosan megérkeznek a Warzone-ba is: az első évad december 2-án indul.

A fejlesztőknek szem előtt kell tartaniuk a battle royale-t amikor fegyvereket hoznak létre. Az idei játék fejlesztése során minden fegyver „a Vanguard számára készült” – mondta el Zach Hodson vezető tervező. A Sledgehammer csapata ezután „külön mérlegelte, hogy hogyan működhetnek majd azok a Warzone-ban”.

Vegyük például a fegyver visszarúgását. Ami jó a Vanguard multijában, nem biztos, hogy jó a Warzone-ban. Ennek eredményeként a fejlesztőcsapatoknak konkrét módosításokat kell végrehajtaniuk.

„A [Vanguard] fegyverek nagyobb visszarúgással rendelkeznek, mint a korábbi CoD játékokban. Ez nem feltétlenül így lesz majd a Warzone-ban” – magyarázta Hodson. A fegyvereket tehát kis módosítással hozzák át, hasonlóan ahogy a Modern Warfare, vagy épp a Cold War esetében.

Minden Vanguard fegyverhez 10 kiegészítő csatlakoztatható

A Sledgehammer Games-nek nemcsak a Warzone-t kellett figyelembe vennie új fegyverek elkészítésekor. Így egyszerre 10 kiegészítő helyet kaptak a fegyverek, kicsit utalva a franchise korábbi korszakaira.

„Azért hoztunk létre 10 bővítőhelyet, hogy a kiegészítők statjait meg tudjuk változtatni, ahelyett, hogy a kiegészítőket versenyeztetjük” – mondta Hodson. „Az újabb CoD játékokban, amelyekben csak öt slot áll rendelkezésre, mindig arról szól a verseny, hogy ki melyiket használja.

Mostantól a játékosok nagyobb teret kapnak a fegyverek kialakításánál. Az optikától a tárakon át, a lőszertípusokig soha nem látott szabadság vár a játékosokra. De persze…

„Tettünk néhány lépést, hogy ne terheljük túl a játékosokat”. A slotok fokozatosan oldódnak fel, így nem jutunk el azonnal a 10-hez.”

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a fegyverekből, nyilván érdemes minden slotot kihasználni. Már csak azért is, mert egy-egy kiegészítő ugyan erősít valamin, más statot viszont csökkent.

„Néhány buildben azt tapasztaltuk, hogy még az alapértelmezetten hagyott slot is jobb választás volt.”

Már előre látom, hogy mennyivel nehezebb és egyben izgalmasabb lesz így loadoutot építeni. 

Az elkövetkező hetekben rengeteg loadout variáció jelenhet meg, amikor a játékosok szép lassan kezdik felismerni, hogy mi lehet majd a meta. A Vanguard frissített Gunsmith-je attől függetlenül még sok kihívást is tartogathat a kezdő játékosok számára. Nemsokára a Warzone is beszáll az akcióba az új Caldera pályával.

Szerinted jó helyen lesznek az új második világháborús fegyverek a Warzone-ban?

DV

Korábbi cikkek

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

39 perc telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

2 óra telt el azóta...

Nagyot megy a horrorjáték, amiben videókat kell készítened a haverokról

Gábor János 2024.04.02. - Tízezrek ugrottak rá az első pillanatól a Steam új sikerjátékára, ami…

3 óra telt el azóta...

Mac-re is „letölthető” már a GTA 6, de nem ajánljuk senkinek!

2024.04.02. - Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését,…

4 óra telt el azóta...

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

4 óra telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

18 óra telt el azóta...