EA Sports FC

Képzeld el: Nemsokára valódi pénzt is kereshetünk a FIFA Ultimate Team-ben

A Yves Guillemot és a Ubisoft után az Electronic Arts vezetője, Andrew Wilson is beszélt egy kicsit a pénzügyi eredménybeszámoló során a blokklánc, úgy pedig az NFT technológiáról, és sokakat talán nem lepek meg vele, ha azt mondom: elismerően.

A mindig fiatalos CEO szerint a kriptovalutákban, a blokklánc-technológiában és az NFT-kben van a jövő. Erről a jövőről pedig nem hagyja lemaradni a szeretett vállalatát sem, ezért keresik annak a lehetőségét, hogyan építhetnék mindezeket be a legnépszerűbb játékaikba.

„Úgy gondolom, hogy az általunk készített játékok és az általunk kínált élő szolgáltatások kontextusában a gyűjthető digitális tartalom jelentős szerepet fog játszani a jövőnkben” – mondta Wilson. „Szóval, még korai lenne megmondani, de szerintem nagyon jó helyzetben vagyunk, és arra kell számítanunk, hogy innovatívabban és kreatívabban fogunk gondolkodni erről a témáról a jövőre nézve.”

Ez azt jelenti, hogy akár valódi pénzt is kereshetünk a FIFA Ultimate Team-ben?

Mivel konkrétumokat nem tudunk, ezért csak a most jelenleg tapasztalható, látható piaci példák alapján tudjuk belőni, hogy nagyjából mit is jelenthetnek Wilson szavai az EA címeire nézve – főleg a Fifára. Ha így teszünk, akkor gyakorlatilag igen, az NFT megérkezése a FIFA-sorozatba azt jelentené, hogy valódi pénzt is kereshetünk a játékkal.

Ehhez azonban legalább felületesen ismerni kell az NFT fogalmát. A legegyszerűbben és leggyorsabban konyhanyelven elmagyarázva az NFT tulajdonképpen egy digitális eredetmegjelölés, amivel a digitális javainkat címkézhetjük fel. Ez azt is jelenti, hogy ezt már nem is lehet ilyen formában reprodukálni, mert az csak a miénk – legalábbis az eredeti.

Ha ezt egy játékba rakjuk, mondjuk a FIFA UT módjába, akkor ez annyit tenne, hogy a kártyáknak lenne egy előre meghatározott száma – például Messi-kártyából nem többet, csak összesen 20-at lehetne kinyitni. Ez azt jelentené, hogy maximum ennyi játékosnál lehetne meg ez a kártya, melyek eredetmegjelöléssel lennének ellátva.

Innentől kezdve pedig pontosan úgy fog funkcionálni, mint egy valódi sportkártya.

Vagyis valódi pénzért (kriptovalutáért) adhatjuk-vehetjük, vagy cserélhetjük bármire és nem csak a játékon belül, hanem külön piacokon akár úgy is, hogy nincs meg a játék. Ez egy teljesen új „önálló gazdaságot” hozna létre a játékon belül és kívül, viszont megvannak a maga veszélyei is. Például egy tehetős akárki-bárki megveszi az összes Ronaldo-lapot, és olyan árat szab nekik, amilyet akar, de akár a fejlesztők részéről is komoly visszaéléseket teremthet – sokkal durvábbat mint legutóbb.

Mindenesetre a hardcore rajongók számára ez lehet egy nagyon jó hír is, hiszen eddig csak önthették bele végtelen mennyiségben a pénzt a kártya-pakkokra, hamarosan viszont már láthatnak is belőle valamit viszont. Azt azonban nem tudni, hogy ez pontosan mikor valósulhat meg, de az EA már gőzerővel kutat hozzáértő fejlesztők után.

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

11 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

11 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

11 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

12 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

12 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

13 óra telt el azóta...