Tech/Tudomány

Streamelni vágyóknak kedvez a Razer – Olcsó megoldás a közvetítésekhez

A Razer két új terméket jelentett be, amelyek kifejezetten a tartalomkészítőknek szólnak, hogy egy kicsit egyszerűbbé és „olcsóbbá” tegyék a streamelést és a saját felvételek készítését. A Razer Kiyo X és a Ripsaw X gyors, kis ráfordítást igénylő készülékek, amelyek a kisebb vagyonba kerülés nélkül fokozhatják a streamelést, és közvetlen konkurenciát jelentenek az ismertebb nevű streaming felszereléseknek.

Ripsaw X

A Ripsaw X lényegében a Razer verziója az Elgato Cam Link 4K-jának. Ez egy plug-and-play rögzítőkártya, amely HDMI 2.0 és USB 3.0 csatlakozókon keresztül 30 fps sebességgel 4K-t képes rögzíteni. Ezeknek a különleges rögzítőkártyáknak az a szépsége, hogy tökéletesen alkalmasak arra, hogy bármilyen nagy felbontású kamerát, például egy GoPro-t (feltéve, hogy HDMI-kimenetű) alacsony késleltetésű, nagy felbontású webkamerává alakítsák.

Természetesen, ha elégedett vagy a mostani webkameráddal, és csak egy rögzítőkártyára van szükséged, az eredeti Ripsaw az egyik legjobb rögzítőkártya 4K passthrough-val, ami jó a streamereknek, akik 4K-ban szeretnének játszani, miközben a stream kimenete 1080p-re változik, különösebb finomhangolás nélkül.

Kiyo X

A Kiyo X egy olcsóbb webkamera, amely 720p felbontásban, 30 vagy 60 fps-el képes streamelni és rögzíteni. A kerek kialakítását a Kiyo Pro-tól örökölte, de kevesebb mint feleannyiba kerül. Jó választás lehet, ha a magasabb kategóriájú kamerák nem a te árkategóriádba tartoznak.

A Razer Kiyo X kiskereskedelmi ára 80 dollár (kb. 25.000 Ft), a Ripsaw X pedig 140 dollárért (kb. 43.000 Ft) megy. Mindkét termék már kapható és a nevükre kattintva megnézheted őket.

A Razer azt is bejelentette, hogy a Virtual Ring Light szoftverük (amely a PC-monitort arcvilágító fényforrássá alakítja) valamikor októberben lesz elérhető. Jó ötlet, ha az arcod mindig sötét és szemcsés lesz a livestreameken.

Az, hogy a Razer beszállt a belépő szintű streaming kategóriába, rettentő okos lépés, már csak azért is, mert egyre többen szeretnék kipróbálni a streamelést.

Úgy tűnik, hogy az Elgatónak is konkurenciát adnak, ami remélhetőleg jobb árakat és jobb technológiát jelent mindenki számára. Meglátjuk, hogy erre hogyan válaszol az Elgato, vagy esetleg más gamingre szakosodott cég.

Ti kipróbálnátok egy ilyen Razer terméket?

forrás: PCGamer

DV

Korábbi cikkek

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

26 perc telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

1 óra telt el azóta...

Nagyot megy a horrorjáték, amiben videókat kell készítened a haverokról

Gábor János 2024.04.02. - Tízezrek ugrottak rá az első pillanatól a Steam új sikerjátékára, ami…

2 óra telt el azóta...

Mac-re is „letölthető” már a GTA 6, de nem ajánljuk senkinek!

2024.04.02. - Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését,…

3 óra telt el azóta...

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

4 óra telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

17 óra telt el azóta...