Gaming

Nyomjad papi! – Újabb nyugdíjas gamerekből álló esport csapat alakult

Korábban már lehetett hallani a svéd Silver Snipers és a finn Grey Gunners esport csapatról, akiknek tagjai mind nyugdíjas gamerek voltak. Ha a videojáték kortalan, akkor miért ne lehetne az esport is az? Gondolhatnánk, hogy azért, amiért a foci sem, vagyis azért, mert az öregedéssel sajnos megkopnak, berozsdálnak a képességek, míg a fiatalabbaknak jobbak a reflexeik, gyorsabban gondolkoznak és reagálnak le helyzeteket.

Ezzel a tézissel megy szembe a Matagi Snipers esport csapat is, aminek mind a nyolc játékosa a 60-70 pluszos korosztályból kerül ki. 

A japán Akita városi egyesület kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy megmutassa, jut hely az idősebb gamereknek is, illetve felhívja a figyelmet a videojátékok idősekre gyakorolt jótékony hatására. Meg persze azért is, hogy lenyűgözzék az unokákat. A kiválasztási szempontok nagyon egyszerűek voltak, csak le kellett ülni és játszani kellett egy játékkal. Nem számított, hogy kinek milyen hozott tapasztalata volt, egy a lényeg, legyen ügyes.

Öreg gamer, nem vén gamer!

 

A csapat ambíciói természetesen nem merülnek ki abban, hogy megmutassák magukat a világnak. A nagyszülő korú esportolók ugyanis heti három napot végigedzenek, hogy jövő áprilisában megmérettessék magukat az első éles versenyükön. Ahogyan minden valamirevaló esport szerveződés, úgy ők is fognak streamelni, már készülnek is a Twitch és a Youtube debütálásukra, amit elméletileg októberben el is fognak kezdeni olyan játékokkal, mint a Fortnite, a Counter Strike és Valorant – van, akit majd Teen-Slayer néven fogunk megtalálni. 

A Matagi Snipers létezése, mint az első és jelenleg egyetlen papikból és mamikból álló profi, szerződéses, szponzoros játékos egyesülete felvet néhány kérdést. Mivel a videojáték önmagában egy abszolút minden korosztálynak szóló dolog, nem-e volna érdemes különböző „senior” ligákat létrehozni azoknak, akik kiöregedtek?!

Az esport ugyanis az a sport, amelyiket rendkívül fiatalon el lehet kezdeni, de fiatalon ki is lehet belőle öregedni. Ezután persze vannak még lehetőségek, de korántsem annyi és olyan, mint korábban, sőt, sokan szívesebben folytatnák a versenyzést is. Persze vannak már olyan programok és oldalak, melyek ezeket a játékosokat célozzák, de azok jelenleg össze sem hasonlíthatók az előző színvonallal. Sőt, talán egy idősebb játékokért és esportért rajongó is szívesebben nézné a saját korosztályát összecsapni, mint a fiatal suhancokat.

via – Matagi Snipers, Mainichi, Kotaku, GamingBible

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

36 perc telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

2 óra telt el azóta...

Nagyot megy a horrorjáték, amiben videókat kell készítened a haverokról

Gábor János 2024.04.02. - Tízezrek ugrottak rá az első pillanatól a Steam új sikerjátékára, ami…

3 óra telt el azóta...

Mac-re is „letölthető” már a GTA 6, de nem ajánljuk senkinek!

2024.04.02. - Nem sokkal azután, hogy a Rockstar hivatalosan is bejelentette a GTA 6 megjelenését,…

4 óra telt el azóta...

Ennyiért vették meg az ajtót, amire DiCaprio már nem fért fel

Gábor János 2024.04.02. - A mozis kellékek nagyon kelendő portékák: amikor legendás tárgyak kerülnek kalapács…

4 óra telt el azóta...

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

18 óra telt el azóta...