Gaming

Tölthető a magyar népmesés játék, a Behind the Beyond játszható demója

Óriási nap a mai a magyar fejlesztőkből álló Sugarpunch Games, na meg úgy az egész magyar indie videojátékfejlesztés történetében, megjelent ugyanis az első magyar népmesei ihletésű játék, a Behind the Beyond játszható demója.

A dolognak pedig remélhetőleg hetedhét országon is túl a csodájára járnak majd, hiszen nem kevés munkát ölt a magyar szerencsét próbáló ifjakból álló gárda abba, hogy egy szélesebb és fiatalabb közönség is megismerje a magyar folklór színes és csodás világát.

Mindez pedig az elhunyt Jankovics Marcell életműve előtt is egy rendkívüli főhajtás, hiszen a Behind the Beyond látványvilága szemmel láthatólag sokat merített a legendás magyar művész munkásságából. Ezért pedig a rendkívül tehetséges Rábel Katalint, Marton Ádám Mártont és VikusVikust dicsérhetjük a végtelenségig és még annál is tovább.

A klasszikus kalandjátékban a szegény ember legkisebb fiát, Jánoskát alakítjuk, aki hogy, hogy nem, felkerekedik szerencsét próbálni néhány hamubasült pogácsával a tarisznyájában. Az útja során pedig megannyi emlékezetes, és nagyon magyar kalandot élhetünk vele át közösen, ami nem csak megismerteti a magyar népi történeteket, hiedelmeket, szokásokat és mintázatokat, de viccesen még oda-oda rittyent egyet a modern popkultúrának is.

De nem húzom az időtöket, amit a csodás játékkal is tölthettek! Húzás izibe a Steamre, aztán miután Kívánságlistáztad azon nyomban ugorj neki a demónak! És ne félj: gépigénye szinte nincs is!

Fontos továbbá megjegyezni, hogy a játék még közel sincsen kész, ezért ha bármilyen észrevételed van, hibát találtál, vagy csak szimplán lenne egy frankó ötleted, amitől jobban működne a kaland, akkor azt mindenképpen érdemes jelezni a fejlesztők felé is a hivatalos Facebook-oldalukon. Segítsünk naggyá tenni ezt a csodát!

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

7 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

7 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

8 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

8 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

8 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

9 óra telt el azóta...