Gaming

Elmondta az abortuszellenes véleményét, másnap távozott a fejlesztőcsapat vezetője

Az abortusz kérdésköre egy rendkívül bonyolult, nehéz és megosztó téma, amiről minden bizonnyal sohasem lesz teljes egyetértés egyetlen társadalomban sem. Amerikában jelenleg óriási a vita erről, ugyanis a Legfelsőbb Bíróság zöld utat adott annak a texasi törvényjavaslatnak, amely megtiltaná a magzatok elvetetését a hatodik heten túl, vagyis azután, ahogy hallhatóvá válik a szívverés.

Ezzel pedig csak az a probléma, hogy a törvényben azt sem vennék figyelembe, hogy a fogamzás milyen úton, erőszak, vagy vérfertőzés által történt.

Mint sokan mások, a játékipar néhány szereplője is elmondta a véleményét Twitteren, jelentős többségben élesen kritizálva az abortuszellenes-törvényt, John Gibson viszont nem tartozik közéjük. A Tripwire Interactive első embere (Killing Floor, Maneater) szintén Twitteren írta le a véleményét a dologról, melyben nem csak hogy helyesli, de egyenesen büszke a texasi döntéshozók abortuszellenes fellépésére.

Gibson a posztja után kapott hideget-meleget, a játékipar viszont szinte egyként állt bele, olyan nevekkel az élen, mint Cory Balrog, Cliff Bleszinszki, Alanah Pearce, és Chet Faliszek. Az ellene felhozott érvek és kritikák erősek, de jogosak voltak, a dolog azonban akkor kezdett elharapózni, amikor a kommentszekcióba érkezők elkezdték összemosni Gibson művészi munkásságát, munkáját, és ami rosszabb, a Tripwire Interactive-ot a személyes véleményével.

Arra buzdították egymást az emberek, hogy ne vásároljanak olyan játékokat, melyeket a Tripwire csapata készít.

Ezért pedig várható volt, hogy történik majd „valami”, amit egy hivatalos közleményben közölt is a stúdió. Pontosabban azt, hogy John Gibson nem tagja többé sem a vezetőségnek, sem a Tripwire gárdájának, illetve külön kiemelték, hogy a fejlesztő megosztó véleménye egyáltalán nem tükrözi a csapat értékrendjét. Helyét Alan Wilson – korábbi alelnök és társalapító – veszi át.

A közleményben ugyan nem azt állítják, hogy egyhangúan kirúgták Gibsont, elég valószerűtlen, hogy önvezérelve lépett volna hátra. Sokan erre „cancel culture”-t kiáltanának, a valóságban viszont arról lehet szó, hogy szimplán magának a vállalatnak nem tesz jót, hogy a potenciális vásárlói réteg jelentős része mossa össze Gibson igencsak megosztóvá vált személyét a stúdióval és a játékaikkal, akik miatta fogják mellőzni a jövőbeli címeiket is. Vagyis nem a vélemény eltörléséről van szó (az még mindig olvasható a Twitter profilján), hanem egy teljesen racionális üzleti döntésről.

via – Twitter, Tripwire Interactive

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

2 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

2 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

3 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

3 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

3 óra telt el azóta...

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

6 óra telt el azóta...