Életmód

Magyarok készítették el a világ első kriptosörét, méghozzá a Vizslacoin mellé

A Hungarian Vizsla Inu, közismertebb nevén a Vizslacoin az utóbbi időben nem csak az értékében, hanem a hírverésben is sebességet váltott. Júliusban a köztudatba robbanó magyar fejlesztésű kriptovaluta önmagában is egy érdekes kezdeményezésnek tűnt, de sokan talán a legmerészebb álmukban sem gondolták volna, hogy ideáig el fog jutni.

A HVI ugyanis amellett, hogy néhány napja saját zeneszámot és videoklipet kapott, augusztus 23. óta a Hotbiten is listázva lettek, ami az jelenti, hogy a Vizslacoin lett az első magyar kriptovaluta, ami elérhető a kriptotőzsdén. A nagy eseményre pedig nagyon készültek, legalábbis rejtélyesen utaltak valami ütős újdonságra, amiről ezúton is lerántották a leplet.

A Vizslacoin lett az első kriptovaluta a világon, amelyik saját, „hivatalos” sört kapott.

A sört a One Beer, úgy pedig Nyíri Szilárddal közösen készítették, ami egy 4,5%-os igen könnyed, csúszós Session IPA lett. Az ízvilágot több kóstolás után sikerült belőni, így esett végül a választás az alacsonyabb alkoholtartalmú nyárias Session IPA-ra. A csomagolás természetesen a HVI-t és az vizslafejet ábrázolja, emlékeztetve miket, hogy nem csak az életben, hanem a kriptóban is hűséges társ a vadászkutyus.

Mint köztudott a One Beer csapata is nagy kutyabarát, a Pub-juk is kutyabarát hely, illetve Szilárd közgazdászként végzett így ez a világ sem áll távol tőle. A HVI-s srácok pedig nagyon szeretik a sört, így kézenfekvő volt, hogy egy közös italt alkossanak – olvasható a BeerPornon.

“A Hungarian Vizsla Inu egyik célja, hogy létrehozzunk egy könnyed, magyar nemzetközi kriptoközösséget, számos olyan taggal, akik eddig féltek belevágn ebb3 a világba, mert ismeretlen volt számukra, de mi meg tudjuk mutatni ennek a szépségét és lehetőségeit, a másik pedig, hogy a kutyák életét könnyebbé tegyük, ezért adományozunk” – mondta Gülsen Péter, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

Ha valaki szeretné első kézből megízlelni a világelső kripto-sörkülönlegességet, annak a One Beer József körúti (a Corvin negyedtől néhány méterre) egységében van rá lehetősége, vagy rendelhet a hivatalos weboldalukról – de már más vendéglátó helyekre is tervezik a betörést.

HVI sörrel való örömködésre pedig bőséggel van is ok, hiszen néhány hónapos jelenlétük alatt több mint 5 millió százalékkal növekedett a Vizslacoin árfolyama.

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

9 addiktív, mégis elhanyagolt sorozat a Netflixen, amit látnod kell!

Gábor János 2024.04.05. - Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok,…

28 perc telt el azóta...

Olyan újítást kap az Edge böngésző, amit a gamerek imádni fognak

2024.04.05. - A Microsoft Edge webböngésző olyan új funkciót kap, aminek bizonyára minden PC játékos…

57 perc telt el azóta...

Nem minden a számozás: ezt az AMD 3D V-Cache processzort ne válaszd

2024.04.05. – Manapság az AMD és az Intel teljesen más utat jár be, ha a…

1 óra telt el azóta...

899 forintért adnak 12 egészen remek játékot – köztük egy Falloutot

Bódi Dániel 2024.04.05. - Az Amazon Prime Magyarországon az egyik legjobb üzlet! 899 forintért ugyanis…

2 óra telt el azóta...

Több FPS-t ígér az Nvidia a Warzone Season 3-ban, ha letöltöd ezt a drivert

2024.04.05. - A Call of Duty Modern Warfare3-ban és a Warzone-ban általános probléma a teljesítmény…

2 óra telt el azóta...

Te le tudod verni AK-t League of Legends-ben? – Most megmutathatod!

2024.04.05. – Új év, új izgalmak, új lehetőségek és új kihívások. Az Unibet Magyarország Twitch…

4 óra telt el azóta...