Egy lelkes és tenni akaró magyar csapat megcsinálta a vizslacoint, amivel nem csak beszállhatunk a kripto-bizniszbe, de egyúttal még adakozhatunk is.

Talán az első, de biztosan a leghíresebb állat képében megjelenő mém kriptovaluta a Dogecoin volt. A kutyapénz mára akkora poén lett, hogy még Elon Musknak is az egyik (most éppen) kedvence lett, ez pedig az árfolyamán is különösen meglátszik.

Azóta a gyors gazdagság reményében több ezren követték a példáját, ezeknek viszont csupán a töredéke vehető valóban komolyan. Május végén azonban egy egészen különleges napra ébredhettünk – még ha nem is volt sok tudomásunk róla -, ugyanis elindult az első magyar kripto-mémvaluta, ami a Doge mintájára szintén egy kutya arcát és nevét öltötte magára.

Ez lett a vizslacoin, amely mögött az ötfős Hungarian Vizsla Inu csapata áll.

Magyar kriptovaluta hirdetés! Hungarian Vizsla Inu Coin! - HardverApró

„Az indulás nem volt könnyű, mert nincs mögöttünk több millió dolláros befektető. Mindenki főállás mellett fordítja most erre az idejét és a pénzét.” – mondta az Indexnek Fábián Sándor, a HVI csapatának fejlesztője. Sándor korábban a Kriptoakadémiának is nyilatkozott, ahol elárulta, hogy a motivációjukat az adta, hogy a legtöbb mémcoin egyáltalán nem vehető komolyan (nyilván ezért is mémek), ők viszont a vizslacoinnal szeretnének valami jót is tenni.

Ezért azt találták ki, hogy a 10 trilliós teljes készlet 10%-át a menhelyi állatok és különböző rászoruló alapítványok megsegítése érdekéből elkülönítik.

A kriptopénz mozgását élénkítendő az alapítótagok számítástechnikai üzletében már elfogadják a vizslacoint, de jelenleg is tárgyalnak építési vállalkozásokkal. A legfőbb cél azonban az, hogy a kisállatkereskedésekben is egy használatos valutává váljon. Ebben a pillanatban 940 holderrel büszkélkedhetnek, ami mindenképpen egy jó kezdet, úgy pedig főleg, hogy ezeknek a fele magyar.

Az ígéretes projekt ugyan nem régen, pár hete indult, mindenképpen egy érdemes fejlesztés, amely mellé remélhetőleg egyre többen állnak majd be. Bárki, akit érdekel a magyar vizslacoin, az a Hungarian Vizsla Inu oldalán részeletes tájékoztatást kap, természetesen arról is, hogy hogyan szállhat bele az új mémcoinba, azzal együtt pedig a magyar állkatok megsegítésébe.

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×