R6S

Így vélekednek a Rainbow Six: Siege játékosok az érkező transznemű operátorról

Ahogy arról a ma reggel folyamán már beszámoltunk, szép lassan érkeznek a hírek, szivárgások a Rainbow Six: Siege következő évadáról. A Crystal Guard nevű szezon érkező operátora “Osa” lehet majd, aki Horvátországból származik. Az első információk alapján egy defendert várhatott volna a közösség, de az elmúlt időszakban több jel is arra mutat, hogy a fejlesztők időközben attackerré formázták az újoncot.

A játék in-game számlálója augusztus 30-át jelöli meg a szezon végének, mely a fájlok alapján is teljesen egybevág a szivárgásokkal. Így valószínűleg a fenti időpontban esik majd be a Y6S3 frissítés, mellyel kapcsolatban addig még tengernyi információt megosztanak a fejlesztők.

Az új operátor

Természetesen az érkező támadó operátorról már most rengeteg információ szivárgott ki, többek között az, hogy Horvátországból származik, a neve Osa. Az elsődleges fegyvere az 556XI és a PDW. Az eszköze valamilyen ajtó vagy ablak blokkoló lesz. Ha minden igaz, ezúttal az évadfrissítéssel nem érkezik új map-rework.

Ami viszont szintén kiszivárgott az operátorról, hogy annak története szerint ő egy nyíltan férfiből nővé vált transznemű karakter. Természetesen a játékot ez nem sokban befolyásolja, ám a közösségnek máris megvolt a véleménye az operátorról, főleg a nyíltan meleg Flores után.

Megosztó operátor

Természetesen ezzel kapcsolatban már számtalan vélemény elhangzott a nemrég megjelent Reddit poszt alatt. Sokan azt nehezményezik, hogy a Ubisoft felhagyott azzal a kezdeti tervével, hogy valós katonai szervezetek alapján épít be operátort, és inkább engednek a társadalmi nyomásnak.

Van aki például azt gondolja, hogy a horvátoknak nem fog tetszeni a dolog, ám erre olyan komment is született, ami pont rácáfol erre.

  • „Tesó, én horvát vagyok és izgatottan várom, ő lesz az új kedvencem 100%-ban” – írta egy kommentelő.
  • „Megállt a szívem, amikor olvastam, hogy férfiból nő lett transznemű az operátor. Alig várom, hogy a gamerek kimutassák a foguk fehérjét, és szidják a karaktert vagy a Ubit, elszomorító.”
  • „A fejlesztők rábólintottak egy karakternek a háttértörténetére, és az emberek máris panaszkodtak? A gamerek annyira idegesítők.”
  • „Az ok, amiért sok transz, meleg, fekete stb. karakter kerül be játékokba, az hogy egyre több ilyen közösségbe tartozó ember dolgozik a játékiparban. Sokat foglalkoznak a játékokkal, és közben magukat is látni szeretnék benne. A dolgok csak akkor normalizálhatók ebben a kérdésben, ha ezt így csinálják.”
  • „Vad látni, hogy az emberek megőrülnek emiatt. Szó szerint nincs hatással a játékmenetre. Ha ez valakit zavar, játsszon mással.”
  • „A játékosok folyamatosan bebizonyítják, hogy agyhalottak. Ezért nem szeretem gamernek nevezni magam.”

Ahogy látható, a vélemények megoszlanak a témában, ám általánosan elmondható, hogy a Ubisoft nem véletlenül hoz ilyen döntést. Természetesen az is benne lehet a pakliban, hogy szeretnék az LMBTQ közösség tagjait is megnyerni a játék számára. Talán az sem elvetendő gondolat, hogy a dolog hátterében bizony marketing döntés van, aminek célja pont az, hogy az emberek beszéljenek az új operátorról.

Mivel mindez azonban nem befolyásolja a játékmenetet, a karakter háttértörténete csupán arra jó, hogy beszélgessünk róla.

Te mit gondolsz a Ubisoft döntéséről?

DV

Korábbi cikkek

Így néznének ki a világ országainak saját Pókemberei – MAGYAR is van

RP 2023.10.02 – A 2022-es évben utat tört magának az AI és bizony 2023-ban sem…

4 óra telt el azóta...

Olyan titkot rejtenek az iPhone-ok kijelzői, amit magunktól sosem találnánk

Bódi Dániel 2023.10.01. - A gyártók részéről bevett szokás, hogy a gyártási folyamatot megkönnyítendő mindenféle…

5 óra telt el azóta...

A leghíresebb zenészek rúgják az AI-t: Billie Eilish, Katy Perry is beszállt

Gábor János 2024.04.06. - Óriási a cirkusz a zenegeneráló AI-k miatt, hiszen azokat - a…

6 óra telt el azóta...

30+-os gamer vagy? – 5 fontos szabály, amit jó, ha még most megfogadsz

Bódi Dániel 2022. 10. 21. - Annyira jó végre egy olyan világban élni, ahol nem…

6 óra telt el azóta...

Jön a Mandalóri a moziba – premierdátumot kapott egy sor Disney-film

Gábor János 2024.04.06. - Frissítette a következő pár évben megjelenő filmjeinek naptárját a Disney, így…

6 óra telt el azóta...

Siess: néhány AAA cím csak pár napig olcsó PS-re – akár 75% off!

Gábor János 2024.04.06. - Nagyon jól jársz a PS Store legújabb akciójával, amiben 20-75 százalékkal…

7 óra telt el azóta...