Battlefield

Akkor is botokkal fogtok játszani a Battlefield 2042-ben, ha nem akartok

Az Electronic Arts és a DICE alig néhány hete jelentette be a Battlefield 2042 egy új komponensét, amely vegyes reakciókat váltott ki a játék közösségéből. A többjátékos fókuszú cím ugyanis mesterséges intelligencia által vezérelt karaktereket, vagyis botokat fog tartalmazni. Ezek a botok segítenek majd a szerverek maximális kihasználtságának kitöltésében. És bár egyesek azon tűnődtek, hogy vajon ki lehet-e kapcsolni ezt a funkciót.

A DICE munkatársai most megerősítették, hogy ez nem így lesz.

Az EA weboldalán megjelent új blogban az AI csapattársak használatát a Battlefield 2042-ben sokkal részletesebben lebontották. Konkrétan a botok kikapcsolásával kapcsolatos kérdés merült fel, amire a DICE világossá tette, hogy ez nem olyasmi, amit a játékosok saját belátásuk szerint ki- vagy bekapcsolhatnak. A Conquest és Breakthrough All-Out Warfare élménykészletében az AI katonák a szerverek feltöltésére szolgálnak.

Bár ez elég rosszul hangozhat, ha valaki nem szeretne botokkal játszani. A Battlefield 2042 csak korlátozott mennyiségű bot jelenlétét teszi lehetővé egyetlen játékon belü, így soha nem lesz olyan eset, hogy egy játékban több AI karakter legyen, mint valódi játékos. „Általában nem fogsz több AI-katonát tapasztalni, mint játékost, kivéve, ha a meccs még mindig feltöltődik, vagy már majdnem üres” – magyarázta a poszt.

„A játékosok mindig elsőbbséget élveznek majd a meccskeresésben a botokkal szemben”.

Bár ezt a funkciót nem biztos, hogy mindenki szereti, a DICE szerint a Battlefield 2042-be bevont botok lehetővé teszik, hogy a szokásosnál hamarabb kerüljünk be a meccsekbe. És ennek érdekében gondolom, hogy a sorozat sok régi rajongója sem panaszkodhat túlságosan, hogy gyorsabban kerülhet be az akcióba, mint amit a múltban esetleg láthattunk. A gond csak az lehet, hogy sosem tudhatjuk, játékost daráltunk le, vagy csak egy botot.

Ha még nem karikáztad volna be a naptáradban a dátumot, a Battlefield 2042 még idén, október 22-én jelenik meg. A játék PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One és PC platformokra jelenik meg. Szóval tartogassátok a szabadnapokat.

Mit szólsz a DICE döntéséhez a botokkal kapcsolatban? Te kikapcsolnád az AI-vezérelt osztagtársakat, ha lenne rá lehetőséged, vagy nincs vele bajod?

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

5 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

6 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

6 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

6 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

6 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

7 óra telt el azóta...