Tech/Tudomány

Emlékeztek erre az aranyos és idegesítő gemkapocsra? – Hamarosan visszatérhet

Sokan vannak még, akiknek beégett az emlékezetébe az Office 97-ben debütált aranyos, de roppant idegesítő „asszisztens”, a Clippy nevű gemkapocs.

Annak, aki nem tudná, a Microsoft annak idején egy alapvetően jó ötlettől vezérelve készítette el ezt az irodai alkalmazások megismerését segítő figurát, aki a képernyő valamelyik sarkában felbukkanva próbálta tippekkel-trükkökkel, tanácsokkal ellátni a felhasználókat. A gond csak az volt, hogy hihetetlenül idegesítő volt, és sokszor nem segítette, hanem  inkább hátráltatta a munkát, és még rossz tanácsokat is adott.

Az emberek annyira megutálták szerencsétlen Clippyt, hogy az Windows XP több hivatalos promóciójában a Microsoft valósággal kivégezte a kis gemkapcsot. Ezután pedig nem is nagyon találkozhattunk vele – nagyon sokak örömére persze. Ennyi eltelt év távlatából pedig különösen megszépülnek az emlékek, és mostanra sokan bájos nosztalgiával tekintenek a gülüszemű asszisztensre, a Microsoft fejlesztői legalábbis egészen biztosan.

Twitteren ugyanis közzétettek egy posztot, amiben azt írták, hogy ha meg lesz a 20.000 kedvelés, akkor a Microsoft 365-ben visszahozzák Clippyt.

 

Nos, még egy óra sem kellett ahhoz, hogy összejöjjön ez a cél, így a korábban csúnyán pórul járt Clippy szinte biztosan visszatér majd a következő irodai szoftvercsomagban.

No nem kell megijedni, ugyanis az asszisztensi pozíciójába biztosan nem fogják visszahelyezni, mindösszesen kap néhány saját emojit, így garantált, hogy nem jut a 20 évvel ezelőtti sorsára. Az már más kérdés, hogy ilyen formában képes lesz-e megszerettetni magát, avagy sem, de előrebocsátom, hogy ha nem kontárkodik bele az ember munkájába, akkor minden esélye meg van arra, hogy ezúttal ne heves gyűlölettel gondoljanak rá.

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

1 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

2 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

2 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

2 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

2 óra telt el azóta...

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

5 óra telt el azóta...