Call of Duty

Warzone Shadowban – Mi az, hogy néz ki, és hogyan lehet feloldani?

A csalók és a hackerek már a Warzone kezdete óta problémát jelentenek, de a Warzone Shadowban témája az utóbbi időben egyre inkább előtérbe került, mivel számos streamer és népszerű játékos kapott már ilyen féle kitiltást – egyesek helytelenül, mások kevésbé.

Itt van minden, amit a Warzone shadow bannolásról tudnod kell, beleértve azt is, hogyan néz ki, ha shadowbannolnak, és ha tényleg véletlenszerűen kaptad a kitiltást, akkor hogyan oldhatod fel.

A  Warzone Shadowban magyarázata

Mi az a shadowban? Ez a fajta ban lényegében azt jelenti, hogy „kitiltottak”, de ezt nem közlik veled kifejezetten, vagy nem kapsz tiltóüzenetet. Ez azért van, mert nem akadályozzák meg, hogy Call of Duty Warzone-t játssz, hanem speciális lobbikba kerülsz, amelyek eltérnek a szokásos játéktól.

Lényegében minden lobbiba, ahová Shadowban alatt kerülsz, csak olyan játékosok lesznek, akik szintén ilyen kitiltást kaptak. Ez az Activision módszere annak biztosítására, hogy a csalók és hackerek ne tudják tönkretenni a játékot a normális játékosok számára. (Hát ez nem nagyon működik, mi?) Erre azonban nincs figyelmeztetés, így eltarthat egy ideig, amíg a csalók rájönnek, hogy ilyen fajta kitiltást kaptak a Warzone-ban.

Hogyan állapíthatod meg, hogy Warzone shadowbant kaptál-e?

Ha úgy gondolod, hogy valamilyen okból Shadowbant kaptál, vannak bizonyos nyomok, amik alapján megpróbálhatod kideríteni, hogy mi történt. A legnyilvánvalóbb ezek közül a hosszú várakozási idő, amivel szembe kell nézned, köszönhetően az Shadowbanolt játékosok kis létszámának. Természetesen az is előfordulhat, hogy a lassú internetsebesség, a szűk keresési paraméterek vagy más külső tényező miatt kell hosszú sorban állnod, de ezt is érdemes megfontolnod, ha aggódsz, hogy Shadowbant kaptál.

Úgy tűnik, hogy amikor Shadowbant kapsz, a pinged 300 fölé emelkedik. Ha tehát egy meccsen vagy, és okod van azt hinni, hogy Shadowban fenyeget, és a pinged komoly gondot okoz, annak ellenére, hogy az internetkapcsolatod egyébként stabilnak tűnik, akkor ez egy újabb nyom.

Végül, és talán az összes közül a legsúlyosabb nyom az, ha a meccseken obszcén mennyiségű hackerrel kerülsz szembe. Magától értetődik, hogy ha minden haláleset gyanús, és nehezen tudsz ölni, akkor lehet, hogy egy shadowban lobbyban játszol. Vagy csak hihetetlenül paranoiás vagy.

Hogyan lehet feloldani a kitiltást a Warzone-ban?

Az Activision tiltásérzékelő rendszerében előfordulnak téves jelzések. Ez szívás, de ha ez megtörtént, és a tiltásodat két hét után sem szüntették meg automatikusan, akkor az Activision hivatalos tiltási fellebbezési rendszerét használhatod, hogy megpróbáld rendbe hozni. Amit ITT találsz.

 

Ebben a videóban például egy nagyon is skilles YouTuber magyarázza el, hogy ő is kapott már ilyen kitiltást. Mellesleg arra is kitér, hogyha egy átlagos játékos kap egy ilyen kitiltást, akkor szinte két hétig nem tud játszani a játékkal, illetve ha próbál, akkor is élvezhetetlenné válik.

De személyes körömben is tapasztaltaltam már ilyet. Méghozzá egy barátom akart csatlakozni hozzánk egy teljesen friss Warzone accountal, amit rögtön egy Shadowbannal ajándékoztak meg. Szóval nagyon érdekes működik ez a rendszer, miközben a valódi csalók silent aimmal rohangálnak.

Gondolom magától értetődő, hogy ha a Warzone-ban csaltál, akkor nagyon valószínűtlen, hogy feloldják a kitiltásodat. Legalábbis nagyon remélem!

Ti kaptatok már ilyen kitiltást, vagy valaki, akit ismertek?

DV

Korábbi cikkek

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

2 óra telt el azóta...

CoD-osok figyelem: Egy játékos megalkotta az ultimate FPS kontrollert

2024.04.01. - Nagyon régóta megy a vita az FPS játékok körül, hogy kontrollerrel vagy billentyűzettel…

6 óra telt el azóta...

Figyelem: Jönnek a REKLÁMOK a Discordra, már napokon belül

2024.04.01. - Hogy egy kicsit kontextusba helyezzük a dolgokat, a Discord 2015-ös indulása óta azt…

7 óra telt el azóta...

Boldog szülinapot, Gmail! Sokan poénnak hitték, ma a legnagyobb óriás

Gábor János 2024.04.01. - Poénnak gondolták a felhasználók azt, hogy a Google e-mail szolgáltatást indít,…

7 óra telt el azóta...

Apple: ennyivel rosszabb a régi iPhone-od, mint az új

Gábor János 2024.04.01. - Azzal a könnyed felütéssel népszerűsíti új, összehasonlító aloldalát az Apple, hogy…

8 óra telt el azóta...

Igazán ütős Field Uprade-et hoz el Rebirth a Warzone új szezonjában

2024.04.01. - A Warzone és Modern Warfare III soron következő szezonjától már csak néhány nap…

9 óra telt el azóta...