League of Legends

A Riot megerősítette: Három új legendás tárgy van készülőben

A játékosoknak már egy jó ideje van arra lehetőségük, hogy a ‘Kérdezz a Riottól’ rovat keretein belül feltehessék kérdéseiket a Riot Games csapatának. Legutúbb több dologra is fény derült, – még szerencse, hogy a játékosok ilyen kíváncsiak. A rovatban szó esett új tárgyakról, a nem emberi hősöknek készült emberi kinézetekről, valamint a LoL LMBTQIA+-párosairól.

„Tervezitek, hogy új tárgyakat adjatok a bolt kínálatához?”

Két új és egy nagy mértékben átdolgozott tárgyon dolgozunk. Ha minden jól megy, ezek közül legalább kettő a nyár folyamán megjelenik; a harmadikban még nem vagyunk biztosak, lehet, hogy az az előszezonra fog csúszni.

Először is bevezetünk egy új legendás tankos tárgyat, amely ugyanúgy köteléket alakít ki, mint a Lovagi eskü vagy Zeke szövetsége – de ezúttal az ellenfeleket lehet vele megcélozni. A tárgy sebzéscsökkentést biztosít a megcélzott ellenféllel szemben, valamint kitartást csökkentő aurát terjeszt ki, ha az ellenfél a közelben van. Ez a tárgy remekül használható lesz a felturbózott lövészek, az egy veszélyes játékost tartalmazó csapatok és a fenyegető kettős előrenyomulás ellen.

Másodszor pedig, ha már a kettős előrenyomulásnál tartunk, beszéljünk a Vérmes acélról. A tárgy tematikáját tekintve tökéletes lenne a magányos harcosoknak, de a statisztikái ezt nem igazán támasztják alá. Átdolgozzuk a tárgyat, hogy ne a halálosság legyen a fő jellemzője, így népszerűbbé válhat bármely sebzésre gyúró hős számára, akinek az oldalsó ösvényen való portyázás a győzelem feltétele. A tárgy ereje részben az 1vX harcok során fog megmutatkozni (ami inkább az egyéni ösvényeseknek kedvező), valamint mostantól részben a strapabíró ellenfelek által őrzött tornyok lerombolásához is segítséget fog nyújtani (ami inkább a profiknak kedvező).

„Úgy tervezzük, hogy ezeket a tárgyakat ugyanabban a frissítésben adjuk majd ki, hiszen mindkettő a felső ösvényt és a kettős előrenyomulást befolyásolja.”

„Harmadjára pedig fejlesztés alatt áll egy bűvölőknek való legendás támogató tárgy is. A bűvölők általában igencsak védtelennek bizonyultak, ha elkapták őket, így rendkívül nehéz volt velük játszani, ha az ellenséges csapat erős támadókkal rendelkezett. Az új tárgy Zhonya homokórájához hasonlóan hirtelen sebzés elleni védelmet biztosít, de ezúttal a támogatók szempontjából sokkal megfelelőbb formában.”

„Végül pedig megfontoljuk, hogy mely tárgyakat érdemes még átdolgozni az előszezonra. Még nincsenek végleges tervek, de érdemes figyelni a híreket.”

Ezt mind Jag, az Idézők szurdokán dolgozó csapat vezető játéktervezője tette szóvá.

„Terveztek az LGBT+-közösséget képviselő hőspárost alkotni a LoL-ban?”

Riot – A Pride ünneplése veled

„Úgy gondoljuk, hogy a játék a színes történetmesélés előre mutató médiuma. Hiszen a történetek betekintést nyújtanak valaki más világába, lehetőséget biztosítanak az egymással való kapcsolatteremtésre és az együttérzésre. Ösztönözni szeretnénk a közönségünket erre a kapcsolatteremtésre, és ennek az egyik módja, ha továbbra is kiemeljük az LMBTQIA+-történeteket.”

„A League of Legends LMBTQIA+-hősei történetének elmesélését többféleképpen fogjuk megközelíteni. Néhánynak a szinkronszövegei tartalmaznak majd utalást. Mások változatos történetét különböző médiumokon keresztül szeretnénk elmesélni. Például az egyik ilyen, amely ezen bejegyzés megjelenése után nem sokkal várható, az Éjtelen éjszaka fesztiválját helyezi előtérbe Diana és Leona főszereplésével.”

„Az, hogy az LMBTQIA+-hősök egy párt fognak-e alkotni, a karaktereken és a személyes történetükön múlik majd. Lehetnek egyedülállók, párok, esetleg néhai szeretők/ellenségek, míg mások kezdődő érdeklődést mutathatnak, miközben próbálják felfedezni önmagukat.”

RÖVIDEN:
„Szeretnénk, ha a történeteinkben minden játékos önmagára lelne, és azonosulni tudna karakterekkel. A játékosok egyértelművé tették, hogy minden téren több ilyen tartalmat szeretnének. Tehát továbbra is szeretnénk LMBTQIA+-hősöket adni a LoL-hoz (még ha azok nem is feltétlenül alkotnak párokat). Ez új lehetőségeket biztosít majd, és lehetővé teszi, hogy hűek maradjunk magunkhoz és a közönségünkhöz.”

 

Mondta Riot Yuujou, az LMBTQIA+ ügyekért felelős vezető

„Tetszik Xerath új kinézete, és azon gondolkodtam, hogy mégis hogy döntitek el, hogy egy nem emberi hős emberi kinézetet kapjon?”

Arcana Xerath

„Nagyon örülünk, hogy tetszik a kinézet! Azzal, hogy adott hősöket emberré változtatunk egy kinézet kedvéért, lehetőségünk van teljesen új elképzeléseket bemutatni, ami nagyon izgalmas. Bár ez hatalmas kihívások elé állíthat, hiszen meg kell ütnünk egy bizonyos mércét a játékmenet átláthatóságának szempontjából, és valami olyat kell alkotnunk, ami működni fog a már meglévő csontvázzal és animációkkal.

Ha úgy érezzük, hogy egy tematika nagyon jól működik egy hőssel, és valami újat tud nyújtani, akkor mindent megteszünk, hogy valamilyen kreatív megoldással meg is valósítsuk. Xerath kiváló példa erre, hiszen meg tudtuk őrizni a jellegzetes formáját (a sziluettjét), miközben egy teljesen más oldalát mutattuk be.”

Túl gyakran viszont nem tehetjük meg ezt egy-egy hős kapcsán, hiszen az alááshatja az identitásuk lényegét, de mindig izgatottak vagyunk, ha egy új oldalukat mutathatjuk meg.” – mondta Riot Eggo McLego.

Ti is tudtok kérdezni a Riottól méghozzá ITT.

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

7 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

7 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

7 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

8 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

8 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

9 óra telt el azóta...