Board Game

Az új Dűne film premierjére jön magyarul a körülrajongott új társasjáték-adatáció

Tavaly decemberben mutatták volna az új Dűne filmet, ami az utóbbi évek egyik legjobban várt produkciója. Az 1984-es első feldolgozás David Lynch-től Kylie MacLahan főszereplésével és például Stinggel hamar még magasabbra emelte Frank Herbert 1965-ös, azonos című regényét. Ami egyébként is magasan volt, valóságos harc folyt a megfilmesítésért.

Magas a léc az új filmnek is, és a jogokkal rendelkező Warner nem is bízta a véletlenre a sikert: a rendező Denis Villeneuve, főszereplő a tinisztárból fiatal állócsillaggá érő Timothée Chalamet, és benne még többek között a hasonló státuszú Zendaya is, de az akcióhőskategóriából is hoz föl tud mutatni sztárokat, úgy is mint Jason Momoát vagy éppen a marveles Dave Bautistát.

A film október elsején jön végre, és ugyan a mai bejelentésben a Reflexshop nem részletezi, és a új megjelenéseket összegző oldalukon sincs még fönn, hogy mikor jön pontosan magyar a Dűne társasjáték, de nagyon csodálkoznánk, ha nem ekkorra időzítenék. Legalábbis ha rajtuk múlik, ha egyetlen mód van rá, és van egy kis eszük, ekkorra időzítenek – márpedig a Reflexshopnak van a legprofibb marketingje a magyar társasjáték-kiadók közül.

Ez egyébként a legutóbbi, 2020-as nemzetközi megjelenésű társasjáték-verzió (mert amúgy az első 1979-ben jelent meg) is az új „filmhez” készült, az artworkökön Zendaya és Timothée Chalamet rajzolt portréja is feltűnik. A Dune: Imperium hamar igencsak magasan jegyzett lett, a stratégiai játékok között jelenleg 49. a Board Game Geeken, míg a tematikusok listáján 17., összességben pedig 81. Ennek megfelelően a magyar közönség is nagyon várja, a bejelentő Facebook-posztban egymást érik a lelkesebbnél lelkesebb kommentek.

A tavalyi Golden Geeken nem kevesebb, mint öt jelölést kapott: benne volt a pakliban, hogy ez lesz a leginnovítabb, a legjobb tematikus, a legjobb szólómódos, a legjobb medium-játék, és a legjobb kártyajáték díját el is hozta. Erősen épít ugyanis a pakliépítésre, amit parádésan ötvöz a munkáslehelyezéssel.

 

És egy másik lehengerlő sikerű társasjáték-adaptáció:

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

2 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

2 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

2 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

2 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

3 óra telt el azóta...

Szex, idegen paraziták és Semmelweis doktor – Bődületes áprilisi film és sorozatkínálat a Netflixen

Bódi Dániel 2024.04.01. - Nem mintha eddig lehetett volna okunk a panaszra, de úgy tűnik…

6 óra telt el azóta...