League of Legends

Miért játszanak a LoL profik Rumble jungle-t – Így dominálj vele te is

Rumble a jungle-ben az MSI 2021-en? Igen. A közelmúltbeli jungle-átdolgozás óta uralja a profi metát, és a solo queue játékosok tömegesen használják. Itt van az útmutató, amire szükséged van ahhoz,

hogy úgy játssz Rumble-el, mint a profik.

Rumble a League of Legends életének nagy részében top és mid laner volt. Egykor kötelező pick volt az őrült AOE sebzése miatt. Mostanában azonban visszaszorult, mivel a tankok és a bruiserek mindenhol kiszorítják az AP bajnokokat. Most új otthonra talált. Mint sok más zavaros választás, köztük Morgana, Rumble is jól érzi magát a jungle-ben, gyors clear és nagyszerű gank-potenciáljával.

Miért népszerű a Rumble jungle?

A Rumble jungle két ok miatt bukkant fel a metában. Az egyik az, hogy a League 11.8-as patchjében buffolták, növelve a passzív sebzését, amikor túlmelegszik, valamint hozzáadva a mágikus ellenállás shred-et az Electro Harpoon-jára (E).

A kettő együtt gyorsan felgyorsította Rumble clear-jét. A 6%-os maximális életsérülés a túlmelegedéskor, és a bónusz támadási sebesség az egyik leggyorsabb camp clearerré tette őt a játékban. Az ellenfél mágiaellenállás csökkentése az E-nél volt a hab a tortán. A második ok a már létező meta junglerek, mint Udyr és Hecarim jelentős nerfjei voltak. A tankok lassan eltűntek a képből, a carry-centrikusabb junglerek, mint Rumble, feljebb kerültek a tierlistán.

Az MSI profijai azonban úgy vélik, hogy Rumble erősségei a hasznosságában és a csapatjátékban rejlenek.

Tényleg jó a Rumble jungle?

Az, hogy a Rumble jungle jó-e, attól függ, hogy kit kérdezel, és hogy honnan nézed. Nick ‘LS’ de Cesare elemző szerint Rumble az egyik legjobb jungler a solo queue-ban és a profi játékban.

Az MSI 2021 tierlistájának élére sorolta a Yordle-t, és az egész eseményen végigzengte a dicséretét.

 

A profik egyetértenek ezzel, Rumble a második legmagasabb jelenléttel rendelkezett az eseményen, a játékok 89,8%-ában szerepelt (csak Udyr volt magasabb 91,8%-kal). 24-szer tiltották ki, 20-szor választották ki, és 50%-os győzelmi arányt ért el.

A solo queue adatok azonban nem egészen egyeznek ezzel. Az U.GG statisztikai oldal szerint Rumble-nak van az egyik legalacsonyabb nyerési aránya a jungleben, 46,95%. A Yordle a mid lane-ben nagyobb sikereket ér el 50,72%-os nyerési aránnyal, amit David ‘Phreak’ Turley caster is hangsúlyozott.

A legjobb build, rúnák és tippek Rumble jungle-re

Ha mégis ki akarod próbálni magad a jungle-ben, nem olyan bonyolult a dolog. Rúnák szempontjából Dark Harvestet érdemes használni. Cheap Shot, Eyeball Collection, Ultimate Hunter, Transcendence és Nimbus Cloak a legjobb választás, hogy kiegészítsd a rúnaoldalad többi részét.

Rumble Jungle runák

Item szempontjából a Mythics közül választhatsz a Hextech Rocketbelt (ha több mozgásra van szükséged) vagy Night Harvester (ha korai előnyre teszel szert) között. Mindkét build jól működik Rumble-nál, segítve őt a célpontok megragadásában és a védekezésben.

Rumble gangjei egyszerűek, a W mozgássebesség buffjával odarepül az ellenséghez, és a szigonyait használja, hogy lelassítsa őket a menekülés során. Nehéz menekülni ez a kombó elől, kivéve, ha van egy dash, hogy elkerülje az első szigony.

Azonban elég könnyen lehet ellene játszani olyan junglerekkel, akik semmissé tudják tenni a mágikus sebzését (mint Mundo vagy Morgana), vagy olyan counter-junglerekkel, akik lelassítják a clearjét és párbajoznak vele, mielőtt elérné a power spike-ját (mint Xin Zhao vagy Ekko).

A Q-t az AOE clear sebessége miatt, az E-t pedig a gankek miatt érdemes maxolni. A pajzs többnyire irreleváns, miután egy pontot tettél bele.

Reméljük, segített ez a gyorstalpaló, hogy te is elsajátítsd Rumble-t a jungle-be!

DV

Korábbi cikkek

Így néznének ki a világ országainak saját Pókemberei – MAGYAR is van

RP 2023.10.02 – A 2022-es évben utat tört magának az AI és bizony 2023-ban sem…

3 óra telt el azóta...

Olyan titkot rejtenek az iPhone-ok kijelzői, amit magunktól sosem találnánk

Bódi Dániel 2023.10.01. - A gyártók részéről bevett szokás, hogy a gyártási folyamatot megkönnyítendő mindenféle…

4 óra telt el azóta...

A leghíresebb zenészek rúgják az AI-t: Billie Eilish, Katy Perry is beszállt

Gábor János 2024.04.06. - Óriási a cirkusz a zenegeneráló AI-k miatt, hiszen azokat - a…

4 óra telt el azóta...

30+-os gamer vagy? – 5 fontos szabály, amit jó, ha még most megfogadsz

Bódi Dániel 2022. 10. 21. - Annyira jó végre egy olyan világban élni, ahol nem…

5 óra telt el azóta...

Jön a Mandalóri a moziba – premierdátumot kapott egy sor Disney-film

Gábor János 2024.04.06. - Frissítette a következő pár évben megjelenő filmjeinek naptárját a Disney, így…

5 óra telt el azóta...

Siess: néhány AAA cím csak pár napig olcsó PS-re – akár 75% off!

Gábor János 2024.04.06. - Nagyon jól jársz a PS Store legújabb akciójával, amiben 20-75 százalékkal…

6 óra telt el azóta...