Call of Duty

Bye-bye Ghost! – Szexizmus és zaklatás miatt kirúgták a karakter megformálóját

A napokban Jeff Leach személye – akit a Call of Duty-s közösség Ghost hangjaként ismerhetett meg – igen széles körben váltott ki heves vitákat. Egyre többen vádolják a szinkronszínészt szexizmussal és bullyinggal-zaklatással, melyek jelentős részét felvételekkel és üzenetekkel bizonyítani is tudják, Leach ugyanis mindezeket a streamjeiben, vagy más élő adásainak chat-falán tette – és teszi ezt már évek óta.

Az Activision vezetősége az óriási népharagot látván pedig úgy döntött, hogy megválnak a 2019-es Modern Warfare reboot óta Ghost-tal azonosított Leachtől.

A színész viselkedése ellen már évekkel ezelőtt is felszólaltak, valamiért azonban sosem kellett következményekkel számolnia. Korábban például hiába indítottak ellene #canceljeffleach kampányt a közösségi oldalakon az érintettek, és hiába állt elő bizonyítékokkal TheZombiUnicorn is, egyik partnere sem: sem a Twitch, sem később a Facebook Gaming nem szankcionálta őt. Sőt, Jeff még azt is megtehette, hogy a TauntFest esemény vendégeként „vagánykodott” a szexista, nőket degradáló viselkedésével külön kiemelve, hogy minden botrányos kijelentését komolyan is gondolja.

„A szexizmusnak nincs helye az iparágunkban, a játékainkban vagy a társadalomban. Többé nem dolgozunk együtt Jeff Leach-csel. Határozottan elítéljük ezeket a megjegyzéseket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden játékos számára szórakoztató és biztonságos élményt nyújtsunk” – nyilatkozott az Activision a Charlie Intelnek.

Jeff egyelőre még nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, de többen a színész mellett állnak, aki korábban már védekezett azzal, hogy a szexista és sokszor zaklató viselkedése csak egy vicc, nem gondolja komolyan azokat. Ahogyan jelenlegi platformja, a Facebook Gaming, illetve a partnercégei sem szólaltak még meg.

Ezzel szemben TheZombiUnicorn szerint mindez csak blama, nem érdemes ezeket bevenni, korábban már üzenetek formájában kiderült, hogy ő egy ilyen ember és jól láthatóan nem is szándékozik megváltozni. Szerinte az lenne a legjobb, ha a Jeff Leach-féle embereknek a továbbiakban egyszerűen nem adnának teret a platformok.

Te mit gondolsz, jogos volt Jeff Leach kirúgása?

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a Loaded Resurgence, ezeket a Warzone módokat hozta el a Reloaded

2024.05.01. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

38 perc telt el azóta...

Élesedett a Counter-Strike 2 új védelme, százasával hullanak a csalók

2024.05.01. – A Counter-Strike 2 neve az elmúlt időszakban nem csak pozitív színben tűnt fel…

53 perc telt el azóta...

Megérkezett az AMD új processzora, de messziről el kell kerülnöd

2024.05.01. – Az AMD mérnökei az elmúlt időszakban nem pihentek. Érezhetően a processzoros részleg kap…

1 óra telt el azóta...

Közel 25 fegyvert érintenek a Warzone Season 3 Reloaded nerfek, buffok

2024.05.01. – A Warzone játékosok közel egy hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és Warzone Season…

3 óra telt el azóta...

Gigabemutatókkal készül a Microsoft az év legfontosabb Xbox-eseményére

Bódi Dániel 2024.05.01. - Érdemes lesz vastagon a naptárba vésni a június 9-ét! A Microsoft…

4 óra telt el azóta...

5 újdonság mellett az Xbox valaha volt legszebb játéka is bekerül a Game Passba

2024.05.01. - Bár az Xbox konzolokra egyre kevesebb az igény és az érdeklődés, a Microsoft…

5 óra telt el azóta...