Tech/Tudomány

iPhone-ra csempészték az Androidot – Így próbálhatod ki iOS-en a Google rendszerét

Az örök törzsi és vallási vita: Android vagy iPhone?! Megannyi pro és kontra mellett ebben a vitában sokszor sajnos érzelmi alapon döntenek a felhasználók, méghozzá igen sokszor úgy, hogy a másik oldal készülékét csak felületesen, vagy csak hírből és hallomásból ismerik. Félreértés ne essék, az mindkét oldalra igaz.

Arról ugyan nincsen reprezentatív felmérés, hogy számszerűen mennyien váltanak egyikről a másikra, ezért is volt érdekes a kínai Meizu korábbi széles mellű büszkélkedése, hogy az ő új készülékeinek a felét iPhone-osok vették. Hogy ez 1, 2, vagy 3 vásárlót jelent, azt nem tudjuk, és ugyan a telefonok technikai tudását nem vitathatjuk, azért jóval valószínűbb az a forgatókönyv, ami alapján egy Apple tulajdonos előbb váltana mondjuk egy Samsung csúcsmasinára.

Erre erősít rá a dél-koreai gyártó is, akik egy olyan programot kreáltak trükkösen, amivel iPhone-on is kipróbálhatjuk milyen is az az Android.

Ehhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni az iTest oldalára, és beolvasni az ott látható QR kódot. Ezután kezdetét is veszi a Samsung Galaxy szimuláció, amiben ugyan megannyi funkció nem érhető el, sőt, magának a telefon tényleges tudásáról sem ad megfelelő visszacsatolást, az Android felületet és a kezelést remekül (és viccesen) demózza.

Szimulálja az üzenetküldést, témát is változtathatunk, a Google News Feed is helyet kapott (sok-sok fake hírrel), ahogyan a Galaxy Store, a Beállítások és a kamera működését is jól bemutatja. Azt viszont nem tudni, hogy miért fagy le néha a teszt, de sokan úgy tartják, hogy ez is a szimuláció része, tulajdonképpen valósághűen imitálva ezzel az Androidot.

 

Ez természetesen nem a hithű almások alkalmazása, azoknak azonban, akiknek még soha nem volt szerencséje Androidhoz, vagy fontolgatják a váltást egy remek lehetőség ismerkedni kicsit a kezelőfelülettel. A Samsung iTest-hez minimum egy iPhone 7-essel kell rendelkeznünk, onnantól felfelé minden almás telefonon működik.

Ha iPhone felhasználó vagy és kipróbáltad a tesztet, akkor írd meg nekünk, hogy mik voltak a tapasztalataid, téged meg tudott-e győzni ennyi egy Samsung vételről?!

Szalagkép: Android Police

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Hihetetlen, de sikerült elindítani a Red Dead Redemption 2-t egy mobilon

Bódi Dániel 2024.04.05. - A Red Dead Redemption 2 nem csak 2018, hanem az előző…

2 óra telt el azóta...

Unreal Engine 5-ben születik újjá a legendás PS1-es Toy Story 2 játék

Bódi Dániel 2024.04.05. - Manapság már kevésbé, de az ezredforduló tájékán (előtte is, utána is)…

2 óra telt el azóta...

Ez már mennyiség: 136 film és 5 sorozat került fel csendben a SkyShowtime-ra

Bódi Dániel 2024.04.05. - Audrey Hepburn, Al Pacino, Brendan Fraser, Eddie Murphy, Dwayne Johnson, Leonardo…

6 óra telt el azóta...

Jönnek az Apple otthoni robotjai? Akár kettő is lehet – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.04.05. - Az Apple abban reménykedik, hogy „a következő nagy dobása” egy otthoni…

6 óra telt el azóta...

Igazán megéri elindítanod a mobilos Warzone-t, ütős ajándékok várnak

2024.04.05. – A Call of Duty március 21-én egy újabb címmel bővült. A Warzone Mobile…

6 óra telt el azóta...

9 addiktív, mégis elhanyagolt sorozat a Netflixen, amit látnod kell!

Gábor János 2024.04.05. - Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok,…

7 óra telt el azóta...