Gaming

Ilyen lesz a DayZ eredeti alkotójának új túlélőjátéka

A DayZ egy nagyon pozitívra értékelt túlélőjáték, mely 2013 óta sok olyan játékos tetszését elnyerte, aki szereti a posztapokaliptikus témát. A játék, ami eredetileg az Arma 2 modjából nőtte ki magát, igen sikeres lett. Az eredeti alkotó, Dean Hall azonban 2014 novemberében otthagyta a Bohemia Interactive stúdiót, mely a DayZ kiadója és fejlesztője. Hall később megalapította az új-zélandi játékstúdiót, a RocketWerkzt. 2015-ben az E3-on jelentették be első címüket, ami az Ion nevet kapta, de a fejlesztést később törölték. Később Hall bejelentette a Stationeerst 2017-ben, ami később early access formában jelent meg a Steamen (még most is abban van). A játék témája az űr volt, így talán nem meglepő, hogy az új játék is másik bolygón játszódik.

Megjelent az Icarus háttértörténetét elmesélő, élőszereplős előzetes.

 

Dean Hall új játéka tehát egy másik bolygón játszódik. Az Icarus egy „második Föld”, aminek terraformálása sajnos rosszul sült el. A Rocketwerks egy érdekes élőszereplős előzetest adott ki, melyben megtudhatjuk, hogy milyen reményekkel indult neki az emberiség annak, hogy az új otthon az Icarus legyen. A trailer során persze nem csak embereket, de néhány képet is láthatunk a játékból. Az Icarus: No Rescue valós gameplayt sajnos nem mutat be, de újszerű módszer a játék koncepciójának bemutatására.

Miután a játékosok az Icarus bolygón ragadnak, úgy kell majd túlélniük, mint bármelyik másik játékban, ám van egy nagy különbség. Az Icarus egy session-alapú túlélőjáték, ami azt jelenti, hogy a játékosokat különböző hosszúságú speciális küldetésekre küldik le a bolygóra. Például erőforrásokat kell gyűjteni, vagy más feladatokat teljesíteni, míg ki nem mentik őket.

A Rocketwerkz a játékot „Player vs Environment” (játékos vs környezet) műfajként írja le, amiben legfeljebb nyolc játékos képes együttműködve dolgozni az idegen bolygón. A játék folyamatosan bővül majd, a megjelenést követően új fejezeteket, kiegészítőket terveznek. Íme, egy másik bemutató, melyben több gameplay elem látható, hallható.

 

A Rocketwerkz még nem jelentette be a játék megjelenési dátumát, de a stúdió egy friss gameplay videót mutat be április 8-án.

DV

Korábbi cikkek

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

10 perc telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

25 perc telt el azóta...

Több mint 20 Warzone fegyvert érintenek a Season 3 nerfek, buffok

2024.04.03. – A Warzone játékosok közel két hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és…

55 perc telt el azóta...

A LEGO-szerű Xbox 360 árán már egy Xbox Series-t is vehetnél

Bódi Dániel 2024.04.03. - Jó drága lett "Európában" (Egyesült Királyságban) a tavaly szeptemberben bejelentett, és…

2 óra telt el azóta...

Leáldozhat a kukkolóknak az új iOS frissítéssel – fontos lépést tesz az Apple

Gábor János 2024.04.03. - Az Apple hamarosan megjelentet egy várva várt, zaklatás elleni frissítést az…

2 óra telt el azóta...

A 2023-as adatok szerint a live service játékok uralják a piacot

2024.04.03. - Az emberek szeretik az újdonságokat, legalábbis a fogyasztói társadalom eköré a "tény" köré…

2 óra telt el azóta...