Gaming

Ready or Not – Hamarosan végre kipróbálhatjuk a Siege-szerű taktikai shootert

Nem tudom, hogy ki emlékszik rá, de a Ready or Not-ról évek ezelőtt, valamikor 2019 elején hallottunk először, és a terv nagyon ígéretes volt. Azóta persze néma csönd honolt körülötte, hiszen az indie fejlesztő Void Interactive szépen csendben dolgozott a játékon, néha egy-egy játékos bevonásával. A Ready or Not különösen érdekes cím lehet a Rainbow Six: Siege és/vagy a SWAT rajongók számára, hiszen egy taktikai shooterről van szó, mely sokkal kevésbé rugaszkodik el a valóságtól, mint a Ubisoft játéka.

A Ready or Not egy igazán valósághű taktikai shooter.

 

A játék a valós helyzeteket és szituációkat veszi alapul, és bár az igazi SWAT egységek munkájába élhetjük bele magunkat, annál (hál’ isten) jóval több izgalmat és akciót kapunk. A játék igazán érdekesnek ígérkezik, így örömteli arról hallani, hogy hamarosan béta formában is kipróbálhatjuk.

Az indie játékok kiadója, a Team17 egy sajtóközleményben jelentette be, hogy összefog a Voiddal a stúdió debütáló játékbemutatójához, ami egy új Ready or Not előzetes. Ez képet ad nekünk arról, hogy mi vár ránk. A játék rendőri egységek szerepébe rak minket, akiknek feladatuk behatolni egy-egy pontra, és taktikai döntésekkel megoldani az éles helyzeteket.

A missziók során a behatolás, megtisztítás, okos lopakodás kulcsfontosságú lesz a küldetések sikeressége szempontjából, és természetesen azt is kiválaszthatjuk, hogy milyen felszereléssel indulunk neki a harcnak. A játék a co-op helyzetekre épít, tehát barátainkkal, csapattal kell összedolgozni. Ezen kívül egy kampány során AI vezérelt csapatot is irányíthatunk, vagy harcolhatunk online játékosok ellen kompetitív szinten.

A sajtóközleményből az is kiderült, hogy a fejlesztők a lehető legrealisztikusabb világ megvalósítására törekednek. A játék tehát többek között olyan dolgokkal is számol, mint a valós bullet penetration, modellezi a ballisztikus penetrationt, a kevlar és a lemezdinamikát, valamint a lövedék tágulását és lendületét. Egy beszédfelismerő rendszert is készül, amelyet arra terveztek, hogy parancsot adhassunk a csapatnak, vagy az ellenségnek dumáljunk.

További információt találtok a játékról a Ready of Not weboldalán és a Steam oldalon. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a játék mikor jelenik meg, de a Steam béta elvileg valamikor nyáron indul.

Te készen állsz rá vagy nem?

DV

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

56 perc telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

1 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

1 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

2 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

2 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

4 óra telt el azóta...