Életmód

Bulizzunk együtt Elon Musk legújabb dalára, ami az NFT-ről szól és NFT-ként eladó

Milyen érdekes, hogy amellett, hogy Elon Musk néha zseniális technológiai újítással lepi meg a világot, mindig képes mindenkit meglepni valamilyen újdonsággal. Tegnap például egy friss zenét osztott meg a Twitteren, azt állítva, hogy NFT-ként kívánja értékesíteni. A dal pont az NFT-ről szól.

Mit jelent Elon Musk NFT dala, amit NFT-ért ad el?

 

Ahogy egyre népszerűbbek és összetettebbek a kriptovaluta és blokklánc rendszerek, úgy jelennek meg sorra az újabb és újabb eszközök. Ezek között vannak az úgynevezett NFT-k, vagyis nem helyettesíthető tokenek. Ennek lényege, hogy ha mondjuk valaki kölcsön kér tőlünk egy adott összeget, majd azt visszaadja ígérete szerint, akkor nincs jelentősége annak, hogy ugyanazt, vagy egy másik bankjegyet kapunk vissza. Azonban, ha egy forgalomból kivont (pl. régi) pénzt kér kölcsön valaki, akkor nem helyes, ha ma is érvényben lévő pénzt kapunk vissza.

Vagyis vannak olyan tárgyak, amik helyettesíthetetlenségét a fizikai világban természetesnek vesszük. Az online térben ez már más, hiszen mindent könnyű másolni, sokszorozni. Azonban a blokklánc technológiának hála megjelentek a non-fungible, vagyis a nem helyettesíthető tokenek. Számos dologból lehet NFT, aminek segítségével tulajdonná válhat az, ami korábban könnyen kicsúszott a kezeink közül a digitális térben való másolhatósága miatt. Egy-egy videojátékban elhelyezett tárgy is válhat NFT-vé, ilyen lehet például egy egyedi fegyver, vagy a karakterünk öltözete.

Az NFT-k, vagyis a nem helyettesíthető token a kriptovaluta egy speciális típusa, ahol minden darab egyedi (metaadatok szerint). Ilyen NFT lehet egy digitális műalkotás is, egy ilyen képért nemrég például dollármilliókat fizettek.

Elon Musk, aki ráadásul most magáról az NFT-ről írt dalt, NFT-ként szeretné értékesíteni azt. Erről részleteket nem osztott meg, szóval nem lehet tudni az árat, vagy hogy hogyan kívánja értékesíteni. Ami magát a dalt illeti, címe sincsen, annyit tudunk, hogy az NFT-kről szól.

Bármennyire is furcsa, nem ez az első dal, amit Elon Musk készített. 2020-ban megjelent a Don’t Doubt Your Vibe szám, nagyjából hasonló (EDM/techno) műfajban. 2019-ben egy rap is hallható volt, a RIP Harambe.

Könnyen lehetne azt mondani, hogy hülyeség, hogy Elon Musk egy NFT-kről szóló dalt mint NFT-t szeretne értékesíteni, de bizonyára sikerrel fog járni. Valljuk be, ha Elon Musk árul valamit, az mindig elkel valamilyen módon.

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

5 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

5 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

5 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

6 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

6 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

7 óra telt el azóta...