Gaming

Hát ettől nem ájultunk el – Íme az összes játék a tegnapi State of Play-ről

Tegnap este lezajlott az év első State of Play eseménye, amitől érthető okokból (korona) nem vártunk olyan sokat, egy Horizon II: Forbidden West-re azért mégiscsak számítottunk. A tíz előre ígért játék között ez utóbbinak már nem jutott hely, helyette viszont volt Crash Bandicoot 4, Five Nights At Freddy’s, Deathloop és Knockout City, na meg sok PC-s megjelenés is.

A bemutató fénypontja egyértelműen a Final Fantasy VII: Ramake Intergrade előzetese volt, ami nem csak a PS5-re javított játékból mutatott brutál jól kinéző jeleneteket, hanem bemutatta a fizetős DLC-ként érkező és két új karaktert felvonultató újabb fejezetet is.

Lássuk is, hogy mi is történt az este!

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Nyilván jön PS5-re is, 4K 60FPS borítékolható, és még csak sokat sem kell rá várni, mivel március 12-én érkezik. Ami a legjobb, hogy teljes DualSense támogatást is kap, ami ez esetben haptikus visszajelzést takar.

Returnal

Már első blikkre is érdekesnek tűnt, ez pedig most sem változott. A rogue-like játékok kedvelőinek tömör gyönyör, de a horror és a sci-fi zsánerének rajongóinak is érdemes tenni vele egy próbát. Halálkor minden megváltozik a játékos körül (MINDEN), de a megjelenési dátummal ezért remélhetőleg nem lesz így. Április 3-án érkezik PS5-re.

Knockout City

Csapat alapú Ben Stiller-féle kidobós az EA istállójából. Minden lesz, ami kell, cross-play meg bétateszt, ami április 2-től 4-ig tart majd. Olyan sokáig nem is kell bírnunk magunkkal, mert május 21-én minden platformra egyszerre jön, PC-n Steamen és Originen keresztül szerezhetjük majd be.

Sifu

Az egyik legmeglepőbb újdonság! A Sifu első ránézésre a John Wick és a Netflixes Daredevil verekedéseit imitálja, meglepően stílusosan. Nem mernék rá megesküdni, de várhatóan nem kevés rogue-like elemet is tartalmazni fog. Elméletileg még idén megjelenik és nem csak PS4-PS5 konzolokra, hanem az Epic boltján keresztül PC-re is.

Solar Ash

Journey-szerű látvánnyal nyakon öntött The Pathless-féle korcsolyázós speed/ritmus/akció-kaland/platformer egyveleg, amiben a hangsúly a mozgáson és a sebességen lesz. Ha minden jól megy, akkor a Sony masinái mellett Epic Store-on keresztül PC-re is megjelenik, méghozzá idén.

Five Nights At Freddy’s: Security Breach

Bizonyára nem a FNAF miatt fogunk PS5-öt venni, az azért elismerendő, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül a sorozat az első felbukkanása óta. A Secutity Breach egészen újszerű bujkálós survival-horror élményt ígér, ami megérdemli a figyelmet.

Oddworld Soulstorm

Amióta bejelentették, mi azóta epekedve várjuk. Az Oddworld méltán vonulhatott be anno a világ legjobb puzzle-platformerei közé, elődei kiemelkedő minőségén pedig a Soulstorm sem szándékozik lejjebb adni. A hivatalos megjelenés április 6-ra van kitűzve PS4-re és 5-re, illetve az EGS jóvoltából PC-re is.

Külön öröm, hogy a PlayStation 5 PS Plus előfizetői megjelenéskor teljesen ingyen szerezhetik majd be.

Kena: Bridge of Spirits

Az első játék, ami egy az egyben úgy néz ki – menet közben – mint egy Pixar mese. Egyszerűen csodálatos, megjelenéskor kötelező vétel! Ahogyan sokan mások,  úgy a Kena is PS4 és PS5-re jelenik meg, sőt, meglepő módon PC-re is érkezik – és most figyelj: az Epic Games Store-ba.

Deathloop

Immáron a harmadik játékmenetet kapjuk az Arkane játékából, ami a konzolok közül egy évig csak a Sony masináján lesz elérhető. Újat aligha tudnék mondani, haptikus visszajelzés, halálkor újrakezdünk mindent, lesz egy folyamatos riválisunk. PS5-re és PC-re érkezik május 21-én.

Final Fantasy VII: Remake Intergrade

PS5-re javított gyönyörű látványorgia, jó pár újabb effekttel teletűzdelve. Tiszta búcsú ez: 60FPS, gyorsabb betöltés és fotó mód, de még új nehézségi szint is érkezik hozzá. Akinek megvan a PS4-es verzió, az ingyen frissítheti majd az új gépen, aminek a tulajdonosai egy teljesen új fejezetet is kapnak, aminek főszereplői Yuffie és Sonon lesznek – de ezért már érthető módon perkálnunk kell. Olyan nagyon sokat nem, de azért várnunk kell, megjelenés: 2021.06.10.

 

 

Neked mennyire tetszett a State of Play!

sys.init(0,function(){
sys.themeFirstLoadCB.push(function() {
var pfn = sys.dthemes.renderCB;
sys.dthemes.renderCB = function(pfn){return function() {
pfn();
if(notRandom=='True') {
notRandom = '';
var parent = document.getElementById("poll-layouts");
for(var i = 0; i < parent.children.length; i++){
//parent.appendChild(parent.children[Math.random() * i | 0]);
}
}
}}(pfn);
});
});
}catch(e){console.log('error',e)}

Create your own Polls

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Közelharcban erős: így szereld fel a Warzone legújabb SMG-jét

2024.04.07. – A Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja néhány nappal ezelőtt, április harmadikán vette kezdetét.…

2 óra telt el azóta...

Ezt tudja manapság egy gamer laptop 2 millió forintért

2024.04.07. – Egy időben meglehetősen rossz volt a gamer laptopok megítélése. Tegyük hozzá, hogy nem…

2 óra telt el azóta...

A Valve gyakorlatilag teljesen megölte a külsős Counter-Strike 2 oldalakat

2024.04.07. – A Valve nem sokat pihent a Major után. A Counter-Strike 2 Majort a CSGOEmpire gárdája…

3 óra telt el azóta...

Mint egy álom, úgy fog futni PS5-ön a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.07. - Egy alapvetően multiplayer játéknál nem egy nagy hátrány, ha a legtöbb…

3 óra telt el azóta...

Örök emlék: így égetik bele magukat az RGB RAM-ok a videokártyákba

2024.04.07. – Míg egykor csak néhány periféria kiváltsága volt az RGB világítás, addig manapság már…

3 óra telt el azóta...

Hihetetlen, de egyre többen játszanak a Warzone-nal és a MW 3-mal

2024.04.07. – A Call of Duty: Warzone kliense a negyedik születésnapját ünnepelhette idén márciusban. A…

3 óra telt el azóta...