A Sony megtartotta az év első játékbemutatóját, ami sajnos nem sikerült valami acélosra.

Tegnap este lezajlott az év első State of Play eseménye, amitől érthető okokból (korona) nem vártunk olyan sokat, egy Horizon II: Forbidden West-re azért mégiscsak számítottunk. A tíz előre ígért játék között ez utóbbinak már nem jutott hely, helyette viszont volt Crash Bandicoot 4, Five Nights At Freddy’s, Deathloop és Knockout City, na meg sok PC-s megjelenés is.

A bemutató fénypontja egyértelműen a Final Fantasy VII: Ramake Intergrade előzetese volt, ami nem csak a PS5-re javított játékból mutatott brutál jól kinéző jeleneteket, hanem bemutatta a fizetős DLC-ként érkező és két új karaktert felvonultató újabb fejezetet is.

Lássuk is, hogy mi is történt az este!

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Nyilván jön PS5-re is, 4K 60FPS borítékolható, és még csak sokat sem kell rá várni, mivel március 12-én érkezik. Ami a legjobb, hogy teljes DualSense támogatást is kap, ami ez esetben haptikus visszajelzést takar.

Returnal

Már első blikkre is érdekesnek tűnt, ez pedig most sem változott. A rogue-like játékok kedvelőinek tömör gyönyör, de a horror és a sci-fi zsánerének rajongóinak is érdemes tenni vele egy próbát. Halálkor minden megváltozik a játékos körül (MINDEN), de a megjelenési dátummal ezért remélhetőleg nem lesz így. Április 3-án érkezik PS5-re.

Knockout City

Csapat alapú Ben Stiller-féle kidobós az EA istállójából. Minden lesz, ami kell, cross-play meg bétateszt, ami április 2-től 4-ig tart majd. Olyan sokáig nem is kell bírnunk magunkkal, mert május 21-én minden platformra egyszerre jön, PC-n Steamen és Originen keresztül szerezhetjük majd be.

Sifu

Az egyik legmeglepőbb újdonság! A Sifu első ránézésre a John Wick és a Netflixes Daredevil verekedéseit imitálja, meglepően stílusosan. Nem mernék rá megesküdni, de várhatóan nem kevés rogue-like elemet is tartalmazni fog. Elméletileg még idén megjelenik és nem csak PS4-PS5 konzolokra, hanem az Epic boltján keresztül PC-re is.

Solar Ash

Journey-szerű látvánnyal nyakon öntött The Pathless-féle korcsolyázós speed/ritmus/akció-kaland/platformer egyveleg, amiben a hangsúly a mozgáson és a sebességen lesz. Ha minden jól megy, akkor a Sony masinái mellett Epic Store-on keresztül PC-re is megjelenik, méghozzá idén.

Five Nights At Freddy’s: Security Breach

Bizonyára nem a FNAF miatt fogunk PS5-öt venni, az azért elismerendő, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül a sorozat az első felbukkanása óta. A Secutity Breach egészen újszerű bujkálós survival-horror élményt ígér, ami megérdemli a figyelmet.

Oddworld Soulstorm

Amióta bejelentették, mi azóta epekedve várjuk. Az Oddworld méltán vonulhatott be anno a világ legjobb puzzle-platformerei közé, elődei kiemelkedő minőségén pedig a Soulstorm sem szándékozik lejjebb adni. A hivatalos megjelenés április 6-ra van kitűzve PS4-re és 5-re, illetve az EGS jóvoltából PC-re is.

Külön öröm, hogy a PlayStation 5 PS Plus előfizetői megjelenéskor teljesen ingyen szerezhetik majd be.

Kena: Bridge of Spirits

Az első játék, ami egy az egyben úgy néz ki – menet közben – mint egy Pixar mese. Egyszerűen csodálatos, megjelenéskor kötelező vétel! Ahogyan sokan mások,  úgy a Kena is PS4 és PS5-re jelenik meg, sőt, meglepő módon PC-re is érkezik – és most figyelj: az Epic Games Store-ba.

Deathloop

Immáron a harmadik játékmenetet kapjuk az Arkane játékából, ami a konzolok közül egy évig csak a Sony masináján lesz elérhető. Újat aligha tudnék mondani, haptikus visszajelzés, halálkor újrakezdünk mindent, lesz egy folyamatos riválisunk. PS5-re és PC-re érkezik május 21-én.

Final Fantasy VII: Remake Intergrade

PS5-re javított gyönyörű látványorgia, jó pár újabb effekttel teletűzdelve. Tiszta búcsú ez: 60FPS, gyorsabb betöltés és fotó mód, de még új nehézségi szint is érkezik hozzá. Akinek megvan a PS4-es verzió, az ingyen frissítheti majd az új gépen, aminek a tulajdonosai egy teljesen új fejezetet is kapnak, aminek főszereplői Yuffie és Sonon lesznek – de ezért már érthető módon perkálnunk kell. Olyan nagyon sokat nem, de azért várnunk kell, megjelenés: 2021.06.10.

 

 

Neked mennyire tetszett a State of Play!

Nagyon! Alig várom az új játékokat!
Egynek elmegy, de a következő már legyen ott!
Nagyon gyenge volt! Ennél azért többet vártam!

Create your own Polls

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×