Gaming

Ingyen Star Wars, régi-új Zelda, Splatoon 3 – Minden fontos bejelentés a Nintendo Directről

Tegnap este a Nintendo megtartotta az év első Direct eseményét, ahol bizony megannyi újdonságról rántották le a leplet. Kétség kívül akadnak olyan címek, melyekkel könnyedén meg tudnánk tölteni külön cikkeket is, jobbnak láttuk, hogy egyetlen méretes csokorba gyűjtsük – minimum – a legfontosabb bejelentéseket.

Lássuk is, hogy Switch tulajként miknek örülhetünk a legjobban.

Star Wars: Hunters

Nem hiszed el, de a FarmVille készítői, a Zynga idén egy teljesen ingyenes kompetitív Star Wars shootert szállít. A meccsek során szorosan össze kell dolgoznunk az összesen négyfős csapatunkkal, legalábbis akkor, ha nyerni szeretnénk.

Splatoon 3

Szebb lesz és egy új pályát is kapunk a festékharcos multi-móka harmadik iterációjában, ami valamikor 2022-ben jelenik majd meg.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Sokak szerint a valaha készült egyik legjobb Zelda játék, ami 2011-ben még Wii-re jelent meg. Óriási meglepetésre HD-re remasterelt kiadást kap Switchre, aminek bizony nagyon, nagyon és még annál is jobban tudunk örülni.

Mario Golf: Super Rush

Mario Party + Golf = Mario Golf. Super fun golfélmény „máriósítva”. Nem is lehetne ennél mókásabb nyárindító!

Animal Crossing: New Horizon x Super Mario

Pár nap múlva egy csomó Super Mario témájú újdonság lepi el az Animal Crossing végtelenül cuki világát. Ezek mindegyikét az in-game shopban találjátok meg március 1-től.

Fall Guys

Számomra teljesen érthetetlen volt, hogy a Fall Guys eddig hogyhogy nem jelent még meg Nintendo Switchre, hiszen teljesen adja magát a dolog. Ez szerencsére a nyáron megváltozik, amikor is a világ legmókásabb battle royale játéka a Nintendo hibridjére is megjelenik. Jöhetnek a Mario, Zelda, Kirby, Yoshi skinek?

Super Smash Bros. Ultimate x Xenoblade Chronicles 2

A Smash Bros játékosok dörzsölhetik a tenyerüket, mert hamarosan a Xenoblade karaktereivel bővül a választható karakterek repertoárja. Pyra és Mythra márciusban csatlakoznak a bunyókhoz, reméljük mindannyian felkészültetek rájuk!

Hyrule Warriors: Age of Calamity – kiegészítő

A jókora tartalommal megspékelt Hyrule kiegészítő két ütemben kerül a játékba: az első júniusban, a második pedig valamikor novemberben érkezik.

Outer Wilds

Egyik személyes kedvencem ez a gyöngyszem, ami nyáron a Switch játékosokat is elkápráztatja majd. Egyszerűen imádnivaló a kézzel, aprólékosan felépített mini-naprendszer, ami a gyermekkori képzelgésünket az űrutazásról varázsolja képernyőre. Zseniális és kihagyhatatlan!

Famicom Detective Club

Igazán könnyű elsiklani fölötte, de ez az old-school detektívtörténet valójában egy remake, méghozzá az 1988-as Famicom masinákra megjelent Tantei Club: Kieta Kōkeisha alapján. Ennek legnagyobb apropója pedig nem is a remake ténye, hanem hogy számos portolást követően a széria most először jelenik meg a japán piacon kívül.

 

No More Heroes 3

Régóta várjuk már, de augusztus 27-én már érkezik a No More Heroes 3, amihez csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy UFFÓÓÓK!

Monster Hunter Rise

Vannak itt Monster Hunter rajongók? Naná, hogy vannak, hát hogyne lennének! Külön főhajtás, hogy a játék kézen fogva jön majd a tematizált Nintendo Switch konzollal, március 26-án.

Stubbs the Zombie

Az egyik legjobb zombi-paródia, amihez szerencsénk volt még a 2000-es évek közepén. Egészen meglepő volt, mikor először hallottunk a remasterelt kiadásról, de most, hogy a többi platform mellett még Nintendora is megjelenik kiváltképp nagy az öröm. Bár a kiadást készítő Asyr Media nem garancia, ha nem lesznek vele technikai problémák, akkor már nyert ügyünk van.

Neon White

Meglepő lehet, de a Donut Country kreátora ezúttal egy FPS akció-platformert álmodott meg. Nyilván nem ez lesz az év legnagyobb durranása, de ha minimum olyan szórakoztató lesz, mint Esposito korábbi játékai, akkor bizonyosan remek mókában lesz majd részünk.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Complete Edition

Ha pont a fun lövöldözésről van szó, akkor itt egy másik meglepetés, méghozzá az eredetileg 2019-es Plants vs. Zombies: BfN. Nos, úgy látták helyesnek, hogy ennyi idő után illik megjelennie Switchre is, szóval pár hét múlva jön is.

Project Triangle Strategy

A Square Enix új taktikai RPG-jéről sokat még nem tudni, de az elvileg biztos, hogy 2022-ben jelenik meg.

Knockout City

A Mario Kart: Home Circuit fejlesztői kapva kaptak a papíron remekül hangzó ötletükön, szóval hamarosan érkezik az online kompetitív kidobós. Igen, kidobós, ami elsőre picit a Bleeding Edge-re hajaz, de azért reméljük annál valamivel sikeresebb lesz majd. Minden platformon, úgy Switchen is – május 21-én jelenik meg.

World’s End Club

A Danganropa és a Zero Escape alkotóinak legújabb játéka. Érdekes karakterek, picit bizarr történet: a keleti stílusú játékok kedvelőnek kötelező vétel.

„Lemezes” Hades

Március 19-én fizikai formában is megjelenik a Hades Switch-re. A kiadás egy artbook kíséretében és letölthető spundrack kíséretében érkezik. Szimpatikus!

Ninja Gaiden: Master Collection

A Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 és a Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge gyűjteményes újrakiadása, természetesen az Switchre masterelve. A Master Collection persze nem csak az alapjátékokat, hanem az összes kiegészítő tartalmat magába foglalja, csak hogy teljes legyen a ninja-élmény.

DC Super Hero Girls: Teen Power

A szuperhős csajok jönnek, látnak és mindenkit jól elgyepálnak. Azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a sorozatot édemes lehet tenniük vele egy próbát majd június 4-én.

Apex Legends

Végre! Napokon belül megjelenik Switchre az Apex Legends!

 

Ezek lennének hát a Nintendo Direct általunk legfontosabbnak vélt bejelentései.

Te melyiket várod a legjobban?

A teljes műsort pedig itt nézheted végig!

 

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

12 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

12 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

12 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

12 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

13 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

14 óra telt el azóta...