Film/TV

Van miket várni: íme az összes játékok alapján készülő Netflix sorozat/film

Tegye fel a kezét az, aki látott már jó, de úgy tényleg igazán jó játékadaptációs filmet. Mielőtt lendülne a mancs arra kérlek, hogy legalább magadnak ne hazudj; sem a Mortal Kombat, sem a régi Tomb Raider nem ér, mert lehet hogy a maguk egyszerű módján úgy, ahogy szórakoztatóak voltak, jó filmként azért aligha lehetne rájuk hivatkozni.

No, de sebaj majd a Netflix javít a dolgokon, reméljük legalábbis, ugyanis nem kevesebbet vállal egy személyben magára a streaming szolgáltató, mint hogy javítson a hírhedt Uwe Bollnak jócskán köszönhető gyászos minőségbeli arányokon. Pedig a hobbirendező portfóliójában nem kevés tragikomikum lapul, a Netflix azonban mindenképpen ellensúlyozna, így az utóbbi hónapokban nem kevés várós készülő játékadaptációt jelentettek be, melyek ha végül hasonlóan sülnek el mint a Castlevania, akkor azt hiszem a gamer világ egyként hajt majd főt.

Resident Evil

A szinopszis alapján egy igazán izgalmas történetet láthatunk majd, aminek középpontjában a két Wesker tesó, Jade és Billie állnak. A sztori két idővonalon fog játszódni: az egyik még a zombi-apokalipszis előtt – ezekben a testvérek együtt nyomoznak az apjuk után, a másikban pedig Jade megpróbáltatásait izgulhatjuk végig, már a zombilepte új világban. A produkció vezetője a néhai Odaát producere, Andrew Dabb, a forgatások pedig elméletileg idén veszik kezdetüket, így kis szerencsével 2022-ben már nézhetjük is.

Resident Evil: Infinite Darkness

Ebből az animációs sorozatból már kaptunk is egy menő ízelítőt, ami alapján a játékok rajongói bizony nagyon hevesen dörzsölhetik a tenyerüket. A történet középpontjában Leon és Claire állnak és elméletileg a játék kánonjának része lesz. Igaz pontos dátumot még nem tudunk, de nem kell már sokat várni rá.

Assassin’s Creed

Hát, ha jobb lesz mint a film, akkor már nyert ügyünk van. A tudásunk itt viszont meg is torpan, sokat nem tudunk még róla, de az tuti, hogy lesznek benne rejtett pengék meg templomosok. Sőt, 19-re lapot húzok: szerintem látunk benne egy-két olyan jelenet, amiben magas helyekről ugrabugrálnak lefelé és még az sem elképzelhetetlen, hogy két idővonalon játszódik majd.

Cyberpunk: Edgerunners

Készül. Valószínűleg hasonló ütemben mint a játék, bár előrebocsátom annál jobb állapotban leledzhet. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de számomra nagyon várós, érdekes lesz a Cyberpunk világán belül, de a játékon kívüli történetet megismerni. Csodálkozom, hogy a CD Projekt Red körüli balhé ellenére sem kaszálták el, ha pedig még jó is lesz, akár javíthat az amúgy sokkal jobb sorsra érdemes játék renoméján. Addig viszont ki is kell ám bírni kedves CDPR, a sorozat ugyanis még sokára, csak 2022-ben érkezik.

Splinter Cell

Ha már játék nincs, legalább sorozat legyen. Animációs ez is, a főhős pedig nyilvánvalóan Sam Fisher lesz. Várhatóan lesznek benne sötét jelenetek, de azért bízok abban, hogy a Trónok Harca a Mások ellen megvívott gigászi harcánál ezúttal többet láthatunk majd. Készülni készül, de hogy mikor debütál azt nem tudni, valamikor 2021 végére – 2022 elejére lövik be sokan, az viszont már holt biztos, hogy két 16 részes évad már lesz. Nem mellesleg nagyon remélem, hogy ezzel vezetik fel a következő játékot…csak mert ideje lenne már!

The Division

Egy újabb Ubisoft projekt, számomra viszont az egyik legizgalmasabbnak tűnő. Őszintén szólva nekem kicsit már herótom van a zombiktól, a The Division vírus sújtotta apokaliptikus világa pedig nemhogy előholtmentes, de aktuálisabb talán nem is lehetne. A játékok egy igazán érdekes világot építettek fel, csak közben elfelejtették történetekkel megtölteni azt, szóval az így keletkezett űrt a The Division film lesz hivatott betölteni, majd valamikor jövőre. Annyit viszont már tudunk, hogy főszerepben Jake Gyllenhaal és  Jessica Chastain páros lesznek, a direktori székben pedig a Deadpool 2 rendezője, David Leitch foglal helyet.

Devil May Cry

Ahhoz képest, hogy a DMC sorozatot még 2018-ban jelentette be a Castlevania-ért felelős Adi Shankar, elég keveset tudni róla. Sem a plot, sem a megjelenés nem ismert, annyi viszont biztos, hogy a Castlevania és a Devil May Cry „egy” multiverzumon osztoznak. „Lehet találgatni” – mondta Adi, mikor drámaian kiviharzott az IGN stúdiójából, az én tippem pedig az, hogy mindez semmit sem jelent azon kívül, hogy mindkét játék a Capcom istállójából való.

Final Fantasy

Meglepődsz, de sokat erről a sorozatról sem tudunk. Élőszereplős lesz az fix, és pontosan az a stúdió lett megbízva vele, akiknek a The Witchert is köszönhetjük. Az is ismeretes, hogy az FF14 világában játszódik majd, az alap konfliktus pedig a mágia és a technológia szembenállása adja. Premierdátum nuku, de türelmesen várjuk mi sül ki belőle.

The Cuphead Show!

Ha valamire érdemes lesz várni, a Cuphead és Mughead klasszikusra vett kalandjai lesznek. A nosztalgia pedig csúcsra lesz járatva, hiszen ha lehetne valamihez hasonlítani a még idén érkező szériát, akkor a régi Tom és Jerry-féle klasszikusokat rángatnám elő. Korábban már videón láthattuk az első rész vázlatos tervét,  ez alapján pedig egészen rövid, pár perces részekkel kell számolnunk, cserébe viszont tökéletesen idézi a játékot, úgy pedig a régi idők letűnt meséit. Abszolút hiánypótló, a bizalom pedig maximálisan megelőlegezve.

Sonic Prime

Friss bejelentés, szóval ezt se a közeljövőre reméljük. Nem rajzolt, hanem 3D animációs széria lesz nem feltétlenül a nagyobbaknak. A SEGA, a Wild Brain Studio és a Man of Action (Ben10) közös projektje, amiben Sonicnak 24 rész alatt kell egy egész multiverzumot megmentenie – de majd csak 2022-ben.

Tomb Raider

Szerencsére ennek sem lesz semmi köze a rebootolt mozihoz, sokkal inkább az új Tomb Raider játékokhoz. A sorozatot a Legendary fogja készíteni, az animációk minőségét tehát biztosan nem éri kritika, a többit meg majd meglátjuk valószínűleg 2022-ben. A történet szerint a közvetlenül a Shadow of the Tomb Raider után járunk, szóval nem épp egy megszeppent lányt fogunk a képernyőn látni. Mivel már azt is tudjuk, hogy a Crystal Dynamics összekötné a régit az újjal, egy nagyobb összegben fogadnék arra, hogy ezúttal is Camilla Luddington alakítja az elszánt régész-kalandornőt.

Nos, ez lenne az összes olyan film és sorozat, amin épp a Netflix ügyködik.

A koronavírus-járvány – gondolhatnánk – kedvezett az animációs alkotásoknak, a helyzet viszont az, hogy azoknak a munkálatait is éppúgy megnehezítik – még ha nem is olyan súlyosan – mint az élőszereplős társaikét. A legtöbbre sajnos 2022-ig várnunk kell, de ha ez az ára annak, hogy végre kapjunk egy normális, értékelhető, de legalább nem rossz videojátékos adaptációt, akkor én hajlandó vagyok megfizetni ezt az árat.

Te melyik sorozatot várod már „párnábaüvöltősen”?

Borítókép: Devianart – biscuit-the-great

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

8 óra telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

10 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

11 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

11 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

11 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

12 óra telt el azóta...