CS2

Bravúr: a Budapest Five ismét bejutott az EDC rájátszásába

Legutóbb a Budapest Five-ról valamivel több, mint egy hete írtunk, mégpedig a Shadow League kiesés apropójából. Lássuk, hogy mi történt azóta: a csapat játszott két ESEA mérkőzést, melyből egyet megnyert (16-8 vs. KOVA), egyet pedig elveszített (14-16 vs. GROND). A múlt hétre ennyi jutott, HLTV-s mérkőzésük ezúttal nem volt. Ennek fényében a világranglistán is visszacsúsztak tíz helyet, így jelenleg az 58. helyen áll a legjobb magyar csapat.

A Budapest Five heti világranglista helyezéseinek grafikonja. (Forrás: HLTV)

Aztán a tegnapi napon gabessonék számára is elindult a European Development Championship 2 (továbbiakban: EDC 2), amelyen a Budapest Five meghívottként szerepel. Az Eden Esports és a fantasyexpo által szervezett versenysorozat összesen öt tornából áll, melyek közül az elsőre még decemberben került sor. A magyar csapat azon is meghívásos alapon vett részt, amit meg is háláltak, hiszen

továbbjutottak csoportjukból és nem sokon múlt a sAw elleni negyeddöntő sem.

A portugál csapat ellen megnyerték az első, majd elbukták a második pályát, s végül a decider Nuke során 16:13-ra maradtak alul. Ezáltal torzsiék az 5-8. helyen zártak és éppen lecsúsztak a pénzdíjazásról. A döntőt végül a K23 és a Movistar Riders játszotta, ahol a neaLaN-vezette brigád 2:0-ra nyert, így 17,500 dollár és egy máltai bootcamp ütötte a markukat.

Öt szezon, öt bootcamp lehetőség, 150 ezer dollár összdíjazás. (Forrás: HLTV)

Budapest Five vs. Sangal Esports

A második torna múlt héten pénteken rajtolt el az A-csoport küzdelmeivel, míg a B-csoportba tartozó Budapest Five tegnap csatlakozott be a buliba. Első párharcukat a Sangal Esports ellen vívták BO1-ben, a pálya pedig Train lett. A CT-oldalon levő törökök kezdtek jobban (1-4), de nem tudtak nagyon elhúzni, ugyanis érkezett coolio-éktól egy ötös győzelmi széria (6-4). A játékrész végét még megnyomta a Sangal, de valószínűleg nem lett kitörő örömük a 8:7-es félidei eredménytől.

A CT-oldalt jól kezdte a Budapest Five, nyerték az első három kört és 10:8-ra át is vették a vezetést. Viszont az ezt követő hat körből csak egy került a magyarokhoz és pénzügyileg is elég rosszul álltak. Tehát a Sangal nagyon közel járt a sikerhez: jobb economy, 13:11-es vezetés és 3v1-es szituáció a 25. körben. Ha lelövik kolort, akkor a Budapest Five-tól egy eco/semi-buy kellene, azaz nagy eséllyel 15:11-ről és négy meccspontról beszélünk.

De nem így lett: kolor megnyerte az 1v3-at, ezzel életben tartotta a reményt!

 

A törökök még mindig győzelemre álltak és egy nyert kör esetén a Budapest Five bankja ismét romokban lett volna. Márpedig közel álltak ehhez a felek, hiszen újra kialakult egy 1v3-as szituáció, ezúttal torzsi maradt egyedül. Ha nem látjuk, nem hisszük el:

torzsi behúzta az 1v3-at, így a magyarok két körön belül két lenyűgöző clutchot mutattak be!

 

Ez óriási lelki erőt adhatott a csapatnak, ami a gyakorlatban is megmutatkozott, hiszen az összes fennmaradó körből egyet buktak el. Érdekes módon az éppen egy gyengébb vásárlás volt a törököktől, de a komolyabb fegyveres körökben rendre a Budapest Five tudott felülkeredni, így 16:14-re megnyerték a Sangal elleni mérkőzést.

A Budapest Five – Sangal összecsapás statisztikái. (Forrás: HLTV)

Budapest Five vs. HellRaisers

A győztesek párharcát a Budapest Five és a HellRaisers játszotta, utóbbi a SKADE ellen tudott nyerni, mégpedig 16:12 arányban. A két jelenlévő legutóbb tavaly nyáron, a Malta Vibes második tornáján csapott össze, ahol 2:1-es HellRaisers siker született. Azóta mindkét felállásban történt egy-egy változás, továbbá eltelt hét hónap, de annyi biztos, hogy a jelenlegi állapotokat figyelembe véve is a HellRaisers bizonyult az esélyesebbnek.

A BO3-as találkozó első színtere Train lett, amit a HR választott, de egyfelől a magyaroknak is erős pályája, másrészt hazánk fiai éppen egy Train-es győzelemből érkeztek. Ennek fényében talán nem is annyira meglepő, hogy a Budapest Five nyert, az már inkább, hogy mennyire könnyen: a vége 16-4 lett.

 

Úgy tűnt, hogy gyorsan meglesz a rájátszás, hiszen Nuke-on is szépen bekezdtek fleavék, a CT oldalra 11:4-gyel fordultak. Sajnos itt már hiányoztak az egyéni teljesítmények, míg a túloldalon anarkez és ProbLeM is szenzációsan játszott, így összejött a HellRaisers comeback, 16:13-mal kiharcolták a decider pályát.

Az első két maphoz hasonlóan Overpass is óriási magyar fölénnyel indult: Train-en és Nuke-on 11 kört hoztak össze a srácok az első félidőben, de itt már a 12-es szám is összejött. Az pedig egyszerűen nem történhetett meg, hogy a HellRaisers megint comebackeljen, úgyhogy a Budapest Five gyorsan el is intézte a második játékrészt (16-5), ezzel pedig 2:1-re a mérkőzést is megnyerték.

A Budapest Five – HellRaisers mérkőzés összesített statisztikái. (Forrás: HLTV)

Győzelmeinek köszönhetően a Budapest Five bejutott a verseny rájátszásába, ahol a C-csoport második helyezettjével csapnak majd össze, mégpedig február 22-én, 15 órakor. A tét az elődöntő és az azzal járó 2500 dollár lesz, amit újabb sikerek esetén, egyre nagyobb díjazás követhetne. Bízzunk benne, hogy így is lesz, a továbbiakhoz sok sikert kívánunk!

DV

Korábbi cikkek

Nem minden a számozás: ezt az AMD 3D V-Cache processzort ne válaszd

2024.04.05. – Manapság az AMD és az Intel teljesen más utat jár be, ha a…

15 perc telt el azóta...

899 forintért adnak 12 egészen remek játékot – köztük egy Falloutot

Bódi Dániel 2024.04.05. - Az Amazon Prime Magyarországon az egyik legjobb üzlet! 899 forintért ugyanis…

32 perc telt el azóta...

Több FPS-t ígér az Nvidia a Warzone Season 3-ban, ha letöltöd ezt a drivert

2024.04.05. - A Call of Duty Modern Warfare3-ban és a Warzone-ban általános probléma a teljesítmény…

45 perc telt el azóta...

Te le tudod verni AK-t League of Legends-ben? – Most megmutathatod!

2024.04.05. – Új év, új izgalmak, új lehetőségek és új kihívások. Az Unibet Magyarország Twitch…

3 óra telt el azóta...

Megújultak a Vodafone tarifacsomagok – nézd, mennyiért és mit kapsz

Gábor János 2024.04.05. - Mobiltelefon függvényében már a legkisebb tarifacsomagtól elérhető a magyarországi Vodafone hálózaton…

4 óra telt el azóta...

Ez egy hordozható PlayStation 1, ami egy kontrollerből készült

2024.04.05. - A 90-es években óriási dolog volt, ha volt otthon vagy a haveroknál egy…

5 óra telt el azóta...