Guide

Fortnite x Rift: Végre visszatérhetünk a régi szigetre és újra átélhetjük a korábbi eventeket is

A Fortnite játékosok az előző sziget utolsó szezonjaiban egyre jobban követelték az új térképet, hiszen már kezdtek ráunni az ‘Athena’ kódnéven futó pályára. Az Epic Games a 11. szezonban el is hozta ‘Apollo’-t, a második generációs mapot, ám nem aratott egyértelmű sikert a felhasználók körében.

Az Chapter 2 első két szezonja után egyre többen szerettek volna újra a klasszikus környezetben játszani, ennek hangot is adtak a közösségi médiában. Természetesen az Epic Games fejlesztőinek eszében sem áll ezt a kérést teljesíteni, de most egy lelkes fejlesztőcsapatnak hála ismét visszatérhetünk akár a régi szigetre is. A Rift projekt célja, hogy a játékosok átélhessék a régi szezonok eseményeit az akkor éppen aktuális pályán.

Jól hangzik, ugye? Kezdjünk is neki!

Az alapvető dolgok

Mielőtt a konkrét folyamatnak nekikezdenénk, nem árt összegyűjteni/telepíteni a program futtatásához és használatához szükséges fájlokat. A letöltés előtt érdemes kikapcsolni a vírusirtónkat, mert az ilyen jellegű futtatható fájlokat hamis pozitívként jelzi a legtöbb antivírus. 

  • EasyInstaller – Ennek segítségével tölthetjük majd le a régebbi Fortnite fájlokat, nekünk a pár megabájtos .exe fájl kell az oldalról.
  • Python – Az EasyInstaller működéséhez elengedhetetlen, érdemes mindig a legfrissebb verziót letölteni

Rift felhasználónk létrehozása

Mivel a Rift teljesen független az Epic Games-es felhasználónktól, ezért egy saját Rift fiókot kell regisztrálnunk. Ehhez csak el kell látogatnunk a Rift Discordjára ( -szerver közel maximális kapacitással működik, így előfordulhat, hogy nem jutsz be egyszerre, érdemes próbálkozni akár óránként/naponta többször is- ), majd rá kell írnunk a „Jonesy” nevű Discord botra.

Jonesy

Nem kell túl sokat beszélnünk vele, a !register felhasználónév parancs után kaptunk egy secret kódot, melyet mindenképp mentsetek el, hiszen ez kell majd a Rift működéséhez.

Töltsük le a régi Fortnite fájlokat!

Ehhez a már fentebb említett EasyInstallert fogjuk használni, az indítása előtt telepítsétek fel a szintén linkelt Pythont. Az EasyInstallert nem a szép felülete miatt szeretjük, de felesleges is lenne erre a célra egy teljes felhasználói felületet összerittyenteni. A Rift a Season 9 és 15 közötti buildeket támogatja, régebbiekkel nem érdemes próbálkozni.

A 12.41-CL-12905909 build a 90-es számon érhető el

A program az indítása után gyakorlatilag kilistázza az összes eddigi Fortnite buildet amit valaha kiadott az Epic Games. A jelenleg támogatott eventek build számai a következőek:

  • The Devourer of Worlds: 14.60-CL-14786821
  • The Device: 12.61-CL-13498980
  • Fortnite and Travis Scott Present: Astronomical: 12.41-CL-12905909
  • The End: 10.40-CL-9380822
  • The Final Showdown: 9.40-CL-7315705

Build sorszáma és a telepítés helye beírva

Így a Travis Scott event buildszáma (12.41-CL-12905909) a poszt megírásának pillanatában például a 90-es számot viseli, ahogy az első képen látni is lehet. A program először bekéri a letöltés számát (a példában ez most a 90-es) és a letöltés helyét. Ezt szabadon kiválaszthatod, de 80-30 GB közötti fájlokról beszélünk, így bőséges hely kell neki. Ha mindent jól csináltál el is indul a letöltés.

Már csorognak is a fájlok

A Progress sorokat érdemes figyelgetünk, százalékos értékben láthatjuk a letöltésünk állapotát. Ez gyengébb internettel rendelkező játékosoknak fájdalmas pont lehet majd, hiszen akár órákat is eltölthetnek az ablakot bámulva.

Riftre fel!

Ha letöltődött a kívánt Fortnite verziónk, akkor már csak a Rift elindítása maradt hátra. A Rift Discordján, a #downloads szobát kell megkeresnünk, hiszen ott mindig a legfrissebb verziót tölthetjük le. A bejegyzés megírásának időpontjában ez a RiftLauncher-Update4-Fix.zip volt, de mindenképp ellenőrizzétek le mindig.

A Rift maga

Az alkalmazást megnyitva egy teljesen egyszerű kis ablak bukkan fel. Az első mezőbe a Jonesy Discord bot által megadott secret kódunkat kell beírni, a másodikba pedig a futtatni kívánt, EasyInstallerrel letöltött Fortnite verzió letöltési helyét.

Ha mindent jól csináltunk, akkor be is dob minket a lobby-ba. A „Play” gombra kattintva pedig indulhat is a móka. Ha bedobott a pályára, akkor a megfelelő helyszín kiválasztása után az „F2” billentyűvel tudjuk elindítani az eventet. Természetesen ha csak a nosztalgiafaktor miatt végigsétálnád a régi szigetet, azt is megteheted.

Season X lobby

Season X pálya

Season X event

Egyelőre építeni és lőni nem lehet, de folyamatosan frissítik a fejlesztők a programot. A fenti alapbeállításokon kívül még rengeteg finomhangolásra van lehetőség, melyet a hétfőn megjelenő második részben olvashatsz majd el.

FONTOS: A Rift használatát a Fortnite fejlesztői is jóváhagyták, azzal a kitétellel, hogy custom/létező kozmetikai tárgyakat nem rakhat be a Rift csapata. Ennek ellenére csak saját felelősségre használjátok a programot. Papíron semmilyen probléma nem adódhat belőle, hiszen olyan gépen is tudjuk futtatni, ahol maga az (aktuális) Fortnite/Epic Games Store például fel sincs telepítve.

 

Arpi

Korábbi cikkek

Ezzel a Warzone fegyverrel darálj a Season 2 utolsó óráiban

2024.04.02. – Április harmadikán élesedik a Warzone és Modern Warfare III legújabb frissítése. Nem csak egy…

9 óra telt el azóta...

A 240 Hz sem álom többé, bomba áron adják ezt a gamer monitort

2024.04.02. – Az elmúlt időszakban aranykorukat élik a gamer monitorok. A legutóbbi elemzések, kutatások kimutatták, hogy…

9 óra telt el azóta...

Tudományosan bizonyították, hogy van, aki több FPS-t lát, mint az átlag

2024.04.02. – Hosszú évekig a 60 Hz-es LCD monitorok uralták a piacot. Ez azt jelenti,…

9 óra telt el azóta...

Az Intel már készül, nagyot szólhatnak az újgenerációs videokártyáik

2024.04.02. – Az Intel processzorokban hosszú évek óta találkozhatunk grafikus magokkal, ám ezek kifejezetten gyenge egységek…

10 óra telt el azóta...

Ezeket adja a prémium Call of Duty BlackCell Pass – Megéri megvenni?

2024.04.02. – A Call of Duty: Warzone és Modern Warfare II fejlesztői még a 2023-as…

10 óra telt el azóta...

Egy orosz hacker Switch-re portolja a Grand Theft Auto V-öt

2024.04.02. - Amikor előkerül az örökzöld téma, hogy PC-t, vagy konzolt vegyen az ember, előbbi…

12 óra telt el azóta...