Gaming

Őrületes teljesítmény: Magyar játékos a világ első Shadowlands Iron Manje

Sokan az „Iron Man Challenge” hallatán egyből a Marvel hősre, vagyis Vasemberre asszociálnak. Ám egy olyan teljesítményőrültnek, mint én, valószínűleg a sportkihívás jut az eszébe elsőként. S ismerve a World of Warcraft szintező kihívását, bizony inkább utóbbihoz hasonlítanám.

Azok a felhasználók, akik hajlandók nekivágni az Iron Mannek, vért és verejtéket áldoznak a célhoz vezető úton. Ami nem más, mint hogy egy teljesen szűz, nulla kilométeres karaktert max szintre toljanak. Egyszerűnek hangzik nem? Nos, a gyakorlatban vannak némi buktatók.

Az egyik legfőbb szabálya az Iron Man kihívásnak, hogy csupán csak fehér/szürke tárgyakat hordhatnak karaktereink. Zöld ritkaságú, vagy annál ritkább játékelem nem lehet hősünkön. Bizonyos esetekben engedélyezett a zöld ing, vagy tabard, mint például a Worgen Rogue-ok, Hunterek és Warriorok esetében. Nekik ugyanis automatikusan ott található a Gilnean öltözet a felszerelések között. Ezeket viszont cserélni már nem lehet a kihívás alatt.

Ugyan már érezhetően nehezedik a szituáció, azért még így is bőven teljesíthető a történet. Viszont a megkötések listája csak most kezdődik. A vállalkozószellemű játékosok nem használhatnak Talenteket a szintezés során, valamint  az elsődleges Profession sem megengedett. A másodlagosért figyelmeztetés jár, a szűk szabályrendszer miatt pedig nem ajánljuk, hogy sárga zászlóval essen neki bárki a kihívásnak.

Az elixírek és a flaskák használata is ki van zárva, ráadásul a buffokat kölcsönző kaják fogyasztása is tiltott. Érdekesség, hogy a Killing Blow/Total Kills statot is figyelik a szervezők, ennek a számnak az aránya 75%-nál jobbnak kell lennie. Vagyis ha valakibe beleszaladunk, bizony jó eséllyel le is kell tudjuk győzni.

Apropó küzdelem, ha azt hiszitek engedélyezik a hibát, akkor nagyon tévedtek. Ha egy karakter meghal, ugyan feléleszthetjük és játszhatunk vele tovább, ám a versenyből kiesik, onnantól kezdve már nem kaphatja meg a képzeletbeli Iron Man érmet.

Nem megengedett a karakter boost sem, ahogy a csoportos farmolást sem díjazzák. Az instákat el kell felejteni, raidekre nem csatlakozhatunk rá, na meg a guildek adta bónuszokat sem alkalmazhatjuk.

Úgy gondolom, hogy összességében ennyi elég ahhoz, hogy értsük, mennyire irdatlanul nehéz teljesíteni az Iron Man kihívást. Viszont, ha érdekel, hogy egészen pontosan hogyan zajlik az egész, a cikk végén linkelünk egy pontos szabálylistát.

Tejbegríz felemelkedése

A kihívás már önmagában érdekes annyira, hogy érjen egy cikket, de innentől kezdve egy fokkal ünnepélyesebb hangvételűre kell váltsak.

Ugyanis mint kiderült, a Shadowlands Iron Man kihívás első teljesítője egy magyar játékos volt, Corpsegrind.

A kihívást egy Tejbegríz nevű Tauren Paladinnal teljesítette a világon elsőként. A WoW Challenges weboldal interjút is készített a játékossal, amit angol nyelven bármikor elolvashattok. A beszélgetésben Corpsegrind elmeséli a taktikáját, valamint a tapasztalatait is megosztja a közösséggel. Véleménye szerint a Paladin tökéletes kaszt az ilyen jellegű kihívásokhoz, a Lay on Hands, valamint a jó öreg bubi mindig jól tud jönni.

Tejbegríz haladása – WoW Challenges

Olvasva az interjút úgy éreztem, hogy az Iron Man kihívás nagyon hasonlít a Monster Hunter című játékra. Corpsegrind ugyanis kulcsfontosságúnak tartja, hogy a játékosok betéve ismerjék az ellenfeleket, hogy le tudják gyűrni azokat. Pláne ilyen megkötött formában. A híres szörnyvadászós játékban is pontosan ez a helyzet, ha kiismerjük egy lény mintáit, könnyebben manőverezhetünk körülötte. Úgy fest, ez igaz a WoW-ra is.

A feladatot Corpsegrind 3 nap és 14 óra játék után teljesítette, ami félelmetesen sok idő, pláne egy ilyen stresszes játékkörnyezetben. A játékos szerint 50-ig sétagalopp volt minden, viszont a Shadowlands területén minden szint egy örökkévalóságnak hatott. Ha az ember nem próbálja, akkor elképzelni sem tudja, ez milyen lehet. Én például a normál játék során is soknak éreztem párszor a szintezést, hát még így…

Ezúton is nagyon gratulálunk Corpsegrindnak, a Shadowlands világelső Iron Manjének!

Az Iron Man szabálylistája.

Cloud

Korábbi cikkek

Élőben szurkolhatsz TheVR Janinak a Magyar Streamer Bajnokság döntéjében Budapesten

2024.04.04. - Aki figyelemmel kísérte az elmúlt hetekben a magyar streamereket, láthatta, hogy igen komoly…

21 másodperc telt el azóta...

Miért fontos, hogy a gamer szék ergonomikus kialakítású legyen?

Az elmúlt években a videojátékok és az e-sportok népszerűsége robbanásszerű növekedésnek indult, ezzel együtt megnőtt…

12 perc telt el azóta...

Jön a Mátrix 5. része, és ez nem biztos, hogy rossz hír

Gábor János 2024.04.04. - Annak ellenére is belevág a Warner Bros. egy ötödik Mátrix film…

1 óra telt el azóta...

Feltörték a PS Portalt, hogy fussanak a PSP játékok, de sosem fogjuk látni

2024.04.04. - Most már hivatalos: A PlayStation Portal, amit a Sony eredetileg a PlayStation 5-höz…

2 óra telt el azóta...

Botrány: halálos fenyegetések miatt fújták le a Nintendo bemutatóit

Gábor János 2024.04.04. - A japán rendőrség a jelentések szerint letartóztatott egy személyt, akit azzal…

3 óra telt el azóta...

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

13 óra telt el azóta...