Fortnite

Röhejesen Pay-to-Win a Fortnite szuperhősös Outfitje

A Fortnite Battle Royale a világ egyik leghíresebb ingyenesen játszható játéka. A fejlesztők már a megjelenéskor kiemelték, hogy a játékban megvásárolható kozmetikai elemek csupán élményszerzés céljából készültek, egyik sem ad semmilyen játékbeli előnyt. Vagyis nem azért vásárolunk meg egy játékelemet, hogy sikeresebbek legyünk hanem azért, hogy jobban élvezzük a játékot és személyre szabhassuk magunknak az élményt.

Ez egyébként hosszú ideig nagyon jól ment az Epic Games-nek. Ugyan az első hónapokban még nem árasztották el az Item Shopot tartalmakkal, a harmadik szezon Battle Pass csomagjával híressé tették a játék kozmetikai elemeit. Nem sokkal később a közösségen belül kialakult a „default” kifejezés, ami annyit tett, hogy „olyan játékos, aki nem jó a játékban, ezért még nincs speciális Outfitje”. A Polygon még egy tanulmányt is írt arról, hogy a brit iskolában elkezdték defaultnak csúfolni egymást a gyerekek a Fortnite hatására. A skinkultúra tehát igencsak kardinális kérdés a híres Battle Royale esetében.

A pénz szaga

Aztán ahogy teltek múltak a hónapok, a játék fejlesztői rájöttek, hogy a kollaborációs tartalmak mögött kiapadhatatlan mennyiségű potenciális bevétel lapul. Elkezdték gyártani a Marvel és DC skineket, na meg egyéb híres film, sorozat és ruházati márka is felbukkant már a játékban. Legutóbb a Nexus Wars során egy teljes szezont szentelt a Marvel szuperhősöknek és karaktereknek az Epic Games. S pontosan ebben a szezonban sikerült elkövetniük a legnagyobb baklövést is a fejlesztőknek.

Piacra dobták a személyre szabható szuperhős Outfiteket.

Elsőre ez egy kiváló ötletnek tűnt. A Marvel hősök mellé olcsóbb alternatívákat kínáltak a fejlesztők, ráadásul még egy karakter megvásárlásával számtalan variációs lehetőséget is szolgáltattak. Eldönthettük, hogy milyen legyen a karakterünk hajviselete, hordjon-e maszkot, milyen legyen a logó a mellkasán, valamint a ruházatának színét is mi magunk állíthattuk be. Ám a kiváló ötlet ma már inkább hullajtja a hajunkat, mint lenyűgöz minket.

A Redditen a napokban megjelent egy kép, amin az egyik játékos éppen egy sötét sarokot néz, ahol első ránézésre semmi sem látszik. Nos, egy másik lelkes redditor feltolta a kontrasztot az egekbe, hogy ezzel megmutassa, bizony az eredeti képen lapul valaki a sarokban.

Mint kiderült, egy szuperhős Outfitet viselő játékos bújt meg az ajtó és a szekrény között. Mindent feketére állított, hogy ezzel is jobban beolvadjon a környezetbe.

Mintha elfelejtették volna

Egyébként nem ez az első eset, hogy őrületesen Pay-to-Winnek érzem a szuperhős hacukákat, viszont ez volt az utolsó csepp a pohárban, hogy a frusztrációimat végül kiírjam magamból. Emlékszem még, hogy micsoda őrület volt a Dragacorn Glider körül, amikor kiderült, hogy bizonyos esetekben kitakarja a játékosokat az animáció. Az Epic hosszú heteken át javítgatta a játékelemet, míg végül annyit módosítottak rajta, hogy az eredeti tulajoknak lehetőséget adtak arra, hogy visszaváltsák azt, s így visszakapják a V-Buckjukat. Nos, ebben az esetben nem igazán töri magát a fejlesztőbrigád, hogy elfogadható játékkörnyezetet teremtsen a játékosok számára.

Holott ebben az esetben is csak annyit kellene tenniük, hogy némiképp módosítanak valamit az Outfiteken. Mindegyik kapna egy élénk, lecserélhetetlen övet és máris megoldódna a probléma. Akinek pedig nem tetszik az új verzió, szabadon visszaválthatná ezeket is…

 

Cloud

Korábbi cikkek

Hihetetlen, de sikerült elindítani a Red Dead Redemption 2-t egy mobilon

Bódi Dániel 2024.04.05. - A Red Dead Redemption 2 nem csak 2018, hanem az előző…

2 óra telt el azóta...

Unreal Engine 5-ben születik újjá a legendás PS1-es Toy Story 2 játék

Bódi Dániel 2024.04.05. - Manapság már kevésbé, de az ezredforduló tájékán (előtte is, utána is)…

3 óra telt el azóta...

Ez már mennyiség: 136 film és 5 sorozat került fel csendben a SkyShowtime-ra

Bódi Dániel 2024.04.05. - Audrey Hepburn, Al Pacino, Brendan Fraser, Eddie Murphy, Dwayne Johnson, Leonardo…

6 óra telt el azóta...

Jönnek az Apple otthoni robotjai? Akár kettő is lehet – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.04.05. - Az Apple abban reménykedik, hogy „a következő nagy dobása” egy otthoni…

6 óra telt el azóta...

Igazán megéri elindítanod a mobilos Warzone-t, ütős ajándékok várnak

2024.04.05. – A Call of Duty március 21-én egy újabb címmel bővült. A Warzone Mobile…

7 óra telt el azóta...

9 addiktív, mégis elhanyagolt sorozat a Netflixen, amit látnod kell!

Gábor János 2024.04.05. - Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok,…

8 óra telt el azóta...