EA Sports FC

Újabb peres ügy elé nézhet az EA Sports, ezúttal a scriptelés miatt

Egy újabb érdekes per látott napvilágot. A Zajonc kontra EA Sports ügyben azzal vádolja a céget három személy név szerint: Jason Zajnoc, Danyael Williams és Pranko Lozano, hogy megtévesztéssel és álhirdetéssel veszik rá az embereket arra, hogy csomagokat vásároljanak.

Zajonc szerint az EA Sports a mesterséges intelligenciát kihasználva tévesztik meg a játékosokat, mely magától változtatja meg a játék kimenetelét. Ezt ugye gamer berkeken belül scriptelésnek hívjuk. Mivel a játékosok elsősorban nyerni szeretnének és ehhez erősebb csapatra van szükségük csomagokat vesznek, hogy a bontott játékosokból jobb csapatot építhessenek.

A vád szerint az EA Sports nem hívja fel a fogyasztók számára a figyelmet, hogy a játék scriptelt metodikákat is tartalmaz, amik hatással lehetnek a mérkőzésekre. Ahogy a perben is olvasható a Dynamic Difficult Adjustment és az Adaptive Difficulty is olyan technologia, mely képes egyes kimenetelek megjóslására, megelőzésére, vagy akár megváltoztatására is. Ezek az eszközök képesek a lapok statisztikáit megmásítani, ezáltal bármikor jöhet egy rossz passz, vagy egy rossz lövés. Arról ne is beszéljünk, hogy van, hogy a játékos nem úgy fut, mint ahogy kéne.

Zajonc szerint ennek egyetlen egy oka van. Hogy még több FIFA pontot eladjanak a vásárlóknak. Ezzel megsértik a kaliforniai fogyasztó védelmi törvényeket és bíróság elé kell álljanak. A pert nem csak a FIFA 21-re, hanem a többi nagy EA Sports franchisera, mint az NHL, Madden NFL-re is kivetítik. Mind a kettőben megtalálható az Ultimate Team-hez hasonló játékmód.

 

Az EA Sports egyelőre csak annyit nyilatkozott az üggyel kapcsolatosan, hogy szerintük az egész megalapozatlan és nem igaz a játékaikra. Hogy az egész perből mi lesz még nem tudni.

Nem ez az első eset, hogy az EA bíróság elé áll. Kanadában illegális szerencsejátékozás miatt állhat a cég törvényszék elé. Franciaországban és Hollandiában 12 millió dollárra büntették meg hasonló okok miatt. Azért ezeket beleszámítva is rengeteg bevétele van EA-nek. Nem csoda, hogy képesek voltak Beckhamet is megszerezni.

Szerintetek jogosak az EA ellen felhozott vádak?

LEETeszteltük

Korábbi cikkek

Közelharcban erős: így szereld fel a Warzone legújabb SMG-jét

2024.04.07. – A Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja néhány nappal ezelőtt, április harmadikán vette kezdetét.…

2 óra telt el azóta...

Ezt tudja manapság egy gamer laptop 2 millió forintért

2024.04.07. – Egy időben meglehetősen rossz volt a gamer laptopok megítélése. Tegyük hozzá, hogy nem…

2 óra telt el azóta...

A Valve gyakorlatilag teljesen megölte a külsős Counter-Strike 2 oldalakat

2024.04.07. – A Valve nem sokat pihent a Major után. A Counter-Strike 2 Majort a CSGOEmpire gárdája…

3 óra telt el azóta...

Mint egy álom, úgy fog futni PS5-ön a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.07. - Egy alapvetően multiplayer játéknál nem egy nagy hátrány, ha a legtöbb…

3 óra telt el azóta...

Örök emlék: így égetik bele magukat az RGB RAM-ok a videokártyákba

2024.04.07. – Míg egykor csak néhány periféria kiváltsága volt az RGB világítás, addig manapság már…

3 óra telt el azóta...

Hihetetlen, de egyre többen játszanak a Warzone-nal és a MW 3-mal

2024.04.07. – A Call of Duty: Warzone kliense a negyedik születésnapját ünnepelhette idén márciusban. A…

3 óra telt el azóta...