League of Legends

Jó pihenést Doublelift! – Visszavonult a legsikeresebb NA profi

Elcsépeltnek hangozhat már így novemberben, de 2020 tényleg az egyik legőrültebb év, amiben eddig részem volt. Az év elején sokat cikkeztek arról, hogy egy nagyobb háború is kikerekedhet a közel-keleti régióban, aztán Ausztrália borult lángokba, majd a COVID-19 kötött mindenkit röghöz a világon. A sport-és esport-bajnokságok szüneteltek, vagy csak komoly szankciókkal folytatódhattak. A világ még mindig nem lábalt ki a sokkból, az előrejelzések szerint pedig még jó pár hónapot (lehet éveket) kell várjunk a tényleges javulásra.

S míg a bevezetőben leírtak csupán egy-egy esetről számolnak be, a League of Legends esport átmeneti időszaka csak tovább erősíti bennünk az érzést, hogy itt valami tényleg nincs rendben.

Az európai szcénában a két legdominánsabb csapat, a Fnatic, valamint a G2 kapitánya is úgy döntött hirtelen, hogy új kihívások elé néz. Perkz egyértelműen a legsikeresebb európai játékos, aki valaha egeret és klaviatúrát fogott LoL-os berkeken belül, Rekkles pedig klubikonként tetszeleg sokak fejében. Előbbi Észak-Amerikába, utóbbi pedig volt csapata legnagyobb riválisához szerződött.

 

Ha már szóba került, érdemes szót ejteni az észak-amerikai profikról is. Itt Bjergsen, a Team SoloMid legendás játékosa döntött úgy, hogy a 10. szezon után már nem szeretne profiként magára tekinteni. Miután szögre akasztotta az egerét és a klaviatúráját, edzői karrierbe kezdett. Szerencsére csapata, a TSM nyitott volt a váltásra, így a dán csillag fogja vezetni az egyik legnagyobb múlttal rendelkező LCS csapatot a 2021-es idénytől kezdve.

Távozik az egyik legnagyobb

Ha az észak-amerikai szcénáról beszélünk, akkor biztosan sokaknak beugrik a „trashtalk” királyának, Doubleliftnek a neve. Yiliang „Peter” Peng még 2011-ben kezdte el profi karrierjét a CLG csapatában. Akkoriban még nem volt kiforrott az esport porond, így a játékosok úgymond csapongtak a klubok között.

Doublelift is pár hónapon belül egy új keretben találta magát, még szintén 2011-ben volt az Epik Gamer játékosa is. Később megfordult egy rövid ideig az unRestricted eSports-nál, valamint a Curse-nél is. Ezután a LoL esport is fejlődni kezdett, DL pedig elkezdte építeni az örökségét.

Még 2011 végén került vissza a CLG-hez, ahol egészen 2015 októberéig játszott. Négy év alatt elérte, hogy ő legyen az a játékos, akitől a legtöbb amerikai lövész retteg, valamint segített abban is, hogy kialakuljon az ikonikus TSM-CLG ellentét. Megosztó személyisége jót tett a friss esportágnak, a balhék, beszólások, na meg összességében a dráma mindig is csábította a nézőket.

Talán akkor robbantott a legnagyobbat Doublelift, amikor bejelentette, hogy elhagyja a CLG-t és a legnagyobb riválishoz, a TSM-hez szerződik.

Ez még azóta is az LCS egyik, ha nem a legnagyobb drámája. Doublelift azonnal trófeákat kezdett el gyűjteni a fekete-fehérekkel, s tette mindezt addig, amíg ismét válaszúthoz nem ért. Két év után, 2017-ben kölcsön adták a Team Liquidnek, ahol olyan jól érezte magát, hogy még abban az évben át is igazolt hozzájuk. Új szupercsapat született, a Liquid lett a régió legdominánsabb csapata.

 

Végül „fiatalítás” áldozata lett Doublelift, így 2020-ban ismét a TSM keretében találta magát. Még egy utolsó nagy rohammal megmutatta a világnak, hogy ő az egyik legjobb, aki ebben a pozícióban megfordult, s bajnoki címet szerzett Bjergsen oldalán. Épp úgy, ahogy barátja, a napokban Yiliang Peng is bejelentette, hogy visszavonul a profi játéktól.

A karrierje során összesen 2098 killt szerzett, s mindezt 486 meccs alatt szedte össze. Kétszer is kijutott az MSI-ra, valamint nyolcszor fordult meg a világbajnokságon. Összesen nyolc trófeát hódított el.

Cloud

Korábbi cikkek

Jön a Mátrix 5. része, és ez nem biztos, hogy rossz hír

Gábor János 2024.04.04. - Annak ellenére is belevág a Warner Bros. egy ötödik Mátrix film…

22 perc telt el azóta...

Feltörték a PS Portalt, hogy fussanak a PSP játékok, de sosem fogjuk látni

2024.04.04. - Most már hivatalos: A PlayStation Portal, amit a Sony eredetileg a PlayStation 5-höz…

1 óra telt el azóta...

Botrány: halálos fenyegetések miatt fújták le a Nintendo bemutatóit

Gábor János 2024.04.04. - A japán rendőrség a jelentések szerint letartóztatott egy személyt, akit azzal…

2 óra telt el azóta...

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

13 óra telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

14 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

16 óra telt el azóta...