Életmód

A COVID-19 oltóanyag miatt kerültek bajba a videojáték-vállalatok

A november sok szempontból figyelemre méltó hónap. Ami a videojáték-ipart illeti, rengeteg érdekes új játék jelent/jelenik meg, közben volt egy amerikai elnökválasztás, Magyarországon pedig a koronavírus miatt ismét korlátozások lépnek életbe. A világjárvány egyébként számos iparágban okozott hatalmas károkat, ám elmondhatjuk, hogy mivel sokan otthon ülnek és játszanak, a játékipar valamelyest fellendült. Persze egyes játékok, filmek megjelenése pont emiatt késett.

Most azonban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a Pfizer gyógyszeripari vállalat és a német BioTech létrehozott egy oltóanyagot a COVID-19 legyőzésére, amely 90 százalékos hatékonysággal működik. Ennek eredményeként a videojáték-vállalatok részvénypiaci részesedése az egész világon rohamosan csökkenni kezdtek.

A jelenleg zajló járvány hatalmas károkat okozott az elmúlt kilenc hónapban. Nemcsak közegészségügyi, de nemzetgazdasági szempontból is. A világjárvány alapvetően megbénította a filmipart és a mozit. Hasonló módon a járvány számos szempontból kárt okozott a videojáték-iparban is, ami most csökkenő részvények formájában jelenik meg.

A hírt a tőzsdei elemző, a Briefing.com tette közzé Twitter oldalán. Azt állítják, hogy a videojáték-vállalatok részvényei csökkenést mutatnak, miután bejelentették az oltás sikerét. Említésre került többek között a Nintendo, a Ubisoft, az Activision és a Take-Two Interactive.

Ironikus módon néhány cég részvényeinek értéke (például Activision Blizzard) júliusban megemelkedett, ám most úgy tűnik, hogy ennek éppen az ellenkezője történik.

Ez azért lehetséges, mert a COVID 19 oltás megjelenése azt eredményezi, hogy az emberek már kevésbé félnek a vírustól, kevésbé gondolnak arra, hogy több időt kell otthon tölteniük. Így a videojáték iránti érdeklődés is csökken.

Valószínűleg a részvénycsökkenés csak átmeneti, hiszen természetes, hogy a piac reagál a sikeres oltás megjelenésére. Megjelenése óta számtalan céget súlyosan érintett a járvány. A Sega például nagy bajban van, rengeteg játéktermet zártak be, és létszám-leépítéseket tartanak.

Nagyon jó hír viszont, hogy a COVID19 vakcina valóban hatékonynak tűnik, és reméljük, hogy a világon egyre több ember számára elérhető lesz, és megoldást nyújt a betegségre. Elvégre sokkal jobb érzés egészségesen leülni a gép elé játszani, nem igaz?

 

DV

Korábbi cikkek

Ez már mennyiség: 136 film és 5 sorozat került fel csendben a SkyShowtime-ra

Bódi Dániel 2024.04.05. - Audrey Hepburn, Al Pacino, Brendan Fraser, Eddie Murphy, Dwayne Johnson, Leonardo…

2 óra telt el azóta...

Jönnek az Apple otthoni robotjai? Akár kettő is lehet – ezt tudjuk eddig

Gábor János 2024.04.05. - Az Apple abban reménykedik, hogy „a következő nagy dobása” egy otthoni…

2 óra telt el azóta...

Igazán megéri elindítanod a mobilos Warzone-t, ütős ajándékok várnak

2024.04.05. – A Call of Duty március 21-én egy újabb címmel bővült. A Warzone Mobile…

2 óra telt el azóta...

9 addiktív, mégis elhanyagolt sorozat a Netflixen, amit látnod kell!

Gábor János 2024.04.05. - Ezek a Netflix sorozatok a lebilincselő narratívájukkal és egyedi bájukkal olyanok,…

3 óra telt el azóta...

Olyan újítást kap az Edge böngésző, amit a gamerek imádni fognak

2024.04.05. - A Microsoft Edge webböngésző olyan új funkciót kap, aminek bizonyára minden PC játékos…

4 óra telt el azóta...

Nem minden a számozás: ezt az AMD 3D V-Cache processzort ne válaszd

2024.04.05. – Manapság az AMD és az Intel teljesen más utat jár be, ha a…

4 óra telt el azóta...