League of Legends

Már 11 éves a League of Legends, a világ egyik legsikeresebb játéka

Ha valaki felvonta a szemöldökét a címet olvasva, azt el kell keserítsem. A League of Legends egyértelműen a valaha készült egyik legsikeresebb videojáték. Egy kis céget, a Riot Games-t 11 év alatt az egekbe emelte, valamint még idő közben egy stabil esport közeg is sikeresen kiépült. Mind a mai napig a legnézettebb esport játéknak számít a LoL, s a jelenlegi adatok szerint nem valószínű, hogy ez hamarosan változni fog.

A híres MOBA még 2009. október 27-én jelent meg. Érdekesség, hogy akkoriban még volt fizikai kiadása is a játéknak, egy gyűjtői doboz. Ma már arany áráért lehet kapni az interneten (ha egyáltalán lehet), ugyanis a League of Legends eredetileg is egy teljes mértékben online modellt követett. A kuriózumnak számító dobozos kiadáshoz speciális skinek is jártak, amik ma már beszerezhetetlenek. Így azok, akik még 11 évvel ezelőtt bizalmat szavaztak a Riot Games-nek, ma már egy igazán értékes felhasználóval rendelkeznek.

A 10. születésnap hatalmas durranás lett, a Riot Games több, a League of Legends világára épülő projektet is bejelentett.

Az elmúlt egy év ezekre a bejelentésekre fókuszált. Meg kell, hogy mondjuk, hatalmas sikert aratott eddig az összes megjelenés. S ugyan szervesen nem kapcsolódik a VALORANT (a Riot Games lövöldéje) a League of Legends-hez, ha utóbbi nem lett volna annyira sikeres, akkor biztosan előbbi sem születhetett volna meg. Így mondhatjuk, hogy a taktikai FPS is a LoL öröksége.

Kitárult a világ

A Riot Games bajszát sokáig húzogatták a rajongók azzal a felütéssel, hogy nincs túl sok értelme a cég nevében a többesszámnak. Elvégre 10 éven keresztül csupán a League of Legends-et dédelgették a Riotnál. Erre a 10. születésnapon rendesen odacsapott a kiadó, a VALORANT mellett bejelentettek egy új auto battlert, valamint egy online gyűjtögetős kártyajátékot is. Ezek mellett érkezik hamarosan egy Wild Rift nevű mobilos port, ami később konzolos támogatást is kap majd. Valamint egyszer majd érkezik egy League of Legends tematikába ültetett verekedős, na meg egy akció-RPG játék is.

 

Már itt alig tudtuk követni az újdonságokat, a Riot Games azonban még tovább görgette azt a bizonyos lavinát. A Game Awards gálán bejelentették, hogy megalapították a Riot Forge kiadót. Ez a cég külsős fejlesztők munkájával fog foglalkozni, akik LoL tematikájú játékukat szeretnék a nagyközönség elé tárni. Ebben természetesen támogatásra is számíthatnak a kisebb indie fejlesztők, a Riot Forge nem csak a nevét fogja adni a projekthez. Az első munkákat már a Game Awards-on bemutatták, készül a CONV/RGENCE és a Ruined King: A League of Legends Story is.

Summa summarum

Bőven volt hát mit befogadni 2020-ban, még úgy is, hogy a koronavírus átírta az általános szabályokat. A Riot Games home office-ban folytatta a bejelentett játékok és tartalmak fejlesztését, s még így is sikerrel abszolváltak eddig mindent. A Legends of Runeterra és a Teamfight Tactics már egy kicsivel a VALORANT megjelenése előtt piacra került, a Wild Rift pedig hamarosan nyílt tesztfázisba kerül Európában.

A League of Legends még mindig olyan sikeres, mint korábban. Az esport ágazat világbajnokságának döntőjét a hétvégén rendezik meg, a 11. előszezon pedig már „látható a kanyarban”. Kevés olyan online játékot ismerünk, ami töretlen sikerrel haladt előre 10 éven keresztül, valamint olyannal is nehéz találkozni, ami ilyen jól lavírozott a COVID-19 okozta káoszban.

Lehet, hogy már 11 éves a játék, de még mindig frissnek hat, ez pedig egyértelműen a fejlesztők sikere. Reméljük, még sokszor ennyit túlél!

Cloud

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

6 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

7 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

7 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

7 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

7 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

8 óra telt el azóta...