CS2

Hardveres cheat: Így tudnak csalni a profi CS:GO játékosok

Sparkles ismét bedobta magát a mély vízbe, ezúttal a cheat szoftverek mélyére ásott. Egy hardveres cheatet vásárolt meg és kipróbálta az eszközt működés közben, pusztán a tudomány kedvéért. Mindenki tudja, hogy a Valve Anti-Cheat (VAC) elég könnyen átverhető. Erre egy külön iparág épült az évek során, amit bármennyire is próbál felszámolni a Valve, egyszerűen nem megy, öntanuló mesterséges intelligencia ide vagy oda.

Íme a lényeg

A szoftveres cheatek egy részét persze képes megfogni a VAC, de a komolyabb szoftverek még az olyan nagyágyúk védelmi rendszerén is ki tud fogni, mint az ESEA vagy a FaceIT. Ezzel szemben ott vannak a hardveres cheatek, ahol a lebukási arány a nullához konvergál, feltéve ha a használója ésszel állítja be a megfelelő opciókat.

De hogy is működik mindez?

Alapvetően szoftveres megoldásokat használnak a csalni vágyók, ami a számítógép memóriáját módosítja úgy, hogy nekünk az kedvező legyen. Az olyan programok, mint az ESEA vagy FaceIT anti-cheat ezeket a memóriamódosító alkalmazásokat próbálja szűrni. Ebben az esetben viszont egy dedikált chip gondoskodik a játékmemória olvasásáról, azaz nem kell egyetlen külső szoftvernek sem futnia ahhoz, hogy működésbe lépjen a cheat.

Ennek megfelelően még a lövés gombot sem kell megnyomnunk, hiszen ha beállítjuk, hogy a játék memóriájából folyamatosan kiolvassuk az ellenfeleink helyzetét, akkor túl nagy meglepetés már eleve nem érhet. Ennek köszönhetően akár egy kezdő játékos is fel tudja venni a versenyt a profikkal.

A profik is használják?

A cheat fejlesztője határozottan állította Sparkles videójában, hogy több esetről is tudomása van, ám itt inkább fél-profi játékosokról van szó, azaz olyanokról, akik kapnak már fizetést, de nincsenek ott a top csapatok között. Ettől függetlenül persze könnyen lehet, hogy az online mérkőzésekben egy kis segítséghez nyúlnak egyesek, ami a jelenlegi koronavírus-időszakban elég gyakori. A LAN-on nem igazán lehet ilyennel próbálkozni, ott ugyanis nem engedélyezett a külső hardverek csatlakoztatása, sőt a nagyobb versenyeken a versenyzők a saját perifériáikat sem hozhatják, hanem a megrendelt egereket, billentyűzeteket a rendezők szerzik be és adják át bontatlanul.

Miért?

Röviden csak annyit mondanánk, hogy mert elképesztő nagy pénz van a csalásban. Minél nagyobb szinteken játszik valaki, annál többet költ el a pénztárnál. Ahol pénz van, ott sajnos mindig lesz csalás is.

 

DV

Korábbi cikkek

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

10 óra telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

11 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

13 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

13 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

13 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

14 óra telt el azóta...