Call of Duty

Mit használjak? – A Modern Warfare és a Warzone legjobb fegyverei

Az internet népe előszeretettel rangsorolja a különböző játékok használati tárgyait. A Modern Warfare és a Warzone esetében sincs ez másképp, olyannyira nem, hogy itt hetente érkeznek toplisták. Hogy miért? Nos a válasz egyszerű, egy-egy frissítés hatalmasat tud lendíteni a metán, aminek komoly hatása van a játékmenetre. Könnyen lehet, hogy emiatt egy fegyver, amivel kedden még domináltunk, szerdára közel sem teljesít úgy, mint addig. A folyamatos változtatások a játék szavatosságát hivatottak megtartani, ha állandóan arra vagyunk kényszerítve, hogy valami újat próbáljunk ki, kevésbé gyorsan égünk ki.

Az Infinity Ward által fejlesztett Call of Duty az egyik legjátszottabb lövölde a piacon, főleg azóta, hogy egy ingyenes Battle Royale módot is kapott. A Warzone félelmetes ütemben fejlődött, jelenleg a hatodik szezonjában járunk a játéknak. Hamarosan megjelenik az új CoD, a Black Ops Cold War, aminek szintén része lesz a Warzone.

Addig viszont a jelenlegi címmel kell lavíroznunk, s jobb, ha erre a legjobb fegyvereket használjuk. A hatodik szezonra is módosult a meta egy kicsikét, megnéztük hát, hogy mire esküsznek az elhivatott játékosok.

5. HDR

Szépen lassan, de statisztikailag a HDR lehagyta az AX-50-et a Warzone-ban, holott utóbbinak jóval nagyobb volt a közkedveltsége korábban. Viszont az adatok nem hazudnak, jelenleg jobban megéri a HDR-t használni, ugyanis sokkal jobban teljesít. A pontosság növeléséhez a játékosok 52%-a a Variable Zoom Scope-ot használja rajta. Minimális bullet drop és masszív sebzés? Pontosan erre van szükség!

4. Grau 5.56

Sokan már biztosan unjátok a Grau folyamatos említését a különböző toplistákban, de most ezúttal nem szubjektív, hanem objektív alapon került be a legjobb ötbe. Sokan azért kedvelik ezt a fegyvert, mert az iron sightja kiváló, így a legtöbb kiegészítőt a sebzés növelésére lehet ellőni. Ha nincsen kéznél egy kimaxolt Kilo, akkor bizony a Graunál keresve sem lehet jelenleg jobban teljesítő AR-t találni a játékban.

3. Bruen MK9

Gyengítés ide, vagy oda, a Bruen még mindig top 3-as fegyver a Warzone-ban. Lehetséges, hogy a korábban eszközölt egyensúly-frissítéssel kissé megtépázták, de statisztikailag még mindig jóval jobban teljesít, mint bármi más a kategóriájában. Mindez meglepő, elvégre az LMG-ket a Bruenig kevesen szerették, ugyanis jóval lassabb őket újratölteni, mint bármi mást. A Monolithic Suppressor és az XRK Summit 26.8 kiegészítők még mindig kompetitív határon tudják tartani a puskát. Ha nem kapott volna két hullámban is nerfet, valószínűleg a dobogó tetején pihenne.

2. Kilo 141

Korábban már elhintettem, hogy a létra felsőbb harmadában még találkozni fogunk a Kilo-val, s lám itt is van a második helyen. A Graut maga mögé szorító Assault Rifle szinte alig rendelkezik visszarúgással, ami egy verdanski összecsapás során hatalmas előnyt jelenthet. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy mindehhez egy 60 golyós tár és a tűpontos VLK 3x Optic kiegészítő is hozzájár. Ha nem Kilo 141 van belepakolva a Loadoutodba, akkor bizony valamit rosszul csinálsz.

1. MP5

Akik abban reménykedtek, hogy az MP5 lemarad az objektív listáról, azok most biztosan szomorkodnak. Így van, lehetett sejteni, hogy a játék egyik legkedveltebb SMG-je lesz az, ami statisztikailag a legjobban teljesít. Ebben az esetben a játékosoknak abszolút jó az ízlésük, ugyanis azért használják sokan, mert tényleg bivalyerős. Közelharcban legyőzhetetlen, a kiegészítőknek köszönhetően ugyanis tökéletesen szabályozhatjuk a fegyver ADS-ét, így tényleg csak rajtunk múlik, hogy hova tartjuk az SMG-t. Lenyűgöző mobilitás és kiemelkedő tűzgyorsaság jellemzi. Ennél pedig nem is kell több ahhoz, hogy battle royale meccset nyerjünk.

Mindezek mellett kiválóan lehet aprítani a CR-56 AMAX-szal, vagy éppen ajánlatos lehet egyszer-kétszer Renettit magunknál tartani. Közkedvelt fegyver még az AX-50 és a Strela-P is a játékosok körében, valamint az Origin 12 is. Talán ennyi lenne így a Modern Warfare ciklus végére a szűkített listánk, ez már valószínűleg nem fog komolyabb megváltozni a Cold Warig.

Cloud

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

9 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

9 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

10 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

10 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

10 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

11 óra telt el azóta...