Tech/Tudomány

Úgy fest, a PS5 kompatibilis lesz a PSP-vel és PS Vitával

Bár közel sem fogyott annyi belőle, mint a versenytársából, a Sony mégis nagy sikert aratott hordozható játékkonzoljával, a PSP-vel. A Sony sok évig támogatta a konzolt, ezalatt pedig több mint 80 millió darabot sikert belőle eladni.

Most úgy tűnik, hogy a elő lehet kaparni a PSP-t a szekrényből, mert egy szabadalom alapján kompatibilis lesz a PS5-tel.

Nemrég ugyanis közzétettek egy még januárban beadott Sony szabadalmat, mely tartalmaz egy képet,  ami különféle PS5 kiegészítőket és perifériákat mutat be. Ezek mind kompatibilisek lehetnek a PS5-tel. A perifériák között szerepel persze a billentyűzet, az egér, a Move kontroller, a PlayStation VR headset, a PlayStation Camera és a PSP is. Sőt, a szabadalom szövege megemlíti a PlayStation Vitát is.

 

Mire jó a kompatibilitás?

Az egyik opció lehet a távoli játék funkció. Talán sokan nem tudnak róla, de sok PS4 játékot lehet játszani PlayStation Vitán, távoli játékkal. Sajnos mivel a Sony 2019-ben befejezte a Vita támogatását, kissé furcsa lenne, ha a PS5 esetében visszahozná a támogatást.

Sőt, azt is tudjuk, hogy a kifejezetten PS5-re készült játékokhoz szükség lesz az új DualSense kontrollerre, szóval a távoli játék nem lehet opció. A PS5 viszont visszafelé kompatibilis a PS4-gyel, így végülis, miért ne működhetne azon játékok esetében?

Vitán felül áll (höhö), hogy a Vita ilyen funkcióját talán kevesen használnák ki, ám ha a szabadom alapján tényleg bevezetik, azzal még egy plusz pontot szerez a Sony. Azok, akik még mindig tartanak otthon PSP-t, vagy PS Vitát, ők ezzel is kapnak még egy kis extrát a Sony-tól.

Bárhogy is lesz, szép dolog, hogy a Sony gondolt azokra, akiknek még lehet régi kézi konzolja. Hogy ebből a kompatibilitásból végül lett-e valami, hamarosan kiderül, amikor a PS5 az év végén végre megjelenik. Ebben nincs Vita.

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

4 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

4 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

4 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

5 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

5 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

6 óra telt el azóta...