Call of Duty

Ezek a Call of Duty: Warzone legkedveltebb Perkjei

A Call of Duty: Modern Warfare égisze alatt megjelent Warzone a battle royale kategória egyik legkedveltebb játéka lett az elmúlt hónapokban. Persze ebben oroszlánrészt vállalt a CoD széria húzóneve, de az Infinity Ward fejlesztése egyébként önmagában is szórakoztató lett. Tele volt olyan megoldásokkal, ami sikeresen adott új lendületet a kategóriának. A pörgős játékmenet és a hatalmas pálya, na meg az egyéb kiegészítő lehetőségek kellemes szavatosságot adnak a játéknak, a szezonokra bontott új tartalmakról már nem is beszélve.

Mivel battle royale-ról beszélünk, ezért nagyon nehéz konzisztensen jól teljesíteni. Összességében rettentően nehéz zsinórban több meccset is megnyerni, ez sokszor a legnagyobbakon is kifog. Többnyire azt szokták mondani, hogy a komfortosan játszók teljesítenek a legjobban. Ehhez persze meg kell találni azokat a fegyvereket és felszereléseket, amik úgy harmonizálnak egymással, hogy az végeredményben a teljesítményünkön is meglátszódjon.

Perkből is megárt a sok

S míg mindebben van némi igazság, a helyzet az, hogy a metát többnyire a fejlesztők irányítják. Ők döntik el, hogy melyek azok a fegyverek, amik átlagon felül fognak teljesíteni. Egy kis tárhely növelés itt, egy apró sebés buff ott és máris minden a feje tetejére állt. Amit viszont nem szoktak folyamatosan piszkálni az Infinity Wardnál, az a Warzone Perkjeinek hatásai.

Ilyen téren szintén játszik az előző kijelentés, miszerint az ember többnyire akkor teljesít jól, ha komfortos felszereléssel indul harcba. A Lootshare adatai alapján viszont a Perkek kategóriájában is meghatározhatunk egy félig-meddig objektív listát. Itt Perkek előfordulási gyakoriságát összevetették a győzelmi aránnyal, így pedig kialakult egy sorrend, ami lényegében azt tükrözi, hogy mely Perkek a legsikeresebbek a játékban.

Íme a szűkített ötös lista:

5. Cold-Blooded

Örültem, amikor megláttam, hogy összességében a Cold-Blooded egy sikeres és sokak által alkalmazott Perk, ugyanis nálam is minden Loadoutban benne van. Ez azt jelenti, hogy mégsem vagyok annyira reménytelen Warzone téren, mint azt egyébként gondoltam. Ennek a Perknek köszönhetően elbújhatunk az AI vezérelt célzórendszerek elől, valamint a thermal optikák sem tudnak minket lebuktatni. Sokan használnak Recon drónokat a játékban, a Cold-Blooded pedig egy kiváló képesség ellenük. Meglátni megtudnak, ám nem tudnak megjelölni minket.

4. Ghost

Egy battle royale játékban minden a túlélésről szól. S ha az összes ellenfelünk hatalmas gépfegyverekkel rohangál fel s alá, akkor bizony nincs is annál biztonságosabb, ha észrevétlenül tudunk mozogni. Pláne abban a helyzetben, amikor egy meccs végi UAV gyakorlatilag eldönthet egy pozíciós harcot. Sőt a Heartbeat Sensor sem tud mit kezdeni a Ghostot használókkal, így érthető, hogy miért olyan közkedvelt és sikeres választás.

3. E.O.D.

Ez a másik olyan Perk, amit többnyire magamnál tartok. Jelenleg kulcsfontosságú szerepet kapnak a játékban a robbanószerek. Sokan még mindig a járművekkel akarják elvégezni a piszkos munkát, erre pedig a C4-nél nincs jobb válasz. Ráadásul az épületeket is szokszor teleaknázzák, így semerre sem futhatunk biztonságban. Kivéve akkor, ha E.O.D.-t használunk, ez a Perk ugyanis növeli a túlélési esélyeinket a robbanószerek ellen. Jelenleg a közösség több, mint 61%-a használja a statisztikák szerint.

2. Overkill

Gondolom senki sem lepődik meg, hogy az Overkill Perk felkerült a listára. Valószínűleg a legtöbben adatok nélkül a top 3-ba várták ezt a képességet. Ez az a Perk, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre két elsődleges fegyvert hordjunk magunknál. Félelmetesen erős, így az sem meglepő, hogy a játékosok 73,3%-a rendszeresen használja.

1. Amped

A Warzone közösség által legtöbbet használt Perk pedig nem más, mint az Amped. Ez a utility képesség lehetővé teszi, hogy gyorsabban váltsunk a fegyvereink között, ezzel könnyebbé téve egy kellemetlen lőpárbajt. Valószínűleg a legtöbben átláttok a szitán és tudjátok, hogy ezt összességében az Overkillel párosítva szokták hozni a meccsekre a játékosok. Nem csoda, hogy itt is bőven 70% fölött van az előfordulási gyakoriság. Egészen pontosan a játékosok 75,3%-a alkalmazza.

Mit szólsz a listához? Neked melyik Perk a kedvenced?

Cloud

Korábbi cikkek

Íme a PC-történelem 4 legborzalmasabb, semmire se való videokártyája

RP 2023.10.05. - Ha megnézzük a jelenlegi videokártya-piacot, akkor könnyű elfelejteni, hogy bizony nem csak…

23 perc telt el azóta...

Megadta magát az Apple: iPhone-ra is jöhetnek a retro emulátorok

Gábor János 2024.04.07. - Az App Store szabályainak módosítása, amit az Apple Insider szúrt ki,…

39 perc telt el azóta...

Eldobod az agyad: új CoD-ot és Gears of Wart mutathat be az Xbox

Gábor János 2024.04.07. - A Microsoft a jelek szerint azt tervezi, hogy a hagyományos nyári…

1 óra telt el azóta...

A batbimbók nyomában – Miért kapott mellbimbókat Clooney Batmanje?

Bódi Dániel 2023.10.04. - Tyúú, hogy mekkora katasztrófa volt a Batman és Robin! Te jóságos…

1 óra telt el azóta...

Star Wars Outlaws: jön az új előzetes, amiből minden kiderülhet

Gábor János 2024.04.07. - Nem elég nagy a csinnadratta a franchise új Ubisoft játéka körül,…

2 óra telt el azóta...

Vajon tényleg egy szimulációban élünk? – A „valóság” csak egy Mátrix?

Gábor János 2023.10.03. - Sokan bíznak benne, hogy egyszer jön egy nagy ébredés, és kiderül,…

2 óra telt el azóta...