Fortnite

Marvel hősök, akik kiváló Fortnite skinek lehetnének ebben a szezonban

Sok kritika érte mostanában az Epic Games-t és a Fortnite-ot. A fejlesztők még anno a harmadik-negyedik szezon környékén kezdték el komolyan venni a Battle Royale mód háttértörténetét is, s azóta folyamatosan valami érdekességgel álltak elő. A legtöbb kritika azért érkezett a játékosoktól, mert úgy érezték, hogy az utóbbi néhány hónapban inkább a kollaborációk kerültek előtérbe, a történetet pedig elhanyagolták a fejlesztők. A legújabb szezonban viszont beintett mindenkinek az Epic és egy hivatalos Marvel szezonnal rukkoltak elő. Vagyis egyszerre élesítettek egy hatalmas kollaborációs csomagot és fejtették tovább a Fortnite kánont.

 

Véleményem szerint ez egy kiváló lépés volt a fejlesztők részéről. Nem csupán az éppen aktív közösséget szolgálták ki, hanem még tovább szélesítették a Fortnite elérését. Eddig egy-két napig elérhető kozmetikai elemekkel piszkálták meg a Marvel-rajongó csoportokat, ám ezek valószínűleg összességében nem voltak olyan erősek, hogy többen elszánják magukat arra, hogy letöltsék maguknak a lövöldét. Ezúttal viszont több hónapnyi szórakozás vár a Marvelt kedvelőkre, ez pedig biztosan többek számára csábítóbb lehet.

S ha már megugrott a játékosbázis, bizony meg kell őket ragadni játékbeli tartalmakkal. A Fortnite történetében először kaptunk olyan Battle Pass-t, amiben minden egyes karakter licencelt, vagyis nem eredeti Epic Games tervezés. Minden speciális stílus, vagy éppen hős felbukkant már a Marvel képregények oldalain, csupán a kiegészítők kaptak “fortnite-os” beütést. Érdekesség, hogy a kollaboráció oda-vissza működik, míg a Fortnite-ban Marvel szuperhősöket irányíthatunk, addig a képregények oldalain fel-feltűnnek a Fortnite karakterei.

Középpontban a képregények

Így van, direkt említettem a képregényeket, ugyanis az Epic Games nem a Marvel Cinematic Universe (röviden: MCU) alapján bővítette a játékot, hanem a képregények oldalain látható karakterek elevenedtek meg. Ugyan fontosak a filmes adaptációk is, ugyanis elsősorban a Marvel-mozik hozták el az igazi áttörést, a Fortnite fejlesztői mindig is a képregényeket részesítették előnyben. Anno Black Widow és Starlord sem a filmes variánsokra hajazott.

Azt tudjuk, hogy az aktuális szezon egészen november végéig fog tartani, ahogy azt is, hogy nem áll le az Epic és a Marvel a szuperhősök implementálásával. A szezon startja után pár nappal felbukkant az Item Shopban Ezüst Utazó, valamint a legújabb pályaváltozások azt jelzik, hogy hamarosan Fekete Párduc és Hangya is megérkezhet a Fortnite-ba. Galactus-ról már nem is beszélve. S ha már ilyen szép számmal képesek a fejlesztők bővíteni a repertoárt, mi összeállítottunk egy listát azokról a szuperhősökről, akiket még szívesen látnánk a játékban.

A listát a Marvel képregények alapján állítottuk össze, a legfőbb fókusz pedig az volt, hogy kik mutatnának igazán jól a Fortnite világán belül. Vagyis ebben az esetben inkább a külcsín az, ami számított.

Gwenpool/Spider-Gwen

Utóbbit a Pókember: Irány a Pókverzum! című filmből már páran ismerhetik. Itt lényegében a képregény készítői Gwen Stacy-t helyezték Pókember helyére. A másik variáció pedig szintén Gwent helyezi új szerepbe, ám abban az esetben Wade Wilson Deadpooljának helyét veszi át. Mindkét variáns 2015-ben jelent meg először a képregények oldalán, s nagy meglepetésre azóta is nagy sikernek örvendenek ezek a speciális történetek. A Fortnite-ba is simán elférne belőlük egy-egy Outfit.

Ghost Rider (Szellemlovas)

Ghost Rider egy legendás szuperhős a Marvel univerzumban. Első önálló kötete 1973-ban jelent meg, bár a hőst már 1972-ben bemutatták. Az első Szellemlovast Johnny Blaze-nek hívták, őt alakította egyébként Nicolas Cage is a 2007-es filmadaptációban. S míg ez a variáns is elég jól mutatna a játékban, véleményem szerint sokkal stílusosabbnak tűnik a Robbie Reyes-féle Szellemlovas. Szívesen látnám a Fortnite-ban.

Blade (Penge)

Mindamellett, hogy összességében nem volt mindegyik Wesley Snipes film pocsék, mára meglehetősen furcsa megítélése lett Pengének. Akik rendszeresen olvassák a Marvel képregényeket, azok tudják, hogy jóval több van a karakterben, mint egy érzelemmentes könnyű-horror főszerep. Arról nem is beszélve, hogy Blade a 2020-as Bosszúállók oszlopos tagja, így bőven beférne a Fortnite-ba is, elvégre az aktuális képregényes csapat fele már elérhető, s Fekete Párduc is valószínűleg hamarosan érkezik.

Black Widow (War Widow)

Igen tudom, Fekete Özvegy már benne van egy ideje a Fortnite-ban, viszont ebben az esetben vagy kivételt kéne tennie az Epic-nek, vagy kihoznia egy új, speciális stílust. Szintén idén csatlakozott újra a Bosszúállók képregényes csapatához Black Widow. Bár ha egészen pontosak szeretnénk lenni, akkor Romanova ügynök klónja lépett 2020-ban a legendás karakter helyére. Ez az „új” Fekete Özvegy pedig a War Widow páncélt használva felvette a harcot a Fészekkel (Brood), segítve ezzel társai munkáját. Ez a páncél pedig annyira fantasztikus, hogy szívesen harcba szállnánk vele a Fortnite világában is!

Cloud

Korábbi cikkek

A LEGO-szerű Xbox 360 árán már egy Xbox Series-t is vehetnél

Bódi Dániel 2024.04.03. - Jó drága lett "Európában" (Egyesült Királyságban) a tavaly szeptemberben bejelentett, és…

32 perc telt el azóta...

Leáldozhat a kukkolóknak az új iOS frissítéssel – fontos lépést tesz az Apple

Gábor János 2024.04.03. - Az Apple hamarosan megjelentet egy várva várt, zaklatás elleni frissítést az…

52 perc telt el azóta...

A 2023-as adatok szerint a live service játékok uralják a piacot

2024.04.03. - Az emberek szeretik az újdonságokat, legalábbis a fogyasztói társadalom eköré a "tény" köré…

58 perc telt el azóta...

Gyakorlómódot is magával hoz a Warzone harmadik szezonja

2024.04.03. - A Warzone fejlesztői március utolsó napjaiban ismertették, hogy milyen újdonságokkal készülnek az új…

1 óra telt el azóta...

Egy halom pénz és két új játék ütheti a GTA+ előfizetők markát

2024.04.03. - A GTA+ egy létező előfizetős program, aminek keretein belül speciális játékbeli tartalmakhoz juthatunk…

2 óra telt el azóta...

Ha kiborultál a Discord reklámjai miatt – itt van 8 másik király csevegő

Gábor János 2024.04.03. - Nem tudni, hogy csak kezdeti hisztéria, esetleg súlyosabb, elhúzódó balhé kezdete,…

2 óra telt el azóta...