Call of Duty

Ha dominálni szeretnél, íme a Warzone 5 statisztikailag legjobb fegyvere

A Call of Duty: Modern Warfare égisze alatt megjelent Warzone a battle royale kategória egyik legkedveltebb játéka lett az elmúlt hónapokban. Persze ebben oroszlánrészt vállalt a CoD széria húzóneve, de az Infinity Ward fejlesztése egyébként önmagában is szórakoztató lett. Tele volt olyan megoldásokkal, ami sikeresen adott új lendületet a kategóriának. A pörgős játékmenet és a hatalmas pálya, na meg az egyéb kiegészítő lehetőségek kellemes szavatosságot adnak a játéknak, a szezonokra bontott új tartalmakról már nem is beszélve.

Mivel battle royale-ról beszélünk, ezért nagyon nehéz konzisztensen jól teljesíteni. Összességében rettentően nehéz zsinórban több meccset is megnyerni, ez sokszor a legnagyobbakon is kifog. Többnyire azt szokták mondani, hogy a komfortosan játszók teljesítenek a legjobban. Ehhez persze meg kell találni azokat a fegyvereket és felszereléseket, amik úgy harmonizálnak egymással, hogy az végeredményben a teljesítményünkön is meglátszik.

Forrás: Call of Duty

S míg mindebben van némi igazság, a helyzet az, hogy a metát többnyire a fejlesztők irányítják. Ha a kedvenc fegyverünk az M4A1, de közben a tárkapacitását megfelezi az Infinity Ward, akkor kezelhetjük mi úgy a gépkarabélyt, mintha a karunk meghosszabbítása lenne, valószínűleg nem leszünk vele olyan sikeresek, mint korábban. Főleg nem egy szorult helyzetben, amikor több irányba kell szórni az ólmot.

Vagyis összességében elmondhatjuk, hogy valahol félúton van az igazság. Szükséges a tudás és a fegyverek ismerete, ám emellett akarva akaratlan figyelni kell az aktuális helyzetet. Átlagosan azok teljesítenek a legjobban, akik képesek adaptálódni.

A legjobbak egy helyen

És ha már az adaptálódásról van szó, érdemes megfigyelni a Lootshare legújabb kutatását. A weboldal kezelői megvizsgálták a Warzone-ban használható fegyvereket és statisztikai szempontból sorba rendezték őket. Ez azt jelenti, hogy objektív képet kaphatunk arról, hogy egészen pontosan mely fegyvereket éri meg leginkább használni jelenleg.

Összevetették a különböző fegyverek teljesítményét és választási arányát, így a sokat használt fegyverek esetében sincs fals adat, ugyanis ha rosszul teljesít, akkor lecsúszik a létrán.

5. HDR

Kép forrása: CoD

Szépen lassan, de statisztikailag a HDR lehagyta az AX-50-et a Warzone-ban, holott utóbbinak jóval nagyobb volt a közkedveltsége korábban. Viszont az adatok nem hazudnak, jelenleg jobban megéri a HDR-t használni, ugyanis sokkal jobban teljesít. A pontosság növeléséhez a játékosok 52%-a a Variable Zoom Scope-ot használja rajta. Minimális bullet drop és masszív sebzés? Pontosan erre van szükség!

4. Grau 5.56

Kép forrása: Call of Duty

Sokan már biztosan unjátok a Grau folyamatos említését a különböző toplistákban, de most ezúttal nem szubjektív, hanem objektív alapon került be a legjobb ötbe. Sokan azért kedvelik ezt a fegyvert, mert az iron sightja kiváló, így a legtöbb kiegészítőt a sebzés növelésére lehet ellőni. Ha nincsen kéznél egy kimaxolt Kilo, akkor bizony a Braunál keresve sem lehet jelenleg jobban teljesítő AR-t találni a játékban.

3. Bruen MK9

Kép forrása: Call of Duty

Gyengítés ide, vagy oda, a Bruen még mindig top 3-as fegyver a Warzone-ban. Lehetséges, hogy az új egyensúly frissítéssel kissé megtépázták, de statisztikailag még mindig jóval jobban teljesít, mint bármi más a kategóriájában. Mindez meglepő, elvégre az LMG-ket a Bruenig kevesen szerették, ugyanis jóval lassabb őket újratölteni, mint bármi mást. A Monolithic Suppressor és az XRK Summit 26.8 kiegészítők még mindig kompetitív határon tudják tartani a puskát. Ha nem kapott volna két hullámban is nerfet, valószínűleg a dobogó tetején pihenne.

2. Kilo 141

Kép forrása: Call of Duty

Korábban már elhintettem, hogy a létra felsőbb harmadában még találkozni fogunk a Kilo-val, s lám itt is van a második helyen. A Graut maga mögé szorító Assault Rifle szinte alig rendelkezik visszarúgással, ami egy verdanski összecsapás során hatalmas előnyt jelenthet. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy mindehhez egy 60 golyós tár és a tűpontos VLK 3x Optic kiegészítő is hozzájár. Ha nem Kilo 141 van belepakolva a Loadoutodba, akkor bizony valamit rosszul csinálsz.

1. MP5

Kép forrása: Call of Duty

Akik abban reménykedtek, hogy az MP5 lemarad az objektív listáról, azok most biztosan szomorkodnak. Így van, lehetett sejteni, hogy a játék egyik legkedveltebb SMG-je lesz az, ami statisztikailag a legjobban teljesít. Ebben az esetben a játékosoknak abszolút jó az ízlésük, ugyanis azért használják sokan, mert tényleg bivalyerős. Közelharcban legyőzhetetlen, a kiegészítőknek köszönhetően ugyanis tökéletesen szabályozhatjuk a fegyver ADS-ét, így tényleg csak rajtunk múlik, hogy hova tartjuk az SMG-t. Lenyűgöző mobilitás és kiemelkedő tűzgyorsaság jellemzi. Ennél pedig nem is kell több ahhoz, hogy battle royale meccset nyerjünk.

Cloud

Korábbi cikkek

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

6 óra telt el azóta...

Több milliárd, a Chrome inkognitó módjában gyűjtött adatot töröl a Google

Bódi Dániel 2024.04.03. - Nem egy párhuzamos dimenzióban, hanem a mi valóságunkban "nyertek meg" egy…

7 óra telt el azóta...

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

9 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

9 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

9 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

10 óra telt el azóta...