Gaming

A Season 5 legjobb Warzone fegyverei a Bruen nerf után

Az ötödik szezon rendesen megzavarta a Warzone állóvizét. A jelentős pályaváltozások, új operátorok és fegyverváltoztatások bőven új irányba terelték a metát. S mikor a játékosok már kezdték megszokni az új vonalat, augusztus 20-án jött egy hirtelen frissítés és mindent megborított. Fixáltál a Famas shotgunt és gyengítettek a Bruenen, a szóban forgó módosítások pedig sokakat tanácstalan helyzetbe sodortak.

Mégis mi most a Warzone vezető loadoutja?

Természetesen itt egyből el lehetne sütni az örökös szöveget, miszerint „mindig az a legjobb felszerelés, amivel az adott játékos a legjobban tud bánni”. S míg félig-meddig ezzel egyet is értek, a profik szintjén valahogy mindig megtörik ez a modell. A League of Legends esportban lavírozó játékosok meta szerint választanak hőst és nem a kedvencükkel játszanak, ugyanis az a céljuk, hogy nyerjenek, s ennek okán a lehető legjobb karaktert választják. A CS:GO játékosok sem a kedvenc fegyverüket veszik, hanem a szerepüknek legmegfelelőbbet, na meg azt, ami éppen a metában a legsikeresebb. A VALORANT-ban sem vesz senki éles meccsen Bulldogot csak azért, mert az a kedvenc fegyvere, ha egy Vandállal egy lövéssel el lehet tenni láb alól bárkit.

Vagyis mindazonáltal, hogy nem érdemes elhanyagolni a preferenciát, mindig, minden játékban lesz egy vezető vonal, amihez azért minden helyzetben illik igazodni.

Aki sűrűn játszik a Warzone-nal, annak valószínűleg nem fogunk hajmeresztő újdonságokkal szolgálni, viszont azok biztos hasznosnak fogják találni a listát, akik relatíve ritkán, vagy csak nagyon régen játszottak a játékkal és igyekeznek visszarendeződni.

Mi a következő fegyvereket ajánljuk beépíteni az aktív Loadoutba a jelenlegi helyzetben:

Kilo 141

Az elmúlt pár szezonban a Kilo sehol sem volt a riválisokhoz képest. Azokat viszont mostanra az Infinity Ward olyan szinten szétbarmolta, hogy a 141-es meglepően jó helyzetbe került. Az enyhébb visszarúgása miatt jól kezelhető, ráadásul a tűzgyorsasága is épp a megfelelő kategóriába sorolandó. Közép és nagyobb távolságokban igazán jól szuperál, lehet vele osztani a sebzést rendesen. Ugyan nem egy gyengítés előtti Bruen, de a Kilo 141 is szépen tudja tizedelni a játékosokat. Csak ajánlani tudjuk!

Grau 5.56

A Grau valahogy képtelen kirohadni a metából. A fejlesztők rendesen megkörnyékezték a negyedik szezon során, ám a fegyvert akkor érő gyengítések sem tudták szignifikánsan megváltoztatni a hatékonyságát. Ugyan az előző szezonban félelmetesen OP-nak (overpowered – túlzottan erős) számított, a nerfek csupán a legjobb fegyverek közé tudták taszítani. Alternatívái tehát már vannak, viszont ha a Season 4-ben hozzászoktál, nem érdemes váltani róla.

MP5

Az MP5-nél hosszú ideje nincs megbízhatóbb SMG a Warzone-ban. Ez abból is látszik, hogy a metaváltozások után sokan reflexszerűen fordultak vissza hozzá, a végeredmény pedig meglepően meggyőző volt. Sokan az MP7-re esküdtek az elmúlt hónapokban, ám mára már a legtöbben az MP5 felé húznak. Mobilitás, magas sebzés, valamint a fegyverkategóriához mérten meglepően nagy hatótáv jellemzi a fegyvert.

Bruen

Ilyen téren becsapós volt a cím, ugyanis függetlenül attól, hogy legutóbb célirányosan gyengítették az LMG-t, még mindig a játék egyik legerősebb fegyverének számít. Ilyen téren nagyon hasonlít a Graura. Már nem számít őrületesen túlpakolt golyószórónak, viszont most az „egészséges” legjobbak kategóriájában pihen. Nagy távolságokat lőhetünk be vele, s ha a kezünk hozzászokott a kezeléséhez, nem érdemes váltani róla.

Vannak olyan Warzone tartalomgyártók és játékosok, akik ezeken felül még esküsznek a CR.56 AMAX-ra, valamint a FAL-ra, ám ezeket a fegyvereket nem olyan egyszerű kezelni, mint az előbb felsoroltakat, így inkább azt javasolnánk, hogy kerüljétek őket.

Az M4A1 és az MP7 még mindig használható stádiumban van, de ahogy az előbb a lista során is említettük, ha lehet Graunk, vagy MP5-ünk, nem sok értelmét látjuk ezt a kettőt alkalmazni.

Cloud

Korábbi cikkek

Élőben szurkolhatsz TheVR Janinak a Magyar Streamer Bajnokság döntőjén Budapesten

2024.04.04. - Aki figyelemmel kísérte az elmúlt hetekben a magyar streamereket, láthatta, hogy igen komoly…

2 óra telt el azóta...

Miért fontos, hogy a gamer szék ergonomikus kialakítású legyen?

Az elmúlt években a videojátékok és az e-sportok népszerűsége robbanásszerű növekedésnek indult, ezzel együtt megnőtt…

2 óra telt el azóta...

Jön a Mátrix 5. része, és ez nem biztos, hogy rossz hír

Gábor János 2024.04.04. - Annak ellenére is belevág a Warner Bros. egy ötödik Mátrix film…

3 óra telt el azóta...

Feltörték a PS Portalt, hogy fussanak a PSP játékok, de sosem fogjuk látni

2024.04.04. - Most már hivatalos: A PlayStation Portal, amit a Sony eredetileg a PlayStation 5-höz…

4 óra telt el azóta...

Botrány: halálos fenyegetések miatt fújták le a Nintendo bemutatóit

Gábor János 2024.04.04. - A japán rendőrség a jelentések szerint letartóztatott egy személyt, akit azzal…

4 óra telt el azóta...

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

15 óra telt el azóta...