VALORANT

A Riot 5 éven keresztül fejlesztette Ascentet a VALORANT-hoz

Nyár elején, egészen pontosan június másodikán, a VALORANT kilépett a béta fázisból és hivatalosan is megjelent. Mára már a világ legtöbb pontján elérhető, ráadásul egy ingyenesen játszható kompetitív FPS-ről beszélünk, vagyis a játékosbázis is folyamatosan nő.

A béta során Spliten, Havenön és Binden mérhették össze tudásokat a játékosok, ám az éles megjelenéssel egy új, negyedik map is érkezett: Ascent. Az Ignition történetszálba beleépített pálya a zászlóvivője lett a játék első szezonjának, a hivatalos cinematic előzetesben is az olasz pályán folynak az események.

Nem csoda, hogy ekkora szerepet szántak neki a fejlesztők, ugyanis bőven hagytak időt a tökéletesítésre.

A legújabb fejlesztői blogban a VALORANT fejlesztői Ascent megalkotásáról is beszéltek. Elmondták, hogy az elmúlt öt évben folyamatosan azon dolgoztak, hogy a lehető legtökéletesebb pályát kapják kézhez a játékosok. Egy GIF keretein belül meg is mutatták, hogy milyen fejlesztői mérföldköveken vergődött át a projekt, ezt följebb láthatjátok is.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, ez a map is egy egyszerű skiccből nőtte ki magát. Érdemes itt is kiemelni, hogy a játék fejlesztői tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mire kell odafigyelni egy kompetitív FPS megalkotásakor, ugyanis komoly Counter-Strike-os múlttal rendelkezik a fejlesztőcsapat legjava.

Amint kész volt a tervezet, a Riot fejlesztői motoron (engine) belül elkészítették az úgynevezett Greybox Phase-t, vagyis azt a fázist, amikor először látható 3D-ben a pálya. Ilyenkor csupán a legalapvetőbb játékelemek szerepelnek a modellen, amit később természetesen még számtalanszor átalakítanak egy munkafolyamat során. Arról nem is beszélve, hogy már a Greybox fázis során is „játéktesztelik” a környezetet.

A végtermék tehát összesen 5 év alatt állt össze. Még mindig lenyűgöző, hogy ennyi időn át titokban tudta tartani a Riot a VALORANT projektet, amit először Project A néven csupán tavaly ősszel mutattak be.

Ezt olvastad már?

Cloud

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

4 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

4 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

4 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

5 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

5 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

6 óra telt el azóta...