Életmód

Túl sokat kér Phantomlord, a Twitch szerint jogtalanul – Visszautasítják a pert

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, a magyar felmenőkkel bíró Twitch streamer, James “Phantomlord” Varga és Twitch között egy elég durva pereskedés van folyamatban. A streamer ugyanis beperelte a Twitch-et, mondván hatalmas kárt tettek a márkanevében. Természetesen a Twitch azonnal válaszolt, ők is beperelték PhantomLordot, amiért visszaélt a Twitch által nyújtott lehetőségekkel és rossz színben tüntette fel a platformot. Az ügyet októberben tárgyalják.

A Twitch közben az ellenük indított Phantomlord-per érvénytelenítésére kérte a bíróságot.

A streaming platform számos érvet nyújtott a bíróság felé, mellyel szeretnék elérni, hogy Phantomlord perigényét egyszerűen utasítsák vissza. Phantomlord ugyanis 35 millió dollár kártérítést kér, a Twitch viszont abszolút jogosnak érzi, hogy a felhasználó még 2016-ben bant kapott. Sőt: szerintük a streamer tettei még inkább hitelrontásnak minősülnek.

Korábban a Twitch azzal érvelt, hogy szerződésük szerint minden jogi esetben maximum 50 ezer dollár kártérítés igényelhető, azonban a Kaliforniai Bíróság úgy döntött, hogy egy ilyen záradék aránytalanul a Twitchet támogatja, így nem alkalmazható. Ez lehetővé tenné Phantomlord számára, hogy annyi kártérítést kapjon, amennyit csak kér.

A tárgyalás jelenleg abban a szakaszban van, amikor a felek benyújthatnak különböző indítványokat, melyek indokolhatják, hogy ne legyen szükség tárgyalásra. A Twitch most azt kéri a bíróságtól, hogy teljes egészében ejtsék az ügyet, Phantomlord perét utasítsák el.

Kép forrása: Twitch

Ezt a Twitch két dologgal is indokolja. Egyrészt véleményük szerint a törvény értelmében a platform nem kell köteles jogi felelősséget vállalni a felhasználók cselekedetiért. Korábbi perek alapján ráadásul éppen ezért mentességet élveznek a bírósági tárgyalások alól.

A Twitch jogi csapata szerint ráadásul semmilyen indok nem lehet a perre, hiszen a szolgáltatási feltételeibe történő beleegyezéssel minden tartalomgyártó elfogadja a platform szabályzatát. Ebben benne van az is, hogy a Twitch saját belátása szerint, okkal vagy akár ok nélkül bármikor megszüntethet bármelyik fiókot. Ezért pedig semmilyen felelősséget nem vállal.

Szerintük tehát Phantomlord nem tartotta be a szabályokat, ezért szűnt meg a csatornája. PhantomLord akkor lett igazán népszerű, mikor a CSGOShuffle-ön kezdett el játszani. Természetesen minden napra jutott a drámából, hatalmas nyereségek mellett, óriási összegeket is bukott a streamer, látszólag. A valóság viszont nem ez volt. A CSGOShuffle, mint utólag kiderült a streameré volt, így ha úgy is tűnt, hogy elveszített egy adag kinézetet, igazából csak átpakolta egyik zsebéből a másikba azokat.

 

2018-ban végül egy kiszivárgott Skype beszélgetésből szerzett tudomást erről a világ, azzal pedig PhantomLord el is indult egy nagyon meredek lejtőn. A Twitch záros határidőn belül kitiltotta a streamert, aki hosszú időre el is tűnt a nyilvánosság elől.

Phantomlord jogi csapata kiáll álláspontja mellett, hogy a Twitch jogtalanul járt el és igazságtalan volt, tehát követelésük teljesen jogos. A tárgyalást októberre tűzték ki, ám lehetséges, hogy a bíróság elfogadja a Twitch érveit. Szeptemberben válaszolnak rá.

DV

Korábbi cikkek

Íme a PC-történelem 4 legborzalmasabb, semmire se való videokártyája

RP 2023.10.05. - Ha megnézzük a jelenlegi videokártya-piacot, akkor könnyű elfelejteni, hogy bizony nem csak…

52 perc telt el azóta...

Megadta magát az Apple: iPhone-ra is jöhetnek a retro emulátorok

Gábor János 2024.04.07. - Az App Store szabályainak módosítása, amit az Apple Insider szúrt ki,…

1 óra telt el azóta...

Eldobod az agyad: új CoD-ot és Gears of Wart mutathat be az Xbox

Gábor János 2024.04.07. - A Microsoft a jelek szerint azt tervezi, hogy a hagyományos nyári…

2 óra telt el azóta...

A batbimbók nyomában – Miért kapott mellbimbókat Clooney Batmanje?

Bódi Dániel 2023.10.04. - Tyúú, hogy mekkora katasztrófa volt a Batman és Robin! Te jóságos…

2 óra telt el azóta...

Star Wars Outlaws: jön az új előzetes, amiből minden kiderülhet

Gábor János 2024.04.07. - Nem elég nagy a csinnadratta a franchise új Ubisoft játéka körül,…

2 óra telt el azóta...

Vajon tényleg egy szimulációban élünk? – A „valóság” csak egy Mátrix?

Gábor János 2023.10.03. - Sokan bíznak benne, hogy egyszer jön egy nagy ébredés, és kiderül,…

3 óra telt el azóta...