VALORANT

A Valorant játékosok pályaválasztóra vágynak – A Riot beintett

A Valorant játékosai igényt tartanának arra, hogy a kompetitív játékmódban kiválaszthassák, hogy mely mapokat részesítik előnyben. A Riot azonban nem tesz eleget ennek az igénynek, a matchmaking rendszerre hivatkozva.

Valorant matchaking

A Valorant közösség egyik problémája, hogy mennyire nem változatos a mapok eloszlása a meccsek során. Sokak szerint ugyanis néha előfordul, hogy a rendszer sorra ugyanazon mapra dob be, 4-5 meccs után is. Mindezt annak ellenére, hogy már 4 map elérhető. Emiatt arra kérik a kiadót: alakítsák át a map-rendszert, kifejezetten a kompetitív játékmódra vonatkozóan. A legtöbb Valorant játékos olyan rendszert szeretne, mint ami a CS:GO-ban van.

Kép forrása: CS:GO

A Valve népszerű FPS játékában egy tucatnyi map közül választhatjuk ki azokat, melyeken rankeden játszani szeretnénk. Oké, a CS:GO-ban jóval több map található, de a playerek szerint ezt a Valorantba is be lehetne vezetni.

A Riot azonban másképp látja.

A fejlesztők ugyanis reagáltak a kérésre, és elmondták: nincsen tervben, hogy bevezetik a mapválasztás lehetőségét. Szeretnék ugyanis alacsonyan tartani a sorban állás idejét, és egyenlő esélyeket biztosítani mindenkinek.

„Kompetitív szempontból nem csak azt szeretnénk biztosítani, hogy fair meccsbe kerüljenek a játékosok, de nem is akarjuk megváratni őket” – mondta Ian Fielding vezető producer egy blogbejegyzésben július 16-án.

A matchamking mapokra történő felosztása csökkentené a meccsre váró játékosok számát egyes esetekben, emiatt lassú lenne a matchmaking és nehezebb lenne számunkra fair meccset indítani” – tette hozzá.

A közösség természetesen nem fogadta jól a hírt.

„Senki nem akar ugyanazon a mapon játszani sokszor egymás után. Ha nem lesz lehetőség a mapválasztásra, mi lenne, ha egy mapot le lehetne tiltani az meccs elején, három map pedig benne maradna a poolban?” – javasolta egy játékos, Don Haci a Twitteren.

A fenti rendszer hasonlóan működne, mint a Rainbow Six: Siege map-ban rendszere, ami az év végén kerül bevezetésre a Ubisoft játékában. Amikor a játékosok Ranked meccset indítanak, nem csak 4 karaktert tilthatnak majd le a meccs alatt, de mapokat is, így az általuk választott helyen zajlik majd a mérkőzés.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy ebben nem lesz változás, legalábbis addig biztosan nem, míg meg nem jelenik még több map a játékban.

DV

Korábbi cikkek

Ez a fegyver lehet a Warzone Season 3 legnagyobb nyertese

2024.04.01. – Már csak néhány nap választ el minket a Warzone és Modern Warfare III…

11 óra telt el azóta...

Kiderült, hogy mikor kerül ki a 28 éves Wordpad a Windowsokból

2024.04.01. – Nem titok, hogy a Microsoft folyamatosan igyekszik formálni a Windows 11, de még…

11 óra telt el azóta...

Remekeltek a magyarok a Counter-Strike 2 első Major versenyén

2024.04.01. – Március 31-én véget ért a Counter-Strike 2 első Major eseménye. Körök kimenetelét is befolyásoló bugokban,…

11 óra telt el azóta...

Tényleg hatalmas ugrással érkezhet az AMD Ryzen következő generációja

2024.04.01. – Az AMD jelenleg még két foglalatot is életben tart. Bár már 2022 őszén…

11 óra telt el azóta...

Imádni fogod Rebirth újítását, ha utálod az unalmas Warzone meccseket

2024.04.01. – A Warzone játékosok már hatalmas lázban égnek, hiszen április harmadikán startol az új…

12 óra telt el azóta...

Már „miniagyakból” álló bioszámítógépekkel kísérleteznek a tudósok

2023.12.14. – A tudósok azt mondják, hogy még mindig gyerekcipőben jár az agykutatás. Temérdek feltérképezetlen…

13 óra telt el azóta...