Gaming

Bejelentették a Dota és a LoL új riválisát – Íme a Pokémon Unite

Június 24-én, derült égből villámcsapásként érte a videojáték-ipart a Pokémon Company bejelentése. Okostelefonokra és Nintendo konzolra készül a legújabb MOBA, a Pokémon Unite.

Ez 2020-ban, a Battle Royale időszak csúcspontján egy igencsak meglepő, ám szívesen látott újdonság. Volt időszak, amikor minden kiadó MOBA játékot akart készíteni a Dota és a League of Legends sikerét meglovagolván. Kevesen tudják, de PC-re és konzolokra még a Warner is készített egyet, Gyűrűk Ura tematikában. Végül már csak a LoL és a Dota 2 számít relevánsnak a kategóriában, épp ezért olyan meglepő az új érkező.

 

A Pokémon Unite egy rendhagyó megközelítése lesz a Pokémon franchise-nak. Egy, a MOBA játékokból jól ismert 5v5 meccset játszhatunk majd le kedvenc lényeinkkel, egy két (és fél?) ösvényre lebontott pályán. Jelenleg úgy tudjuk, hogy Free-to-Start formulát fog kapni a konzolra és telefonokra érkező játék, amiben az összecsapások, a Pokémonjaink szintezése, fejlesztése és újak elkapása lesz a cél.

 

Tsunekazu Ishihara, a Pokémon Company elnöke és CEO-ja a következőket mondta a készülő játékról:

„Az volt a cél a Pokémon Unite-tal, hogy létrehozzunk egy olyan játékot, amit bárki, bármikor könnyedén megtanulhat és élvezhet.”

A MOBA játékok sokak fejében már mint kompetitív címek vannak csak jelen, így nem meglepő, hogy egyből a kompetitív vonalon kezdett el táncolni a közösség. A különböző esport orgok, mint például a Fnatic, vagy éppen a G2 a bejelentés után szinte azonnal mémgyártásba kezdett.

 

Még talán lehet is valami a kompetitív irányvonalban, ugyanis a Pokémon Company-vel karöltve a Tencent is részt vesz a Unite fejlesztésében. Az a Tencent, ami 2015-ben teljes egészében bekebelezte a Riot Games-t, azt a kiadót, amely piacra dobta anno a League of Legends-et. A fejlesztőknek tehát komoly tapasztalatuk van a kompetitív MOBA-k terén, kíváncsian várjuk, hogy mit hoznak ki a Pokémon Unite-ból.

Egy biztos: ha nagyobb terveket dédelgetnek a jövőre nézve, a Pokémon franchise tökéletes hátországa lehet a játéknak. Jelenleg már több mint 800 Pokémont ismerünk, vagyis bőven lenne honnan feltölteni a karakterlistát.

Sajnos megjelenési dátumot még nem kaptunk, a bemutatóban is csak annyi olvasható, hogy „fejlesztés alatt áll” a projekt.

Cloud

Korábbi cikkek

Élőben szurkolhatsz TheVR Janinak a Magyar Streamer Bajnokság döntőjén Budapesten

2024.04.04. - Aki figyelemmel kísérte az elmúlt hetekben a magyar streamereket, láthatta, hogy igen komoly…

16 perc telt el azóta...

Miért fontos, hogy a gamer szék ergonomikus kialakítású legyen?

Az elmúlt években a videojátékok és az e-sportok népszerűsége robbanásszerű növekedésnek indult, ezzel együtt megnőtt…

28 perc telt el azóta...

Jön a Mátrix 5. része, és ez nem biztos, hogy rossz hír

Gábor János 2024.04.04. - Annak ellenére is belevág a Warner Bros. egy ötödik Mátrix film…

1 óra telt el azóta...

Feltörték a PS Portalt, hogy fussanak a PSP játékok, de sosem fogjuk látni

2024.04.04. - Most már hivatalos: A PlayStation Portal, amit a Sony eredetileg a PlayStation 5-höz…

2 óra telt el azóta...

Botrány: halálos fenyegetések miatt fújták le a Nintendo bemutatóit

Gábor János 2024.04.04. - A japán rendőrség a jelentések szerint letartóztatott egy személyt, akit azzal…

3 óra telt el azóta...

Itt a játék, amiben egyesül a Starfield, a Star Citizen és a Sea of Thieves

Bódi Dániel 2024.04.03. - Az elmúlt évek egyik legérdekesebb kooperatív sci-fi játéka, a Jump Ship…

14 óra telt el azóta...