Hírek

Felesége helyett a Funko figuráit választotta egy megszállott gyűjtő

Valószínűleg már mindenki látott életében legalább egy Funko figurát. Az elmúlt években a cég által piacra dobott bábuk a gyűjtők első számú kedvencévé váltak. A mozik és sorozatok világától egészen a videojátékok kultikus karaktereiig, minden megtalálható Funko figura formában. A leghíresebb sorozatuk a Pop! széria, ami jellegzetes, buborékfejű karakterekként álmodják újra kedvenc szereplőink. Star Wars, Jóbarátok, vagy akár The Last of Us? Az bennük a közös, hogy mindegyik történetvilág kiemelkedő szereplői megtalálhatók Funko formában.

Mike Becker Funkója 1998 óta szolgálja ki a gyűjtőket és figurakedvelőket. Érdekesség, hogy 2019-ben a videojátékok világába is beszállt a cég, a telefonokra készült Gears Pop játékkal.

A jópofa műanyagbábuk temérdek háztartásban megtalálhatók, bizonyos esetekben tömegével. Tény, meglehetősen addiktív lehet gyűjteni őket, ám vannak olyanok, akik bőven a ló túloldalán landoltak. A Reddit AITA (Am I the Asshole? – Én vagyok-e a seggfej?) fórumán megjelent egy poszt, amiben egy férfi arról írt, hogy feleségével összekülönböztek a Funko gyűjteménye miatt. A férfi átlagosan havonta 500 dollárt (154 ezer forint) költött a gyűjteményének bővítésére, amit egy idő után felesége sokallni kezdett és megkérte, hogy álljon le vele. De legalábbis redukálja le a számot körülbelül 3 figurára per hónap. A férfit ez elmondása szerint nagyon dühítette és nem volt hajlandó változtatni szokásain.

A fórumon azért jelent meg a bejegyzésével, hogy kikérje mások véleményét arról, vajon tényleg ő-e ebben az esetben a „gonosz”, mert a szenvedélyének él, vagy felesége, aki a Funko figurák és a férfi közé állt. A poszt szerint még nem váltak el a felek, de a férj úgy gondolja, bármikor megérkezhetnek a válási papírok.

Az eredeti Reddit bejegyzést a fórum moderátorai már törölték, de gondolom nem lepődik meg senki sem azon, hogy többnyire negatív kommentek érkeztek a poszt alá. Egyértelműen úgy gondolta a közösség, hogy a férfi hibázott, s inkább a házasságára kellene koncentrálnia, mint a gyűjteményére. Ami valljuk be, ilyen mértékű havi átlag költekezéssel már így is épp elég hatalmas lehet.

Hajmeresztő, hogy a függés mire tudja „kényszeríteni” az embereket.

Cloud

Korábbi cikkek

Figyelem: Jönnek a REKLÁMOK a Discordra, már napokon belül

2024.04.01. - Hogy egy kicsit kontextusba helyezzük a dolgokat, a Discord 2025-ös indulása óta azt…

10 perc telt el azóta...

Boldog szülinapot, Gmail! Sokan poénnak hitték, ma a legnagyobb óriás

Gábor János 2024.04.01. - Poénnak gondolták a felhasználók azt, hogy a Google e-mail szolgáltatást indít,…

1 óra telt el azóta...

Apple: ennyivel rosszabb a régi iPhone-od, mint az új

Gábor János 2024.04.01. - Azzal a könnyed felütéssel népszerűsíti új, összehasonlító aloldalát az Apple, hogy…

1 óra telt el azóta...

Igazán ütős Field Uprade-et hoz el Rebirth a Warzone új szezonjában

2024.04.01. - A Warzone és Modern Warfare III soron következő szezonjától már csak néhány nap…

3 óra telt el azóta...

Ennek a processzorhűtőnek még a monitorodnál is jobb képernyője van

2024.04.01. - Manapság a PC-s felhasználókat két nagy csoportra oszthatjuk fel. Az egyik tábor a…

4 óra telt el azóta...

Elhunyt a Half Life 2 és a Csillagkapu Oscar-díjas színésze, Louis Gossett Jr.

Bódi Dániel 2024.03.31. - 87 éves korában elhunyt Louis Gossett Jr., aki többek közt azzal…

17 óra telt el azóta...